ΑρχικήinetΤο SmartyKit σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε ένα αντίγραφο Apple I

Το SmartyKit σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε ένα αντίγραφο Apple I

Apple I

Εάν είστε λάτρεις των ρετρό υπολογιστών, είναι πολύ πιθανό να θαυμάζετε και το πρώτο Apple I της Apple, γνωστό και ως ο υπολογιστής Apple που κατασκευάστηκε από τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak.

Το μηχάνημα που σχεδιάστηκε από τον Wozniak, πωλήθηκε στην τιμή των 666,66 δολαρίων όταν ξεκίνησε να διατίθεται στο κοινό τον Ιούλιο του 1976. Σύντομα ωστόσο η κυκλοφορία του σταμάτησε το 1977, αφού κυκλοφόρησε το νέο μοντέλο Apple II.

Ωστόσο, τώρα το SmartyKit σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα ακριβές αντίγραφο του Apple I. Το συγκεκριμένο DIY kit έχει δημιουργηθεί ειδικά για λάτρεις της Apple και γενικά άτομα που ενδιαφέρονται για αυτού του είδους τα μηχανήματα.

Το SmartyKit περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα όπως breadboards και καλώδια σε διάφορα χρώματα, τα οποία θα σας δώσουν τη δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας αντίγραφο Apple I. Επιπλέον, η συναρμολόγηση του υπολογιστή δεν απαιτεί συγκόλληση.

Αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project για όσους αρέσκονται σε τέτοιου είδους πράγματα. Ωστόσο όπως αναφέρουν και οι δημιουργοί του kit, μπορεί να λειτουργήσει και ως εκπαιδευτικό μοντέλο, για την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας ενός υπολογιστή και των εξαρτημάτων από τα οποία αποτελείται.

Το SmartyKit περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

Breadboards

Τσιπ με firmware

Ηλεκτρονικά εξαρτήματα

Καλώδια

Χρωματιστά καλώδια

Υποδοχές PS / 2 και RCA

Καλώδιο RCA

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό σχετικά με το SmartyKit, είναι ότι περιλαμβάνει το αρχικό λειτουργικό σύστημα Apple 256-byte που δημιουργήθηκε από τον Steve Wozniak και ονομάζεται Monitor.

Το Kit, το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος, θα διατίθεται στην τιμή των $99. Αν θέλετε να ενημερώνεστε τακτικά για την εξέλιξη του SmartyKit μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα του project.

Εκτός από το κιτ, θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν προσαρμογέα PS / 2 σε USB και έναν προσαρμογέα Composite video σε HDMI για να χρησιμοποιήσετε σύγχρονα πληκτρολόγια με το αντίγραφο Apple I.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS