ΑρχικήsecurityEmail scam: Σχολείο στο Τέξας έπεσε θύμα απάτης και έχασε 2.3 εκατομμύρια...

Email scam: Σχολείο στο Τέξας έπεσε θύμα απάτης και έχασε 2.3 εκατομμύρια δολάρια

Email Μια σχολική κοινότητα του Τέξας, στην περιοχή Manor, έπεσε θύμα απάτης με email, με αποτέλεσμα να χάσει 2.3 εκατομμύρια δολάρια.

Το σχολείο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό των εγκληματιών που βρίσκονται πίσω από τη hacking εκστρατεία.

Το phishing email είχε σταλεί στο σχολείο τον Νοέμβριο. Έκτοτε έγιναν τρεις ξεχωριστές συναλλαγές μέχρι να δοθεί ολόκληρο το ποσό. Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από έναν υπάλληλο, ένα μήνα αργότερα. Μετά την αποκάλυψη, άρχισαν έρευνα τόσο οι αστυνομικές αρχές του Manor όσο και το FBI.

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με το phishing email.

Η σχολική κοινότητα του Manor έχει περισσότερους από 9.000 μαθητές. Σε μια δήλωση, εκπρόσωπος του σχολείου είπε ότι η έρευνα συνεχίζεται και είναι σε καλό δρόμο. Οι αρχές ψάχνουν για οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμη για τον εντοπισμό των κυβερνοεγκληματιών.

Σε αυτό το στάδιο, οι ειδικοί δεν γνωρίζουν αν το σχολείο θα καταφέρει να ανακτήσει τα χρήματα που έχασε.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια χαρακτηριστική Business Email Compromise (BEC) επίθεση. Αυτές οι επιθέσεις ξεκινούν, συνήθως, με phishing emails, τα οποία είτε προσπαθούν να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες, είτε προσπαθούν να εξαπατήσουν το θύμα να δώσει χρήματα.

Αν οι υπάλληλοι δεν έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και δυσκολεύονται στην αναγνώριση επικίνδυνων emails, μπορούν εύκολα να ξεγελαστούν από έμπειρους hackers.

Οι hackers έχουν εξελίξει πολύ τις μεθόδους τους, ώστε τα phishing email τους να μοιάζουν αληθοφανή (χρησιμοποιούν λογότυπα εταιρειών, υπογραφές κλπ). Οι επιθέσεις είναι όλο και πιο πολύπλοκες και σύνθετες.

Τον Αύγουστο του 2019, 23 τοπικές κυβερνήσεις του Τέξας δέχτηκαν συντονισμένη επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση ransomware στα συστήματα. Τα δεδομένα από το Texas Department of Information Resources (DIR) και τα δίκτυα κρυπτογραφήθηκαν από το Sodinokibi (REvil) ransomware. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν πολλά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS