ΑρχικήsecurityΟι μεγάλοι προμηθευτές antivirus υποστηρίζουν ακόμα τα Windows 7

Οι μεγάλοι προμηθευτές antivirus υποστηρίζουν ακόμα τα Windows 7

antivirus

Όπως δήλωσαν όλοι οι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών antivirus, δεν σκοπεύουν να σταματήσουν την υποστήριξη των Windows 7, ακόμα και μετά τη λήξη της υποστήριξής τους από τη Microsoft.

Οι περισσότεροι από τους παρόχους λογισμικών προστασίας από ιούς, με λίγες μόνο εξαιρέσεις, έχουν γνωστοποιήσει ότι τα προϊόντα τους θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα Windows 7, τουλάχιστον μέχρι το 2022, ώστε να παρέχουν στους χρήστες εναλλακτικές για να προστατεύουν τα συστήματά τους.

Αυτά τα προϊόντα προστασίας από ιούς είναι απολύτως απαραίτητα πλέον, αφού η Microsoft σταμάτησε να εκδίδει ενημερώσεις ασφαλείας, από τις 14 Ιανουαρίου 2020, όταν σταμάτησε επίσημα και την υποστήριξη των Windows 7.

Οι μόνοι που εξακολουθούν να είναι επιλέξιμοι για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 7 είναι οι εταιρικοί πελάτες, ωστόσο αυτό το πρόγραμμα, γνωστό ως Extended Security Updates (ESU), είναι διαθέσιμο μόνο για επιλεγμένες επιχειρήσεις και έρχεται με μια αρκετά υψηλή τιμή.

Ωστόσο πολλές μικρότερες επιχειρήσεις, αλλά και οι απλοί χρήστες, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε αυτό το πρόγραμμα, οπότε είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς να επιλέξουν κάποιο πρόγραμμα antivirus, ώστε να είναι σίγουροι ότι τα συστήματά τους παραμένουν ασφαλή από κάθε κίνδυνο.

Το να συνεχίσει κάποιος να χρησιμοποιεί τα Windows 7, χωρίς να είναι στα προγράμματα ESU, συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια. Η Microsoft έχει συμβουλεύσει τις εταιρείες να μεταβούν στα Windows 10 και έχει επίσης αρχίσει να παρακινεί τους χρήστες να προχωρήσουν σε αυτή την αλλαγή, χρησιμοποιώντας pop-ups και διαφημίσεις, ξεκινώντας ήδη από πέρυσι.

Ο παρακάτω πίνακας περιλαμβάνει όλους τους κορυφαίους προμηθευτές υπηρεσιών antivirus και το χρονικό διάστημα για το οποίο θα συνεχίζουν τα προϊόντα τους να υποστηρίζουν τα Windows 7.

Ο πίνακας καταρτίστηκε από το AV-TEST, ένα γερμανικό εργαστήριο δοκιμών antivirus, το οποίο εκμεταλλεύτηκε τις διασυνδέσεις του στον κλάδο των λογισμικών προστασίας από ιούς και ζήτησε από κάθε πωλητή τα σχέδιά του όσον αφορά την υποστήριξη των Windows 7.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS