ΑρχικήsecurityΣφάλμα στα Windows 7 αποτρέπει την απενεργοποίηση του υπολογιστή

Σφάλμα στα Windows 7 αποτρέπει την απενεργοποίηση του υπολογιστή

Windows 7

Έναν περίπου μήνα μετά τον οριστικό τερματισμό της υποστήριξης των Windows 7 από τη Microsoft, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να μην έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα. Και τώρα φαίνεται ότι ένα νέο bug εμφανίστηκε στο λειτουργικό σύστημα, το οποίο εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος όταν ένας χρήστης προσπαθεί να απενεργοποιήσει τον υπολογιστή του.

“Δεν έχετε άδεια απενεργοποίησης αυτού του υπολογιστή”, λέει το μήνυμα. Η πιο προφανής λύση φυσικά, είναι να τραβήξετε το καλώδιο τροφοδοσίας του υπολογιστή σας. Ωστόσο πολλοί χρήστες προσπαθούν να βρουν άλλες λύσεις γι’ αυτό το νέο ελάττωμα που προέκυψε.

Σύμφωνα με έναν Redditor, ένας χρήστης που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα, μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο προφίλ διαχειριστή> να συνδεθεί σε αυτό> να συνδεθεί ξανά στο προεπιλεγμένο προφίλ διαχειριστή και μετά από αυτό, το θέμα τερματισμού λειτουργίας δε θα υπάρχει πια.

Ωστόσο, οι ειδικοί της Quick Heal έχουν μια πιο αξιόπιστη λύση για το εν λόγω ελάττωμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με το Windows UAC, εμποδίζει τα συστήματα να κλείσουν. Παρόλα αυτά, η Quick Heal λέει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ακριβή αιτία του προβλήματος.

Ως εκ τούτου, έχει καθορίσει τα βήματα για να ενεργοποιήσει το UAC χρησιμοποιώντας το Local Group Policy Editor στα Windows 7. Μετά την ολοκλήρωση των βημάτων, ο χρήστης πρέπει να κάνει επανεκκίνηση του συστήματος που μπορεί να γίνει πληκτρολογώντας “shutdown -r” στο πλαίσιο RUN (win + R).

Δεδομένου ότι τα Windows 7 έχουν πλέον σταματήσει να υποστηρίζονται από τη Microsoft, η εταιρία δεν θα κυκλοφορήσει νέες ενημερώσεις για το λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο πρόσφατα, η Microsoft αναγκάστηκε να δημιουργήσει μία έκτακτη ενημέρωση, την οποία κυκλοφόρησε ευρέως, για να απαλλαγεί από ένα σφάλμα που δημιουργούσε πρόβλημα στην ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σε ορισμένα μηχανήματα χρηστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS