ΑρχικήsecurityApple: Προσφέρει 1.5 εκατομμύρια δολάρια στο νέο bug bounty πρόγραμμά της

Apple: Προσφέρει 1.5 εκατομμύρια δολάρια στο νέο bug bounty πρόγραμμά της

AppleΗ Apple αποφάσισε να αυξήσει την αμοιβή των ερευνητών στο bug bounty πρόγραμμά της και να δώσει έως και $ 1,47 εκατομμύρια για την ανακάλυψη exploits, που παρακάμπτουν τους ενσωματωμένους μηχανισμούς ασφαλείας της εταιρείας.

Το πρόγραμμα Security Bounty της Apple ξεκίνησε πέρυσι και αφορούσε μόνο τα κινητά. Αρχικά, μπορούσαν να συμμετάσχουν μόνο συγκεκριμένοι ερευνητές (έμπιστοι).

Ωστόσο, τώρα το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό. Επίσης, περιλαμβάνει όλα τα λειτουργικά συστήματα της Apple (iPadOS, macOS, tvOS, watchOS).

Η Apple χαρακτηριζόταν για τη «μυστικοπάθεια» που διατηρούσε σε σχέση με την εσωτερική λειτουργία των συστημάτων της. Επομένως, η πρόσκληση των καλύτερων ερευνητών ασφαλείας για την παραβίαση και την ανάλυση των πλατφορμών της αποτελεί μεγάλο βήμα για την εταιρεία.

Οι αμοιβές για την ανεύρεση των exploits διαφέρουν ανάλογα με τη σοβαρότητα και την πολυπλοκότητά τους. Για παράδειγμα, η παράκαμψη του κλειδώματος οθόνης ενός iPhone και η κλοπή κάποιων βασικών προσωπικών δεδομένων θα μπορούσε να προσφέρει στον ερευνητή $ 25.000. Η ευρεία μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμό iCloud, που φιλοξενείται στους servers της εταιρείας, θα μπορούσε να προσφέρει $ 100.000.

Η Apple είναι πρόθυμη να δώσει έως και $ 250.000 για επιθέσεις δικτύου που επιτρέπουν την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα στις συσκευές (παρατηρείται συνήθως στις προσπάθειες εγκατάστασης ransomware ή άλλου κακόβουλου λογισμικού).

Η υψηλότερη αμοιβή θα δοθεί στους ερευνητές που θα καταφέρουν να βρουν και να κατανοήσουν τις ευπάθειες αλλά και τις τεχνικές εκμετάλλευσής τους. Ο βασικότερος στόχος της Apple είναι η εύρεση ευπαθειών ‘Zero-click’ που θέτουν σε κίνδυνο ένα Mac, iPhone ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή χωρίς καμία ενέργεια του χρήστη-θύματος.

Επίσης, η εταιρεία δήλωσε ότι θα υπάρξουν και κάποια bonus.

Όλο και περισσότερες εταιρείες ξεκινούν Bug-bounty προγράμματα, καθώς οι απειλές στον κυβερνοχώρο αυξάνονται συνεχώς.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Microsoft και η Google, πραγματοποιούν δημόσια προγράμματα bug-bounty. Αυτό έχει δημιουργήσει κατά κάποιο τρόπο μια νέα θέση εργασίας. Τα bug bounty προγράμματα αποτελούν πηγές πρόσθετου εισοδήματος για τους ερευνητές ασφαλείας.

Αυτά τα προγράμματα και οι μεγάλες χρηματικές αμοιβές έχουν και έναν άλλο στόχο, πέρα από αυτόν που σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι. Οι εταιρείες ελπίζουν ότι με τις μεγάλες αμοιβές θα ενθαρρύνουν τους πιθανούς κυβερνοεγκληματίες να μοιραστούν τα νέα τους exploits στα προγράμματα αντί να τα δημοσιεύσουν ευρέως στο διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS