ΑρχικήsecurityInternet Explorer στα Windows 10: Είναι απαραίτητος πλέον;

Internet Explorer στα Windows 10: Είναι απαραίτητος πλέον;

Παρόλο που o Microsoft Edge είναι τώρα το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για τα Windows 10, η Microsoft εξακολουθεί να περιλαμβάνει τον Internet Explorer για την υποστήριξη παλαιού περιεχομένου. Ποιο είναι όμως το παλαιό περιεχόμενο; Είναι ασφαλές να απενεργοποιήσετε τον IE; Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις και θα περιγράψουμε πρόσθετα οφέλη από την απενεργοποίηση του Internet Explorer.

internet-explorer-on-windows-10

Λόγοι για την απενεργοποίηση του Internet Explorer

1 – Χώρος στο δίσκο

Όταν ο Internet Explorer είναι απενεργοποιημένος, μπορείτε να απελευθερώσετε περίπου 150 MB στον σκληρό σας δίσκο.

2 – Ασφάλεια

Όλα το λογισμικά και τα προγράμματα περιήγησης έχουν γενικά ευπάθειες ασφαλείας. Με την απενεργοποίηση του IΕ, θα αποφύγετε τυχόν ευπάθειες που μπορεί να εμφανιστούν μέσω του ΙΕ – καθιστώντας έτσι το σύστημά σας πιο ασφαλές.

3 – Λιγότερα στοιχεία μενού

Με τον Internet Explorer ενεργοποιημένο, ορισμένα στοιχεία του μενού είναι ορατά. Για παράδειγμα, το στοιχείο “Ανοίξτε με τον Internet Explorer”. Μόλις απενεργοποιηθεί ο IΕ, αυτά τα στοιχεία μενού δεν είναι πλέον ορατά. Ιδανικό για όσους από εμάς προτιμούν τον μινιμαλισμό.

Λόγοι για την ενεργοποίηση του Internet Explorer

Ο Internet Explorer κυκλοφόρησε το 1995 και πολλές παλαιότερες ιστοσελίδες / web εφαρμογές εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης για να λειτουργήσουν σωστά. Παρακάτω είναι τα πιο κοινά ζητήματα που πρέπει να ελέγξετε πριν απενεργοποιήσετε τον IE11.

1 – ActiveX

Πιθανώς το πιο κοινό στοιχείο ελέγχου ActiveX είναι το Java ActiveX της Oracle για εφαρμογές παλαιού τύπου. Ο IΕ είναι ο τελευταίος browser που υποστηρίζει την Oracle Java σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Από τον Firefox 54 και αργότερα σταμάτησε η υποστήριξη για την παλιά τεχνολογία Netscape NPAPI και το Chrome διέκοψε την υποστήριξη για NPAPI στην έκδοση 45 το 2015.

Ένα καλό παράδειγμα του τι θα μπορούσε να σταματήσει να λειτουργεί είναι οι παλαιότεροι δρομολογητές Cisco, καθώς απαιτούν το ActiveX να φορτώσει την κονσόλα διαχειριστή που είναι στοιχείο Java ActiveX / NPAPI.

2 – SilverLight

Αν και ο ανταγωνιστής του SilverLight της Microsoft, το Flash, θα βγεί εκτός υποστήριξης τον Οκτώβριο του 2021, πολλές ιστοσελίδες εξακολουθούν να το απαιτούν, καθώς και ο IΕ ώστε να λειτουργεί σωστά.

3 – Εταιρικές Εφαρμογές Intranet παλαιού τύπου

Στο αποκορύφωμά του, ο Internet Explorer ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και πολλά εταιρικά intranet δημιουργήθηκαν γύρω από το πρόγραμμα περιήγησης. Έχοντας αυτό κατά νου, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι χρειάζονται τον περιήγητη για να λειτουργούν ομαλά οι εφαρμογές τους.

4 – Ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο

Παρόλο που η καλύτερη πρακτική είναι να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που να συμβαδίζει με όλους τους browsers, αρκετές ιστοσελιδές απαιτούν τον Internet Explorer για την ομαλή λειτουργία τους. Κυβερνητικές τοποθεσίες, για παράδειγμα, κατασκευάστηκαν βάσει του ΙΕ και δεν ενημερώθηκαν ποτέ.

5 – ΗΤΑ

Μια εφαρμογή HTA (HTML Application) λειτουργεί μόνο με τον IΕ.

Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι αν χρειάζεστε τον Internet Explorer ή όχι, προτείνουμε απλά να τον απενεργοποιήσετε και να συνεχίσετε την περιήγηση σας στους ιστότοπους που συνηθίζετε. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, στην χειρότερη περίπτωση μπορείτε απλώς να επανενεργοποιήσετε τον IE. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτόν, καθώς όχι μόνο η εγκατάσταση των Windows 10 θα είναι πιο ασφαλής, αλλά θα είναι επίσης λίγο πιο γρήγορη και με περισσότερο διαθέσιμο χώρο στο δίσκο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS