ΑρχικήsecurityAleksei Burkov: Γιατί ΗΠΑ και Μόσχα θέλουν στο πλευρό τους τον υπό...

Aleksei Burkov: Γιατί ΗΠΑ και Μόσχα θέλουν στο πλευρό τους τον υπό κράτηση Ρώσο χάκερ;

Ρώσος χάκερ Burkov site Aleksei BurkovΈνας 29χρονος Ρώσος χάκερ, ο Aleksei Burkov, συνελήφθη το 2015 στο αεροδρόμιο Ben-Gurion του Ισραήλ. Ανάμεσα στις κατηγορίες που τον “βάραιναν” ήταν η διαχείριση ενός site με την ονομασία Cardplanet στο οποίο πωλούνταν αριθμοί και στοιχεία κλεμμένων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται αγορές “απάτης” με στοχοποιημένες κάρτες των ΗΠΑ, οι οποίες ανέρχονταν σε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, ο Ρώσος χάκερ φαίνεται ότι διαχειριζόταν και άλλο site στο οποίο, επίσης, εκτίθεντο προσωπικά στοιχεία ατόμων εν αγνοία τους, κακόβουλα λογισμικά ενώ ταυτόχρονα τελούνταν και άλλες “ποινικές” υπηρεσίες. Μεταξύ των κατηγοριών περιλαμβάνονταν κατηγορίες όπως δόλιες δραστηριότητες σε συσκευές πρόσβασης, συνωμοσία για hacking επιθέσεις σε συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, κλοπή ταυτοτήτων και ξέπλυμα χρήματος καθώς και άλλα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. Επομένως η online αγορά που είχε δημιουργήσει ο Ρώσος χάκερ περιλάμβανε μια μεγάλη γκάμα “υπηρεσιών” καθώς και διάφορες μορφές απάτης.

Όσον αφορά τη σύλληψη του Ρώσου χάκερ, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε από τις Ισραηλινές αρχές, οι ΗΠΑ ήταν αυτές που ανέλαβαν την εκδίκαση της υπόθεσης, κατόπιν έγκρισης του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ. Ωστόσο, την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση εξέφρασαν Ρώσοι αξιωματούχοι . Πιο συγκεκριμένα, αυτοί κατέθεσαν μία πρόταση προς την Ρωσία. Με την πρόταση αυτή, οι Ρώσοι αξιωματούχοι παρότρυναν την Ρωσία να ζητήσει την απελευθέρωση του Ρώσου χάκερ με αντάλλαγμα την παράδοση της Naama Issachar, μίας 26χρονης Ισραηλινής κοπέλας που καταδικάστηκε σε 7ετή ποινή φυλάκισης στη Μόσχα με την κατηγορία χρήσης και κατοχής μαριχουάνας.Ρώσο χάκερ

Η ανώτατη ποινή φυλάκισης που ενδέχεται να επιβληθεί στον Ρώσο χάκερ, Aleksei Burkov, αναμένεται να είναι 15 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 29χρονος Ρώσος χάκερ στην απολογία του, στο γραφείο του εισαγγελέα της Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, αποδέχτηκε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες.

Τέλος, ο Ρώσος χάκερ φαίνεται ότι είναι ένας χάκερ που τον θέλει και η Ουάσινγκτον και η Μόσχα και η μοίρα του εξαρτάται από μία γυναίκα που δεν γνωρίζει καν. Είναι πλέον από τους πιο γνωστούς φυλακισμένους. Ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστή η αλυσίδα γεγονότων που οδήγησαν στην επιβολή σκληρής ποινής στην Naama Issachar, όπως επίσης δεν είναι σαφής ο λόγος που ο Burkov αποτελεί ένα “πλεονέκτημα ύψιστης σημασίας” για τη Μόσχα.



Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS