15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Η Microsoft ανακοινώνει Antivirus για το Microsoft Office

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι client εφαρμογές του Office 365 υποστηρίζουν τώρα το λεγόμενο Interface Scan Antimalware (AMSI) για να επιτρέπουν σε μηχανισμούς προστασίας από ιούς να σκανάρουν, να ανιχνεύουν και να αποκλείουν κακόβουλες μακροεντολές.

Οι μολυσμένες μακροεντολές αποτελούν από καιρό μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τους χρήστες του Microsoft Office και η εταιρεία λέει ότι αυτή η νέα δυνατότητα θα βοηθήσει να προστατεύονται οι χρήστες όταν εργάζονται με έγγραφα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του AMSI είναι ότι είναι ένα ανοιχτό περιβάλλον εργασίας που μπορεί να λειτουργήσει με σχεδόν οποιαδήποτε λύση antivirus, οπότε από προεπιλογή έχει την υποστήριξη της ενσωμάτωσης του Windows Defender και υποστηρίζονται επίσης προϊόντα τρίτων κατασκευαστών.

Το AMSI έχει ήδη ενσωματωθεί και τρέχει στις Office 365 εφαρμογές όπως Word, Excel, PowerPoint, Access, Visio και Publisher, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι οι μακροεντολές δεν θα σαρωθούν εάν οι ρυθμίσεις ασφαλείας είναι «Enable All Macros»  δηλαδή αναφέρονται ως αξιόπιστες ή ανοιχτές από αξιόπιστες τοποθεσίες.

Οι χρήστες των Windows 10 με λειτουργικό σύστημα Windows Defender επωφελούνται από την πρόσθετη προστασία χάρη στον μηχανισμό που βασίζεται σε cloud, ο οποίος χρησιμοποιεί την ενσωμάτωση AMSI για να καθορίσει εάν μια μακροεντολή περιέχει κάτι ύποπτο ή όχι.

«Όταν οι συσκευές συναντούν έγγραφα με ύποπτο κώδικα μακροεντολών, το Windows Defender AV στέλνει στο Cloud metadata και άλλα χαρακτηριστικά επίσης, σε συνδυασμό με σήματα από το Office AMSI.», δηλώνει η εταιρεία λογισμικού.

Το AMSI είναι μια τεχνολογία που ενσωματώθηκε στα Windows 10 το 2015 για να παρέχει στους προγραμματιστές μια προηγμένη μέθοδο για να ζητήσουν ανίχνευση ιών για οποιαδήποτε δεδομένα.

Microsoft

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *