Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 10

Η λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 10 είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό για τους φορητούς υπολογιστές, καθώς σας επιτρέπει να εξοικονομείτε ενέργεια, ενώ δεν χρειάζεται να κλείσετε τη συσκευή σας.

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, η επιλογή αδρανοποίησης δεν εμφανίζεται από προεπιλογή στα Windows 10 και θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο θα περίμενε κανείς, και αυτό δεν αλλάζει ούτε στο Windows 10 Οκτωβρίου 2018 Update (έκδοση 1809).

Windows 10

Πώς να ενεργοποιήσετε την λειτουργία αδρανοποίησης

Αυτό που πρέπει να κάνετε για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης είναι στην πραγματικότητα να προσθέσετε το κουμπί αδρανοποίησης στο μενού «Έναρξη». Αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί από τον Πίνακα Ελέγχου -το μενού που η Microsoft εργάζεται τόσο σκληρά να αφαιρέσει και να αντικαταστήσει με την εφαρμογή «Ρυθμίσεις».

Ωστόσο, οι επιλογές για την ενεργοποίηση της αδρανοποίησης δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στις Ρυθμίσεις και εξακολουθούν να υπάρχουν στον κλασικό πίνακα ελέγχου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κουμπί με δύο διαφορετικούς τρόπους.

  • Πρώτον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον Πίνακα Ελέγχου χειροκίνητα. Πληκτρολογήσετε τον «Πίνακα Ελέγχου» είτε απευθείας στο μενού «Έναρξη» (Start) είτε στη γραμμή διευθύνσεων File Explorer. Στον Πίνακα Ελέγχου, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

 

System and Security > Power Options > Επιλέξτε τη χρήση των power buttons (αριστερή πλαϊνή μπάρα)

  • Εναλλακτικά, μέσω της εφαρμογής “Ρυθμίσεις” με βάση την ακόλουθη διαδρομή:

Settings > System > Power & sleep > Additional power settings > > Επιλέξτε τη χρήση των power buttons (αριστερή πλαϊνή μπάρα)

Με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να ορίσετε τα κουμπιά λειτουργίας και να ενεργοποιήσετε τη χρήση κωδικών πρόσβασης. Στο κάτω μέρος του παραθύρου υπάρχει μια ειδική ενότητα που ονομάζεται Ρυθμίσεις τερματισμού. Από προεπιλογή, το κουμπί Hibernate είναι απενεργοποιημένο και όλες οι επιλογές είναι γκρι.

Για να αρχίσετε την επεξεργασία, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Change settings. Θα χρειαστείτε ένα λογαριασμό διαχειριστή.

Ενεργοποιήστε την επιλογή Hibernate, κάντε κλικ στο Save και τελειώσατε!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *