ΑρχικήsecurityΗ Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες για πρόβλημα στα Windows 10

Η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες για πρόβλημα στα Windows 10

FILE PHOTO: A Microsoft logo is seen a day after Microsoft Corp’s $26.2 billion purchase of LinkedIn Corp, in Los Angeles, California, U.S. June 14, 2016. REUTERS/Lucy Nicholson

Έπειτα από αρκετό καιρό μετά την διακοπή υποστήριξης των Windows 7, η Microsoft εξακολουθεί να προσφέρει τα Windows 10 δωρεάν, όχι επίσημα βέβαια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λειτουργικό σύστημα που προσφέρει η εταιρία, δεν παρέχει την κατάλληλη εμπειρία στους χρήστες του και επιπλέον κάθε νέα ενημέρωση προκαλεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως διορθώνει. Και τώρα η Microsoft προειδοποίησε εκατομμύρια χρήστες της για ένα ακόμα ζήτημα.

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας KB4524244, η οποία ήταν μέρος του πιο πρόσφατου «Patch Tuesday», μπορεί να προκαλέσει πάγωμα και διακοπή της λειτουργίας σε όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows 10, από τα Windows 10 Home μέχρι και τα Enterprise και Server. Η έκδοση KB4524244 ήταν διαθέσιμη για τέσσερις ημέρες, αλλά η Microsoft την έχει πλέον αποσύρει.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Windows Latest, μία άλλη ενημέρωση ασφαλείας που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Microsoft (KB4532693), μπορεί επίσης να προκαλέσει αποτυχία εκκίνησης του συστήματος για πολλούς χρήστες, καθώς και blue screen of death (BSOD). Η Microsoft έχει μέχρι στιγμής αναγνωρίσει μόνο δευτερεύοντα ζητήματα που σχετίζονται με το Windows Server όσον αφορά την ενημέρωση KB4532693.

“Αυτή η αυτόνομη ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας έχει καταργηθεί και δεν θα προσφερθεί εκ νέου από το Windows Update, τις υπηρεσίες Windows Server Update Services (WSUS) ή τον κατάλογο Microsoft Update”, αναφέρει η εταιρία.

Παρόλο όμως που η Microsoft απέσυρε την ενημέρωση, υπάρχουν πολλοί χρήστες που έχουν επηρεαστεί από τα προβλήματα που δημιουργεί. Τόσο οι υπολογιστές της AMD και όσο της Intel αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ οι ιδιοκτήτες HP χτυπήθηκαν περισσότερο από όλους. Η Microsoft λέει ότι “εργάζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση αυτής της ενημέρωσης” αλλά στο μεταξύ, συνιστά στους επηρεαζόμενους χρήστες να καταργήσουν το KB4524244 με αυτά τα βήματα:

  1. Στο Windows Desktop Search πληκτρολογήστε ‘update history‘ και κάντε κλικ στο ‘View your History update‘.
  2. Επιλέξτε “Uninstall Updates“.
  3. Στο παράθυρο διαλόγου “Installed Updates“, εντοπίστε και επιλέξτε την KB4524244, κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall.
  4. Κάντε επανεκκίνηση.

Οι ενεργοί χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν λήψη του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Update, το οποίο επιτρέπει την απόκρυψη προβληματικών ενημερώσεων και αποτρέπει την επανεγκατάστασή τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS