Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 17:43
Αρχική security Νέο BlueKeep Scanner εντοπίζει ευάλωτους Windows υπολογιστές

Νέο BlueKeep Scanner εντοπίζει ευάλωτους Windows υπολογιστές

BlueKeep Ένα νέο εργαλείο σάρωσης επιτρέπει στους χρήστες των Windows να ελέγξουν αν ο υπολογιστής τους είναι ευάλωτος στην ευπάθεια BlueKeep.

Η Microsoft είχε κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση για τη διόρθωση του προβλήματος στα μέσα Μαΐου. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα δεκάδες χιλιάδες ευάλωτες συσκευές.

Τα μη ενημερωμένα συστήματα βρίσκονται σε κίνδυνο

Η ευπάθεια BlueKeep (CVE-2019-0708) επιτρέπει την απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού σε όλα τα συνδεδεμένα συστήματα. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς καμία ανάμειξη του χρήστη.

Οι ευάλωτες εκδόσεις είναι: Windows 7, Windows Server 2008 R2 και Windows Server 2008. Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και γι’ αυτό η Microsoft προειδοποιεί συνεχώς τους χρήστες και τονίζει την αναγκαιότητα ενημέρωσης των συστημάτων.

Οι ειδικοί ασφαλείας προειδοποιούν τους χρήστες και τις εταιρείες ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι ολέθριες σε περίπτωση μη ενημέρωσης. Αυτό συνέβη με την κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά την εκμετάλλευση του σφάλματος από hackers.

Οι κυβερνοεγκληματίες συχνά εκμεταλλεύονται την ευπάθεια για την εξόρυξη cryptocurrencies από τα ευάλωτα συστήματα.

Ελέγξτε τις συσκευές σας

Στις ΗΠΑ μόνο υπάρχουν τουλάχιστον 45.000 συστήματα με εκτεθειμένα RDP στο διαδίκτυο. Στη Νότια Κορέα υπάρχουν περισσότερα από 20.000 ευάλωτα συστήματα και στη Βραζιλία 16.000.

Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν μόνο τα ευάλωτα συστήματα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με το δημόσιο διαδίκτυο. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά συστήματα που βρίσκονται σε δίκτυα εταιρειών και δεν είναι ορατά σε όλους. Σε περίπτωση επιδημίας BlueKeep, όλα τα συστήματα που είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο μολύνονται.

Η εταιρεία ασφάλειας ESET κυκλοφόρησε τώρα ένα εργαλείο το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να ελέγξουν εάν ο υπολογιστής τους είναι ευάλωτος στην ευπάθεια.

Αν το εργαλείο εντοπίσει ένα ευάλωτο σύστημα, εμφανίζει μια σελίδα που παρέχει την κατάλληλη ενημερωμένη έκδοση από τη Microsoft. Αυτή η έκδοση αναπτύσσεται όπως οποιοδήποτε άλλο εκτελέσιμο αρχείο.

Σύμφωνα με την ESET: “Αυτό είναι ένα εργαλείο που προορίζεται για μεμονωμένη χρήση και όχι για μαζική χρήση σε αυτοματοποιημένο περιβάλλον”.

Δεν είναι ο μόνος σαρωτής για BlueKeep που κυκλοφορεί στην αγορά. Οι ειδικοί προσπαθούν να μειώσουν τις πιθανότητες μιας τέτοιας εκμετάλλευσης. Από την άλλη μεριά, οι hackers αναπτύσσουν συνεχώς τις δεξιότητές τους και είναι έτοιμοι να επιτεθούν σε κάθε ευάλωτο σύστημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Το malware Zeus Sphinx επωφελείται από τον κορωνοϊό και επανεμφανίζεται

Μετά από χρόνια αδράνειας, το malware Zeus Sphinx ανασταίνεται για να επωφεληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού σε ένα νέο κύμα απάτης.

Η ομάδα Formula 1 της Mercedes παρασκευάζει μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής για τους ασθενείς του Κοροναϊού σε λιγότερο από 100 ώρες

Η ομάδα της Formula 1 της Mercedes συνεργάστηκε με γιατρούς και μηχανικούς από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σε μία προσπάθεια να κατασκευάσουν...

Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού...

OnePlus 8: Διέρρευσαν πληροφορίες για νέα χρώματα

Νέες διαρροές χαρακτηριστικών του OnePlus 8 κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ τη τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες,...

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να αλλάζετε το φόντο στο Zoom

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο δημοφιλείς και ιδανικές εφαρμογές, ιδιαίτερα κατά την πανδημία του Κοροναϊού, είναι το Zoom. Παρά τις ανησυχίες που...

Η Cosmote δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

Cosmote: Δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων: Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων...

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...