Κυριακή, 29 Μαρτίου, 16:13
Αρχική security FBI: Οι σωματέμποροι εντοπίζουν τα θύματα μέσω των social media και των...

FBI: Οι σωματέμποροι εντοπίζουν τα θύματα μέσω των social media και των dating sites

Το Κέντρο Καταγγελιών για το Internet Crime FBI (IC3) εξέδωσε σήμερα δημόσια ανακοίνωση σχετικά με τη συνεχή χρήση των διαδικτυακών πλατφορμών όπως τα dating sites και τα social media για την προσέλκυση θυμάτων με στόχο να τα εξαπατήσουν για σεξουαλική ή καταναγκαστική εργασία.

“Το FBI προειδοποιεί το κοινό να παραμείνει σε επαγρύπνηση για την απειλή που θέτουν οι εγκληματίες που επιδιώκουν να εξαναγκάσουν άτομα μέσω της βίας και απατών μέσω δημοφιλών social media και πλατφορμών dating”, λέει το PSA.

“Οι παραβάτες συχνά εκμεταλλεύονται τις dating εφαρμογές και τις ιστοσελίδες τους για να προσλάβουν και αργότερα να διαφημίσουν τα θύματα σωματεμπορίας. Επιπλέον, οι παραβάτες προσελκύουν όλο και περισσότερο τα θύματα sex workers με ό, τι φαίνεται σαν νόμιμη προσφορά εργασίας”.

FBI

Σύμφωνα με τις έρευνες του FBI, θύματα από διαφορετικό υπόβαθρο από αγροτικές περιοχές σε μεγάλες πόλεις εξαπατώνται από λαθρεμπόρους ανθρώπων σε καταναγκαστική εργασία ή σε σεξουαλική εργασία χρησιμοποιώντας διαδικτυακές πλατφόρμες.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι εγκληματίες θα παριστάνουν τους νόμιμους υπεύθυνους πρόσληψης εργασίας ή πράκτορες γραφείων εύρεσης εργασίας και θα δώσουν στα πιθανά θύματα την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φυσικά μέσω μιας ψεύτικης απασχόλησης.

Τα άτομα που μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες σε διαδικτυακές πλατφόρμες είναι εκείνα τα οποία είναι πιο πιθανό να γίνουν στόχος τέτοιων εγκληματιών, ειδικά αν δουν ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως «οικονομικές δυσκολίες, χαμηλή αυτοεκτίμηση ή  οικογενειακά τους προβλήματα».

Οι διακινητές θα χρησιμοποιήσουν τις ιστορίες των στόχων τους ως βάση για καλά προγραμματισμένες επιθέσεις μέσω του Internet, πείθοντάς τους ότι θέλουν να είναι χρήσιμες ή ότι ενδιαφέρονται για μια σχέση.

Ωστόσο, τα θύματά τους θα εξαναγκαστούν αργότερα σε σεξουαλική εργασία ή καταναγκαστική εργασία, αφού οι διακινητές καταφέρουν να δημιουργήσουν μια ψευδή αίσθηση εμπιστοσύνης και τους πείσουν να συναντηθούν αυτοπροσώπως.

Διακινητές ανθρώπων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές πλατφόρμες

Τα τελευταία χρόνια, το FBI ανακάλυψε πολλαπλές περιπτώσεις διακίνησης ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα δημοφιλή social media και dating sites με τους διακινητές να ψαρεύουν θύματα.

Μεταξύ των πολλαπλών αυτών περιπτώσεων που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ετών, το FBI μοιράζεται τα ακόλουθα τρία παραδείγματα:

  • Τον Ιούλιο του 2019, ένας άνδρας από την Βαλτιμόρη, καταδικάστηκε για δύο υποθέσεις σωματεμπορίας ενός ανηλίκου και ενός χρήστη ο οποίος χρησιμοποίησε το Internet για να προωθήσει μια επιχείρηση που εμπλέκεται στην πορνεία. Ο δράστης στόχευσε δύο κορίτσια που δημοσίευσαν πληροφορίες online σχετικά με τη δύσκολη ζωή και οικονομική τους κατάσταση. Αφού τις συνάντησε αυτοπροσώπως, ο άντρας ανάγκασε τα δύο κορίτσια σε σεξουαλική εργασία.
  • Τον Μάρτιο του 2019, ένα παντρεμένο ζευγάρι κρίθηκε ένοχο με την κατηγορία της καταναγκαστικής εργασίας. Το ζευγάρι απασχολούσε ξένους εργαζόμενους για να εκτελούν οικιακή εργασία στο σπίτι τους στο Stockton της Καλιφόρνιας. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν το Internet και μια ινδική εφημερίδα για να δημοσιεύσουν ψευδείς διαφημίσεις σχετικά με τους μισθούς και τη φύση της απασχόλησης στο σπίτι τους. Κατά την άφιξη, οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εργάζονται 18 ώρες σχεδόν χωρίς να πληρώνονται.
  • Τον Οκτώβριο του 2017, ένας λεγόμενος “sex trafficker’ καταδικάστηκε σε 17 κατηγορίες εγκληματιών ενηλίκων και ανηλίκων. Μέσα στις κατηγορίες περιλαμβάνονται η παιδική πορνογραφία και η παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Ο δράστης έλαβε ποινή 33χρόνων. Ένα θύμα από την περιοχή του Σιάτλ συναντήθηκε με τον συνεργάτη του σεξουαλικού εμπόρου σε ένα dating site. Ο διακινητής και ο συνεργός του αργότερα υποσχέθηκαν να βοηθήσουν το θύμα με τη σταδιοδρομία της. Μετά από μερικούς μήνες, το θύμα κακοποιήθηκε και εξαναγκάστηκε στην πορνεία.

“Η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει σε όλες τις περιοχές της χώρας και συμβαίνει σε πολλές μορφές, από την καταναγκαστική εργασία έως τη σεξουαλική εκμετάλλευση, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών”, δήλωσε ο προϊστάμενος του τμήματος του Διεθνούς Ποινικού Εγκλήματος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Michael Driscoll.

Τα θύματα και οι μάρτυρες καλούνται επίσης από το FBI να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων email, μηνυμάτων κειμένου ή οποιουδήποτε άλλου μηνύματος επικοινωνίας με τους διακινητές, για να διευκολύνουν τον εντοπισμό και τη δίωξη τους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πώς η τηλεργασία κάνει τους χρήστες πιο ευάλωτους στους χάκερς;

Ο Κοροναϊός έχει μολύνει περισσότερους από 450.000 ανθρώπους παγκοσμίως και τώρα οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προειδοποιούν ότι η πανδημία θα...

Ποιες είναι οι πιο συχνές απειλές για τις επιχειρήσεις;

Κατά τη διάρκεια του 2019, οι μισές περίπου επιχειρήσεις έπεσαν θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης ή παραβίασης δεδομένων. Σχεδόν...

Τρεις ακόμα συμμορίες ransomware εκθέτουν δεδομένα θυμάτων σε sites

Τρεις ακόμη συμμορίες ransomware ανακοίνωσαν τη δημιουργία sites, που χρησιμοποιούνται για τη διαρροή κλεμμένων δεδομένων, που ανήκουν...

Zoom: Ποια χαρακτηριστικά του το καθιστούν πιο δημοφιλές από το Skype;

Κάποτε το Skype ήταν η δημοφιλέστερη εφαρμογή βιντεοκλήσεων καθώς την επέλεγε ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων όταν επρόκειτο να επικοινωνήσουν εξ αποστάσεως. Το...

Το «Control» και άλλα παιχνίδια διαθέσιμα πλέον στο GeForce Now

Η NVIDIA έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο των παιχνιδιών που υποστηρίζονται στο GeForce Now, με ένα πλήθος νέων...

Ευπάθεια παράκαμψης VPN ανακαλύφθηκε στο Apple iOS

Μία νέα ευπάθεια «VPN Bypass», η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Apple iOS, μπλοκάρει την κρυπτογράφηση που πραγματοποιούν...

Εργοδότες παρακολουθούν με λογισμικά επιτήρησης τους υπαλλήλους που δουλεύουν από το σπίτι

Ο κορωνοϊός έχει φέρει νέες συνθήκες στον τομέα της εργασίας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον από το σπίτι και όλο και...

Microsoft: Κυκλοφόρησε το πρώτο preview του Powershell 7.1 για Windows, Linux και macOS

Η Microsoft κυκλοφόρησε το πρώτο preview του PowerShell 7.1, του εργαλείου αυτοματοποίησης και γραφής γλώσσας για τα Windows, Linux και macOS. Το...

Η Google ανακοίνωσε ζητήματα σχετικά με τις ενημερώσεις του Chrome

Η Google έχει ήδη ανακοινώσει ορισμένες περικοπές στην ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης Chrome και τώρα φαίνεται ότι...

7 τρόποι για να αυξήσετε την ταχύτητα και την αξιοπιστία του Wi-Fi σας!

Τώρα που πολλοί από εμάς είμαστε στο σπίτι συνέχεια ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, υπερφορτώνουμε το οικιακό μας δίκτυο. Παρακάτω θα...