ΑρχικήHow ToΕνεργοποιήστε το Blue Screen of Death (BSOD) στα Windows μέσα από απλά...

Ενεργοποιήστε το Blue Screen of Death (BSOD) στα Windows μέσα από απλά βήματα

Το Blue Screen of Death (BSOD) είναι ένα από τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν σε έναν χρήστη των Windows.

Στην εποχή των Windows XP, τα BSODs ήταν περισσότερο συνηθισμένα για τους χρήστες και η κυκλοφορία των Windows Vista έκανε τα πάντα ακόμη χειρότερα.

Τα τελευταία χρόνια, η Microsoft έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό τέτοιων σφαλμάτων στα Windows, καθιστώντας το λειτουργικό σύστημα, στο σύνολό του, πολύ πιο σταθερό και αξιόπιστο σε όλες τις διαμορφώσεις υλικού.

Ωστόσο, εξακολουθούν να συμβαίνουν BSOD και, πιο πρόσφατα, ο κολοσσός εισήγαγε την έννοια του Green Screen of Death (GSOD), την οποία χρησιμοποιεί η εταιρεία ως μέρος του Προγράμματος Insider των Windows.

Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που κάποιος συναντά ένα πρόβλημα και στέλνει ένα στιγμιότυπο οθόνης με το σφάλμα, είναι εύκολο να καταλάβουμε αν πρόκειται για ένα preview build των Windows 10.

Να σημειώσουμε ότι, παρόλο που κανένας δεν συμπαθεί το BSOD, τα Windows είναι σχεδιασμένα να προκαλούν το συγκεκριμένο σφάλμα. Αυτό είναι χρήσιμο για τους προγραμματιστές και τους IT που θέλουν να τεστάρουν ορισμένα συστήματα ή εφαρμογές.

BSOD

Η ενεργοποίηση ενός BSOD στα Windows 10, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει χωρίς την πραγματοποίηση ορισμένων registry hacks.

  • Αρχικά, φροντίστε να έχετε κάνει save σε όλες τις εργασίες σας, πριν ενεργοποιήσετε το BSOD καθώς ο υπολογιστής πρόκειται να κάνει αυτόματη επανεκκίνηση και να χάσετε τα πάντα.
  • Χρειάζεστε ένα administrator account για να μπορέστε να επεξεργαστείτε το Windows registry.
  • Ενεργοποιήστε το Registry Editor είτε από το Start Menu είτε πατώντας Windows key + R.
  • Μεταβείτε στα εξης: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters
  • Τα ίδια βήματα πρέπει να επαναληφθούν, οπότε κάντε δεξί κλικ στη δεξιά πλευρά και πηγαίνετε στο New> DWORD (32-bit) Value και ονομάστε το CrashOnCtrlScroll. Αλλάξτε την τιμή από 0 σε 1.
  • Στη συνέχεια, θα πρέπει να επανεκκινήσετε το σύστημά σας, ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν όλες οι αλλαγές. Μόλις ξεκινήσει η εκκίνηση των Windows, απλά πατήστε CTRL + Scroll Lock δύο φορές και ενεργοποιήστε το BSOD.
  • Το μήνυμα σφάλματος θα πρέπει να διαβάζει τους κωδικούς 0xE2 και MANUALLY_INITIATED_CRASH, υποδεικνύοντας ότι δεν είναι ένα BSOD που προκαλείται από ένα θέμα λογισμικού ή υλικού, αλλά ότι έχει δημιουργηθεί σκόπιμα. Τις περισσότερες φορές, το λειτουργικό σύστημα θα προσπαθήσει να συλλέξει crash data από το σύστημα, έτσι ώστε όταν η διαδικασία φτάσει το 100%, το σύστημα πρέπει να επανεκκινηθεί αυτόματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS