ΑρχικήHow ToFace ID: Πως να το χρησιμοποιούμε ενώ φοράμε μάσκα προσώπου

Face ID: Πως να το χρησιμοποιούμε ενώ φοράμε μάσκα προσώπου

Face ID: Πως να το χρησιμοποιούμε ενώ φοράμε μάσκα προσόπου

Το Face ID της Apple είναι εξαιρετικό στην αναγνώριση προσώπων, χάρη στο σύστημα True Depth, το οποίο δημιουργεί ένα ψηφιακό χάρτη του προσώπου μας και το συγκρίνει με τα ήδη εγγεγραμμένα δεδομένα του προσώπου.

Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου λειτουργεί ακόμα και αν υπάρχουν αλλαγές εμφάνισης όπως μακρύτερα/βαμμένα μαλλιά. Επίσης, το σύστημα αναγνωρίζει το πρόσωπο σας ακόμα και αν έχετε makeup ή φοράτε καπέλα, κασκόλ, γυαλιά ηλίου κλπ. Αυτό που το σύστημα δεν αναγνωρίζει, όμως, είναι οι μάσκες προσώπου, επειδή το Face ID είναι σχεδιασμένο για προστασία από πλαστογράφηση με μάσκες και άλλες παρόμοιες τεχνικές.

Λόγω της πανδημίας του Coronavirus, εκατομμύρια χρήστες iPhone φορούν μάσκες προσώπου και εκνευρίζονται που πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το αναγνωριστικό προσώπου και πρέπει να πληκτρολογούν τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά για να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους. Φυσικά, είναι καλύτερα να πληκτρολογούν των κωδικό, από το να έρθουν σε επαφή με τον COVID-19, ο οποίος έχει οδηγήσει σε υψηλό παγκόσμιο αριθμό θανάτων και έχει μολύνει περισσότερους από 140.000 ανθρώπους.

Face ID: Πως να το χρησιμοποιούμε ενώ φοράμε μάσκα προσόπου

Μετά από πολλή συζήτηση του θέματος στα social media , η Tencent Security Xuanwu Lab, μια εταιρεία ασφαλείας, βρήκε τρόπο πως ένας χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί το Face ID ενώ φοράει μάσκα προσώπου. Ο μέθοδος περιλαμβάνει μερική παρεμπόδιση του προσώπου με μάσκα κατά την επανεγγραφή των δεδομένων προσώπου.

Πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Face ID φορώντας μάσκα προσώπου;

  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις > Face ID & Passcode > Ρύθμιση εναλλακτικής εμφάνισης.
  • Διπλώστε τη μάσκα στο μισό και καλύψτε μόνο το μισό σας πρόσωπο.
  • Προσπαθήστε να καταγράψετε το πρόσωπο σας.
  • Αν η καταγραφή ήταν επιτυχής, δοκιμάστε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή μόνο με το πρόσωπο σας. Αν η καταγραφή δεν είναι επιτυχής, αποκαλύψτε το πρόσωπο σας περισσότερα και ξανα προσπαθήστε να κάνετε καταγραφή.
  • Στη συνέχεια, δοκιμάστε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή με το πρόσωπό σας καλυμμένο με τη μάσκα.
Face ID: Πως να το χρησιμοποιούμε ενώ φοράμε μάσκα προσόπου

Είναι αυτονόητο ότι αυτός ο τρόπος θα κάνει το Face ID λιγότερο ασφαλές. Ενώ το Face ID της Apple θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή εργαλεία αναγνώρισης προσώπου, φαίνεται ότι ακόμα και σε αυτό υπάρχουν κενά ασφαλείας.

Οι χρήστες με συσκευές Android μπορούν επίσης να ακολουθήσουν τα παραπάνω βήματα για να μπορούν να ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους ακόμα και όταν φοράνε μάσκα. Παρόλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι το ξεκλείδωμα με πρόσωπο στης συσκευές Android, ήδη παρουσιάζει κάποια θέματα ασφαλείας, οπότε αυτή η μέθοδος επηρεάζει την ασφάλεια ακόμα περισσότερο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS