ΑρχικήsecurityΗ Google θα χρεώνει τις αρχές για την πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών

Η Google θα χρεώνει τις αρχές για την πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών

χρεώνει

Η Google, όπως και άλλες εταιρίες τεχνολογίας, δέχονται πολύ συχνά αιτήματα από τις αστυνομικές αρχές, που ζητούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα των χρηστών τους. Και τώρα ο τεχνολογικός γίγαντας αποφάσισε να χρεώνει αυτή τη διαδικασία.

Όπως ανέφεραν οι The New York Times, οι τιμές για την παροχή πρόσβασης σε δεδομένα χρηστών θα κυμαίνονται από 45 δολάρια για κλήτευση, 60 δολάρια για τηλεφωνήματα και περίπου 245 δολάρια για ένταλμα έρευνας. Χρέωση θα υπάρχει επίσης και για άλλα νομικά ζητήματα.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις χρεώσεις αυτές, θα χρησιμοποιούνται για να καλύπτουν τις δαπάνες της εταιρίας για το ανθρώπινο δυναμικό κα τους πόρους που θα χρειάζονται για την παροχή των κλητεύσεων και των ενταλμάτων.

Τόσο η Google όσο και οι υπόλοιπες εταιρίες της Silicon Valley, δεν χρεώνουν τις αρχές επιβολής του νόμου, όταν αυτές ζητούν πρόσβαση σε δεδομένα των πελατών τους, αν και ο νόμος τους επιτρέπει μία τέτοια ενέργεια.

Τώρα όμως η απόφαση της Google να χρεώνει τις αιτήσεις πρόσβασης, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου αντιμετωπίζουν τις νομικές απαιτήσεις στο μέλλον.

Μέχρι πρότινος, οι εταιρίες της Silicon Valley, δεν ζητούσαν κάποιο αντάλλαγμα από τις αρχές, όταν τους έδιναν πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία.

Αν αυτή η νέα απόφαση της Google εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη κλίμακα και φέρει έσοδα, τότε ίσως θεωρηθεί ότι οι εταιρίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν νομικές υποθέσεις με σκοπό το κέρδος.

Από τη μεριά τους, οι αρχές επιβολής του νόμου θεωρούν ότι αυτή η πρακτική θα μπορούσε να οδηγήσει και μικρότερες εταιρείες να την υιοθετήσουν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει με τη σειρά του τα αστυνομικά τμήματα μικρών πόλεων να περιορίσουν τα αιτήματά τους για πρόσβαση σε δεδομένα και να δίνουν προτεραιότητα σε όσα είναι πιο σημαντικά.

Όπως αναφέρουν ειδικοί που ασχολούνται με την ασφάλεια της ιδιωτικότητας, οι χρεώσεις αυτές είναι απαραίτητες για να καλυφθεί το κόστος που αναλαμβάνει η εταιρεία για την παροχή των δεδομένων.

Η Google διαθέτει πολλές πληροφορίες για δισεκατομμύρια χρήστες. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, υποβάλλουν μεγάλο αριθμό νομικών αιτημάτων για να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές. Το 2019, η Google έλαβε σχεδόν 75.000 νομικά αιτήματα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους για περίπου 165.000 λογαριασμούς παγκοσμίως.

Η Google είχε εφαρμόσει και παλιότερα αυτή την πρακτική για νομικά αιτήματα σχετικά με την παροχή δεδομένων χρήστη, όμως μετά από λίγο καιρό το σταμάτησε. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρία δεν συνηθίζει να χρεώνει συστηματικά ένα ποσό για νομικές αιτήσεις, αλλά από τώρα και στο εξής η Google αποφάσισε να λάβει σταθερή χρέωση για διάφορα νομικά αιτήματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS