ΑρχικήHow ToΠώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 10

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 10

Η λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 10 είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό για τους φορητούς υπολογιστές, καθώς σας επιτρέπει να εξοικονομείτε ενέργεια, ενώ δεν χρειάζεται να κλείσετε τη συσκευή σας.

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, η επιλογή αδρανοποίησης δεν εμφανίζεται από προεπιλογή στα Windows 10 και θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο θα περίμενε κανείς, και αυτό δεν αλλάζει ούτε στο Windows 10 Οκτωβρίου 2018 Update (έκδοση 1809).

Windows 10

Πώς να ενεργοποιήσετε την λειτουργία αδρανοποίησης

Αυτό που πρέπει να κάνετε για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης είναι στην πραγματικότητα να προσθέσετε το κουμπί αδρανοποίησης στο μενού “Έναρξη”. Αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί από τον Πίνακα Ελέγχου -το μενού που η Microsoft εργάζεται τόσο σκληρά να αφαιρέσει και να αντικαταστήσει με την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.

Ωστόσο, οι επιλογές για την ενεργοποίηση της αδρανοποίησης δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στις Ρυθμίσεις και εξακολουθούν να υπάρχουν στον κλασικό πίνακα ελέγχου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κουμπί με δύο διαφορετικούς τρόπους.

  • Πρώτον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον Πίνακα Ελέγχου χειροκίνητα. Πληκτρολογήσετε τον “Πίνακα Ελέγχου” είτε απευθείας στο μενού “Έναρξη” (Start) είτε στη γραμμή διευθύνσεων File Explorer. Στον Πίνακα Ελέγχου, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

 

System and Security > Power Options > Επιλέξτε τη χρήση των power buttons (αριστερή πλαϊνή μπάρα)

  • Εναλλακτικά, μέσω της εφαρμογής “Ρυθμίσεις” με βάση την ακόλουθη διαδρομή:

Settings > System > Power & sleep > Additional power settings > > Επιλέξτε τη χρήση των power buttons (αριστερή πλαϊνή μπάρα)

Με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να ορίσετε τα κουμπιά λειτουργίας και να ενεργοποιήσετε τη χρήση κωδικών πρόσβασης. Στο κάτω μέρος του παραθύρου υπάρχει μια ειδική ενότητα που ονομάζεται Ρυθμίσεις τερματισμού. Από προεπιλογή, το κουμπί Hibernate είναι απενεργοποιημένο και όλες οι επιλογές είναι γκρι.

Για να αρχίσετε την επεξεργασία, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Change settings. Θα χρειαστείτε ένα λογαριασμό διαχειριστή.

Ενεργοποιήστε την επιλογή Hibernate, κάντε κλικ στο Save και τελειώσατε!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS