Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking
infosec

Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking

Εάν έχετε διαβάσει για ιστορικές μάχες, θα γνωρίζεται ότι δεν έχουν υπάρξει δυο ολόιδιοι εχθροί. Ωστόσο πάντα χρησιμοποιούνται κοινές τεχνικές...
Read More
infosec

Τα online trolls και τα bots στην υπηρεσία των πολιτικών!

Όλοι μας έχουμε ακουστά τα “trolls” (ψεύτικοι λογαριασμοί) του διαδικτύου. Μερικοί από εμάς μπορεί, κατά καιρούς, να έχουμε συναντήσει /...
Read More
infosec

Spectre V2 patch: Μείωση της απόδοσης σε Linux έως και 50%

Πόσες θυσίες είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε για να σιγουρευτείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής? Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών που...
Read More
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
Latest Posts

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 10

Η λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 10 είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό για τους φορητούς υπολογιστές, καθώς σας επιτρέπει να εξοικονομείτε ενέργεια, ενώ δεν χρειάζεται να κλείσετε τη συσκευή σας.

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, η επιλογή αδρανοποίησης δεν εμφανίζεται από προεπιλογή στα Windows 10 και θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο θα περίμενε κανείς, και αυτό δεν αλλάζει ούτε στο Windows 10 Οκτωβρίου 2018 Update (έκδοση 1809).

Windows 10

Πώς να ενεργοποιήσετε την λειτουργία αδρανοποίησης

Αυτό που πρέπει να κάνετε για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης είναι στην πραγματικότητα να προσθέσετε το κουμπί αδρανοποίησης στο μενού «Έναρξη». Αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί από τον Πίνακα Ελέγχου -το μενού που η Microsoft εργάζεται τόσο σκληρά να αφαιρέσει και να αντικαταστήσει με την εφαρμογή «Ρυθμίσεις».

Ωστόσο, οι επιλογές για την ενεργοποίηση της αδρανοποίησης δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στις Ρυθμίσεις και εξακολουθούν να υπάρχουν στον κλασικό πίνακα ελέγχου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κουμπί με δύο διαφορετικούς τρόπους.

  • Πρώτον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον Πίνακα Ελέγχου χειροκίνητα. Πληκτρολογήσετε τον «Πίνακα Ελέγχου» είτε απευθείας στο μενού «Έναρξη» (Start) είτε στη γραμμή διευθύνσεων File Explorer. Στον Πίνακα Ελέγχου, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

 

System and Security > Power Options > Επιλέξτε τη χρήση των power buttons (αριστερή πλαϊνή μπάρα)

  • Εναλλακτικά, μέσω της εφαρμογής “Ρυθμίσεις” με βάση την ακόλουθη διαδρομή:

Settings > System > Power & sleep > Additional power settings > > Επιλέξτε τη χρήση των power buttons (αριστερή πλαϊνή μπάρα)

Με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να ορίσετε τα κουμπιά λειτουργίας και να ενεργοποιήσετε τη χρήση κωδικών πρόσβασης. Στο κάτω μέρος του παραθύρου υπάρχει μια ειδική ενότητα που ονομάζεται Ρυθμίσεις τερματισμού. Από προεπιλογή, το κουμπί Hibernate είναι απενεργοποιημένο και όλες οι επιλογές είναι γκρι.

Για να αρχίσετε την επεξεργασία, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Change settings. Θα χρειαστείτε ένα λογαριασμό διαχειριστή.

Ενεργοποιήστε την επιλογή Hibernate, κάντε κλικ στο Save και τελειώσατε!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *