ΑρχικήinetΟ υπολογιστής του Vladimir Putin τρέχει ακόμα σε Windows XP

Ο υπολογιστής του Vladimir Putin τρέχει ακόμα σε Windows XP

Η Ρωσία μπορεί να προσπαθεί να χακάρει τα πάντα και όλους, αλλά ο ίδιος ο Vladimir Putin είναι λίγο πίσω από τους τεχνολογικούς καιρούς. Η ρωσική ιστοσελίδα Open Media ανέφερε ότι οι υπολογιστές στο γραφείο του Putin στο Κρεμλίνο και στην επίσημη κατοικία του χρησιμοποιούν τα Windows XP, το εντελώς παρωχημένο σύστημα που κυκλοφόρησε το 2001. Η Microsoft σταμάτησε να κυκλοφορήσει ενημερώσεις για XP πριν από πέντε χρόνια. Αλλά ακόμα και πριν οι αναβαθμίσεις σταματήσουν (το 2014), η χρήση του XP ήταν μια επικίνδυνη πρόταση.

Putin Windows

“Τα Windows XP κυκλοφόρησαν το 2001, πράγμα που σήμαινε ότι ο σχεδιασμός και η σχεδίαση πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 το 2000, ο οποίος ήταν ένας πολύ διαφορετικός κόσμος σχετικά με τα προφίλ του κακόβουλου λογισμικού και τα προφίλ των hackers που έκαναν επιθέσεις.”, δήλωσε ο Tom Murphy, τότε διευθυντής επικοινωνιών για τα Windows στη Microsoft, στο CNET το 2014.” Ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα”.

Το Open Media σημείωσε ότι τα Windows XP ήταν το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft που εγκρίθηκε για χρήση σε επίσημους υπολογιστές της Ρωσίας. Το πιο πρόσφατο σύστημα Windows 10 επιτρέπεται μόνο για υπολογιστές που δεν διαθέτουν κρατικά μυστικά, ανέφερε η Guardian. Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει ακόμα γιατί ο Putin χρησιμοποιεί ένα τόσο ξεπερασμένο σύστημα.

Ο Putin, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι επιφυλακτικός όσον αφορά την τεχνολογία γενικότερα και έχει ονομάσει το διαδίκτυο ένα έργο της CIA. Η Ρωσία έχει κάνεις κινήσεις για να αποσυνδεθεί από το παγκόσμιο διαδίκτυο. Ένας νέος νόμος φέτος δημιούργησε ένα εθνικό δίκτυο και επιτρέπει στο Roskomnadzor, το πρακτορείο τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, να αποκλείσει το έθνος από τον υπόλοιπο κόσμο του Διαδικτύου. Ο Putin υπέγραψε επίσης έναν νόμο αυτό το μήνα, σύμφωνα με τον οποίο όλα τα smartphones, οι τηλεοράσεις και οι υπολογιστές που πωλούνται στη χώρα έρχονται με προεγκατεστημένο ρωσικό λογισμικό.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS