ΑρχικήReviewsΝέα μπαταρία λιθίου-θείου κρατά το τηλέφωνό σας φορτισμένο για 5 μέρες!

Νέα μπαταρία λιθίου-θείου κρατά το τηλέφωνό σας φορτισμένο για 5 μέρες!

μπαταρία Αυστραλοί ερευνητές δήλωσαν ότι έχουν δημιουργήσει μια μπαταρία που είναι ικανή να διατηρήσει φορτισμένο ένα smartphone για πέντε ημέρες. Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, μπορεί να κρατήσει φορτισμένο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για 1.000 χιλιόμετρα (πάνω από 600 μίλια).

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό τεχνολογικό βήμα καθώς συνεπάγεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Η μπαταρία δημιουργήθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Monash στη Μελβούρνη. Είναι μια μπαταρία λιθίου-θείου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η “πιο αποτελεσματική μπαταρία στον κόσμο“, καθώς είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρή από τις παραδοσιακές μπαταρίες.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η μπαταρία θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά και ότι τη σχεδίασαν στοχεύοντας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και των ανησυχητικών επιπτώσεών της.

Οι περισσότερες μπαταρίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εμπόριο, είναι μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ωστόσο, η μπαταρία λιθίου-θείου έχει γίνει επίσης δημοφιλής λόγω της υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας και της μεγαλύτερης διάρκειας φόρτισης.

Το αρνητικό στοιχείο είναι ότι η μπαταρία λιθίου-θείου έχει μικρότερη διάρκεια ζωής. Έχουν χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα αεροσκάφη και αυτοκίνητα. Ωστόσο, στο παρελθόν είχε γίνει προσπάθεια μαζικής παραγωγής τους, αλλά ήταν αποτυχημένη.

Σύμφωνα με το Faraday Institution (ειδικεύεται στις μπαταρίες), η ευρεία χρήση μπαταριών λιθίου-θείου είναι δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν κάποια εμπόδια που οφείλονται στην ίδια τη φύση του θείου αλλά και στο λίθιο.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι έχουν κάνει κάποιες αναπροσαρμογές στο σχεδιασμό ώστε η απόδοση να είναι πολύ καλή.

Το έργο τους “θα φέρει επανάσταση στην αυστραλιανή αγορά οχημάτων και θα παρέχει σε όλους τους Αυστραλούς μια καλή και αξιόπιστη αγορά ενέργειας“, ανέφερε ο καθηγητής Mainak Majumder σε δελτίο τύπου.

Οι ερευνητές έχουν λάβει χρηματοδότηση για τη μπαταρία από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, έχουν κατοχυρώσει την πατέντα και προγραμματίζουν δοκιμές μέσα στο χρόνο.

“Αυτή η προσέγγιση υπόσχεται υψηλή απόδοση και μεγάλο κύκλο ζωής. Επίσης, είναι απλή και έχει εξαιρετικά χαμηλό κόστος κατασκευής, αφού βασίζεται σε διαδικασίες με βάση το νερό. Τέλος, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των περιβαλλοντικά επικίνδυνων αποβλήτων“, δήλωσε ένας από τους ερευνητές.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία, έτσι και αυτή έχει κάποιους περιορισμούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS