ΑρχικήHow ToΠώς να ανοίξετε αρχεία XPS στον υπολογιστή σας;

Πώς να ανοίξετε αρχεία XPS στον υπολογιστή σας;

XPSΤα αρχεία XPS είναι η απάντηση των Windows στον δημοφιλές τύπο αρχείου PDF. Οι υπολογιστές με Windows διαθέτουν ενσωματωμένο πρόγραμμα που επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν αρχεία XPS. Ωστόσο, οι χρήστες Mac θα πρέπει να μετατρέψουν τα αρχεία σε PDF για να είναι σε θέση να τα δουν.

Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να ανοίξουμε αυτά τα αρχεία σε Windows ή Mac υπολογιστή (κάτω από το κάθε βήμα, υπάρχουν σχετικές εικόνες).

Windows

Βήμα 1: Αν χρειαστεί, προσθέστε το XPS Viewer στον υπολογιστή σας. Το πρόγραμμα είναι εγκατεστημένο από προεπιλογή σε υπολογιστές με Windows 10, αλλά θα χρειαστεί να το εγκαταστήσετε ξανά εάν έχετε διαγράψει τις προαιρετικές λειτουργίες.

  • Πατήστε «Έναρξη» και στη συνέχεια «Ρυθμίσεις»
  • Κάντε κλικ στην επιλογή «Εφαρμογές» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη «Διαχείριση προαιρετικών λειτουργιών»
  • Κάντε κλικ στην επιλογή «Προσθήκη χαρακτηριστικού» στο επάνω μέρος της σελίδας
  • Βρείτε και κάντε κλικ στο «XPS Viewer». Έπειτα, πατήστε «Εγκατάσταση»
  • Αφού γίνει η εγκατάσταση του XPS Viewer, κάντε επανεκκίνηση στον υπολογιστή

Βήμα 2: Βρείτε το έγγραφο XPS, πηγαίνοντας στο μέρος που βρίσκεται το έγγραφο που θέλετε να ανοίξετε (π.χ. Έγγραφα κλπ).

XPSΒήμα 3: Κάντε διπλό κλικ στο έγγραφο. Με αυτόν τον τρόπο το έγγραφο ανοίγει στην εφαρμογή XPS Viewer.

Βήμα 4: Περιμένετε να ανοίξει το έγγραφο. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα ανάλογα με το μέγεθος του εγγράφου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία. θα μπορείτε να δείτε το έγγραφο στο παράθυρο του XPS Viewer.

Εναλλακτικά, ανοίξτε εξαρχής την εφαρμογή:

  • Πατήστε «Έναρξη»
  • Πληκτρολογήστε xps viewer
  • Κάντε κλικ στο «XPS Viewer»

Βήμα 1: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Αρχείο», που βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου. Αυτό θα ανοίξει ένα μενού.

XPSΒήμα 2: Πατήστε «Άνοιγμα» (η πρώτη επιλογή του μενού). Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο οποίο μπορείτε να αναζητήσετε και να επιλέξετε το αρχείο που θέλετε να ανοίξετε.

Βήμα 3: Επιλέξτε το μέρος που βρίσκεται το αρχείο στην αριστερή πλευρά του παραθύρου (π.χ. Έγγραφα, Στοιχεία λήψης κλπ) και, στη συνέχεια, επιλέξτε το αρχείο. Κάντε κλικ στο κουμπί «Άνοιγμα» στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου. Αυτό ανοίγει το αρχείο στο πρόγραμμα XPS Viewer.

Mac

Βήμα 1: Μεταβείτε στη διεύθυνση https://xpstopdf.com/ στον browser σας. Στην πραγματικότητα, δεν μπορείτε να ανοίξετε αρχεία XPS στον Mac υπολογιστή σας χωρίς να αγοράσετε λογισμικό. Μπορείτε, όμως, να το μετατρέψετε σε PDF.

XPS

Βήμα 2: Κάντε κλικ στην επιλογή “ΦΟΡΤΩΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ”. Βρίσκεται στο κέντρο της σελίδας, σε ένα πλαίσιο. Θα ανοίξει ένα παράθυρο.

Βήμα 3: Μεταβείτε στο μέρος που βρίσκεται το αρχείο XPS που θέλετε (από τις επιλογές που έχετε στα αριστερά του παραθύρου) και επιλέξτε το αρχείο.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στη κουμπί «Επιλογή» (ή εναλλακτικά «Άνοιγμα»), που έχει μπλε χρώμα και βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου. Με αυτό τον τρόπο το αρχείο μεταφορτώνεται στο XPS to PDF website.

Βήμα 5: Κάντε κλικ στο κουμπί «ΛΗΨΗ», το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της σελίδας. Με αυτό τον τρόπο γίνεται λήψη του αρχείου σας ως PDF πια.

Μπορεί να σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τη λήψη ή να επιλέξετε το μέρος αποθήκευσης πριν γίνει η λήψη του PDF.

XPS

Βήμα 5: Ανοίξτε το ληφθέν PDF, κάνοντας διπλό κλικ.

XPS

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS