ΑρχικήsecurityΠερίπου 500.000 υπολογιστές της NHS τρέχουν ακόμα Windows 7

Περίπου 500.000 υπολογιστές της NHS τρέχουν ακόμα Windows 7

Windows 7Σύμφωνα με στοιχεία της αγγλικής κυβέρνησης, περίπου 500.000 υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) εξακολουθούν να τρέχουν τα Windows 7. Η κυβέρνηση ήθελε να αναβαθμίσει όλους τους υπολογιστές που λειτουργούν στη χώρα, μέχρι τον Ιανουάριο. Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται, οι στόχος της δεν επιτεύχθηκε.

Τα Windows 7 σταμάτησαν να υποστηρίζονται από τη Microsoft τον Ιανουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν προσφέρει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, τουλάχιστον το ένα τρίτο των υπολογιστών των ιατρικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να τρέχει τα Windows 7, για τα οποία η Microsoft τώρα προσφέρει εκτεταμένη υποστήριξη.

Τον Απρίλιο του 2018, και ενώ είχε ανακοινωθεί το σχέδιο της Microsoft να σταματήσει την υποστήριξη αυτής της έκδοσης, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου υπέγραψε συμφωνία με την τεχνολογική εταιρεία, η οποία θα επέτρεπε στους οργανισμούς της NHS να κάνουν αναβάθμιση στα Windows 10 δωρεάν. Όμως, απαραίτητη προϋπόθεση, ήταν να γίνει αναβάθμιση στα Windows 10 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τουλάχιστον 463,784 υπολογιστές της NHS εξακολουθούν να τρέχουν Windows 7 με εκτεταμένη υποστήριξη από τη Microsoft. Περίπου 587.500 εκτελούν Windows 10 και μερικές χιλιάδες λειτουργούν με τα Windows 8.

Αλλά υπάρχουν άλλα 318.000 μηχανήματα που τρέχουν μη υποστηριζόμενη έκδοση των Windows. Αυτό σημαίνει ότι οι υπολογιστές αυτοί είναι ευάλωτοι σε πιθανά σφάλματα.

Η NHS Digital δήλωσε: “Υπάρχει υποστήριξη από τη Microsoft για συσκευές που χρησιμοποιούν τα Windows 7 σε όλους τους οργανισμούς της NHS μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2021. Η μετάβαση στα Windows 10 είναι μια διαδικασία που ποικίλει ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του οργανισμού”.

“Συνεργαζόμαστε στενά με την NHS για να τους βοηθήσουμε να μεταβούν στα Windows 10. Στοχεύουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία πριν τελειώσει η περίοδος υποστήριξης”, ανέφερε.

Η NHS προχωρά σταδιακά τη μετάβαση από τα Windows 7 στα Windows 10. Στα τέλη Ιουνίου του περασμένου έτους, η κυβέρνηση δήλωσε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο υπολογιστές της NHS (από τους συνολικά 1,37 εκατομμύρια) εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν τα Windows 7. Την εποχή εκείνη, η κυβέρνηση είχε πει ότι σύντομα θα γίνει η μετάβαση στα Windows 10. Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν πρώτη φορά το 2009 και χρησιμοποιούνταν ευρέως σε υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Οι ειδικοί ασφαλείας προειδοποίησαν όλους τους χρήστες να κάνουν άμεσα αναβάθμιση, ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS