ΑρχικήsecurityΗ Microsoft δημιούργησε μια έκτακτη δωρεάν ενημέρωση Windows 7

Η Microsoft δημιούργησε μια έκτακτη δωρεάν ενημέρωση Windows 7

Η Microsoft, πρόσφατα σταμάτησε την υποστήριξη των Windows 7, μετά από 10 χρόνια, κυκλοφορώντας τις τελευταίες ενημερώσεις για το λειτουργικό σύστημα νωρίτερα αυτό το μήνα. Ωστόσο λίγο μετά την κυκλοφορία τους, ανακάλυψε ότι μία από τις ενημερώσεις προκαλεί προβλήματα στην ταπετσαρία των χρηστών. “Μετά την εγκατάσταση του KB4534310, η ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας μπορεί να γίνεται μαύρη όταν έχει ρυθμιστεί σε Stretch”, παραδέχεται η Microsoft. Το πρόβλημα ωστόσο φαίνεται να επηρεάζει μόνο την επιλογή Stretch, ενώ οι υπόλοιπες ρυθμίσεις ταπετσαρίας δεν δημιουργούν παρόμοια προβλήματα στους χρήστες.

Πρόκειται για ένα ενοχλητικό ελάττωμα που παρουσιάστηκε μόλις η εταιρεία είχε διακόψει οριστικά την υποστήριξη των Windows 7. Έτσι η Microsoft αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ύπαρξη ενός bug που ήταν δικό της λάθος και οι χρήστες θα επιφορτίζονταν να πληρώσουν για να μπορέσουν να το διορθώσουν.

Κι ενώ η Microsoft δήλωσε αρχικά ότι εργάζεται πάνω σε ένα patch για το εν λόγω σφάλμα, το οποίο θα ήταν διαθέσιμο μόνο “για οργανισμούς που αγόρασαν τα Windows 7 Extended Security Updates (ESU)”, η εταιρεία φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη και τώρα λέει ότι η επιδιόρθωση θα είναι διαθέσιμη σε όλους όσους διαθέτουν Windows 7 και Windows Server 2008 R2 SP1. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι η Microsoft θα πρέπει να επεκτείνει την υποστήριξη των Windows 7, μέχρι τουλάχιστον να επιδιορθωθεί το σφάλμα που η ίδια δημιούργησε.

Δεν είναι συνηθισμένη τακτική της Microsoft να εκδίδει δημόσιες ενημερώσεις κώδικα και ενημερώσεις ασφαλείας για λειτουργικά συστήματα που έχουν χαρακτηριστεί ως μη υποστηριζόμενα, καθώς οι πελάτες συνήθως πρέπει να αγοράζουν προγράμματα ESU. Αυτά τα προγράμματα στοιχίζουν από $ 25 έως $ 50 ανά μηχάνημα για επιχειρήσεις που εκτελούν Windows 7 και είχαν σαν αποτέλεσμα η γερμανική κυβέρνηση να πληρώσει περίπου $ 887.000 για τους υπολογιστές της. Ωστόσο, η Microsoft έχει δημοσιεύσει και παλιότερα ενημερώσεις ασφαλείας για τα μη υποστηριζόμενα Windows XP, για να αποτρέψει επιθέσεις ransomware.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS