Cisco: Διορθώνει root holes στο HyperFlex και περισσότερα σφάλματα ασφαλείας
infosec

Cisco: Διορθώνει root holes στο HyperFlex και περισσότερα σφάλματα ασφαλείας

Η Cisco εξέδωσε την Τετάρτη μια δέσμη security updates, τα οποία, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν συνολικά...
Read More
infosec

Το Separ Malware κλέβει κωδικούς πρόσβασης μέσω επιθέσεων phishing

Ένα phishing campaign που χρησιμοποιεί έγγραφα PDF για την εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού Separ και κλέβει τα διαπιστευτήρια browser και...
Read More
infosec

Ευπάθεια στο WinRAR επιτρέπει την εισαγωγή κακόβουλων προγραμμάτων

Το δημοφιλές εργαλείο συμπίεσης αρχείων WinRAR, χρησιμοποιείται εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Το λογισμικό, χρησιμοποιείται για την προβολή, δημιουργία, συμπίεση...
Read More
infosec

Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς

Οι ερευνητές του ISE δήλωσαν την Τρίτη ότι οι password managers 1Password, KeePass, LastPass και Dashline έχουν ευπάθειες που θα...
Read More
infosec

Η Offensive Security κυκλοφορεί το Kali Linux 2019.1

Η Offensive Security ανακοίνωσε, τη Δευτέρα, την άμεση διαθεσιμότητα του Kali Linux 2019.1, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος που...
Read More
Latest Posts

Ενεργοποιήστε το Blue Screen of Death (BSOD) στα Windows μέσα από απλά βήματα

Το Blue Screen of Death (BSOD) είναι ένα από τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν σε έναν χρήστη των Windows.

Στην εποχή των Windows XP, τα BSODs ήταν περισσότερο συνηθισμένα για τους χρήστες και η κυκλοφορία των Windows Vista έκανε τα πάντα ακόμη χειρότερα.

Τα τελευταία χρόνια, η Microsoft έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό τέτοιων σφαλμάτων στα Windows, καθιστώντας το λειτουργικό σύστημα, στο σύνολό του, πολύ πιο σταθερό και αξιόπιστο σε όλες τις διαμορφώσεις υλικού.

Ωστόσο, εξακολουθούν να συμβαίνουν BSOD και, πιο πρόσφατα, ο κολοσσός εισήγαγε την έννοια του Green Screen of Death (GSOD), την οποία χρησιμοποιεί η εταιρεία ως μέρος του Προγράμματος Insider των Windows.

Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που κάποιος συναντά ένα πρόβλημα και στέλνει ένα στιγμιότυπο οθόνης με το σφάλμα, είναι εύκολο να καταλάβουμε αν πρόκειται για ένα preview build των Windows 10.

Να σημειώσουμε ότι, παρόλο που κανένας δεν συμπαθεί το BSOD, τα Windows είναι σχεδιασμένα να προκαλούν το συγκεκριμένο σφάλμα. Αυτό είναι χρήσιμο για τους προγραμματιστές και τους IT που θέλουν να τεστάρουν ορισμένα συστήματα ή εφαρμογές.

BSOD

Η ενεργοποίηση ενός BSOD στα Windows 10, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει χωρίς την πραγματοποίηση ορισμένων registry hacks.

  • Αρχικά, φροντίστε να έχετε κάνει save σε όλες τις εργασίες σας, πριν ενεργοποιήσετε το BSOD καθώς ο υπολογιστής πρόκειται να κάνει αυτόματη επανεκκίνηση και να χάσετε τα πάντα.
  • Χρειάζεστε ένα administrator account για να μπορέστε να επεξεργαστείτε το Windows registry.
  • Ενεργοποιήστε το Registry Editor είτε από το Start Menu είτε πατώντας Windows key + R.
  • Μεταβείτε στα εξης: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters
  • Τα ίδια βήματα πρέπει να επαναληφθούν, οπότε κάντε δεξί κλικ στη δεξιά πλευρά και πηγαίνετε στο New> DWORD (32-bit) Value και ονομάστε το CrashOnCtrlScroll. Αλλάξτε την τιμή από 0 σε 1.
  • Στη συνέχεια, θα πρέπει να επανεκκινήσετε το σύστημά σας, ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν όλες οι αλλαγές. Μόλις ξεκινήσει η εκκίνηση των Windows, απλά πατήστε CTRL + Scroll Lock δύο φορές και ενεργοποιήστε το BSOD.
  • Το μήνυμα σφάλματος θα πρέπει να διαβάζει τους κωδικούς 0xE2 και MANUALLY_INITIATED_CRASH, υποδεικνύοντας ότι δεν είναι ένα BSOD που προκαλείται από ένα θέμα λογισμικού ή υλικού, αλλά ότι έχει δημιουργηθεί σκόπιμα. Τις περισσότερες φορές, το λειτουργικό σύστημα θα προσπαθήσει να συλλέξει crash data από το σύστημα, έτσι ώστε όταν η διαδικασία φτάσει το 100%, το σύστημα πρέπει να επανεκκινηθεί αυτόματα.
Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *