ΑρχικήinetChrome Beta 70: φέρνει 2FA στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

Chrome Beta 70: φέρνει 2FA στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

ChromeΝωρίτερα αυτό το μήνα, το Google Chrome γιόρτασε την 10η επέτειό του, ανακοινώνοντας την έκδοση 69, η οποία συνοδεύεται από πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως ανανεωμένο σχεδιασμό, πανίσχυρο Omnibox, ενημερωμένο password manager κ.λπ.

Με τη beta έκδοση του Chrome 70 να έχει ήδη δρομολογηθεί, η Google πρόσθεσε μια ακόμα χρήσιμη λειτουργία για να διευκολύνει την εγγραφή των χρηστών στους ιστότοπους. Όπως ανακοινώθηκε σε ένα επίσημο blog post, η νέα έκδοση υποστηρίζει πλέον 2-Factor Authentication σε Android και Macbook μέσω του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων των συσκευών.

Το νέο web authentication API προτείνει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο που υποστηρίζει έλεγχο ταυτότητας. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό, καθώς δεν θα χρειαστεί να συμπληρώνετε κωδικούς πρόσβασης κάθε φορά που θέλετε να συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο.

Μια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή που εισήχθη στο Chrome beta 70 είναι το δοκιμαστικό “Shape Detection Origin” API. Το API περιλαμβάνει τρία διαφορετικά APIs που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση προσώπων, γραμμωτών κωδίκων και κειμένων σε εικόνες. Αυτό θα βελτιώσει τις δυνατότητες ανίχνευσης σχήματος της συσκευής και θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να συγκεντρώσουν και τους τρεις τύπους δεδομένων.

Το Chrome 70 αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στα μέσα Οκτωβρίου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS