ΑρχικήinetΗ Samsung λέει ότι πούλησε 6.7 εκατομμύρια 5G smartphones το 2019

Η Samsung λέει ότι πούλησε 6.7 εκατομμύρια 5G smartphones το 2019

5G smartphonesΗ Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2019 πούλησε πάνω από 6,7 εκατομμύρια 5G smartphones.

Η Samsung ήταν η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που κυκλοφόρησε 5G smartphone, το γνωστό Galaxy S10 5G. Το τηλέφωνο κυκλοφόρησε στη Νότια Κορέα τον Απρίλιο του 2019.

Από τότε, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει άλλα τέσσερα 5G μοντέλα: το Galaxy Note 10 5G, το Galaxy Note 10 Plus 5G, το Galaxy A90 5G και το Galaxy Fold 5G.

Μέχρι το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, η Samsung κυριαρχούσε στην παγκόσμια αγορά 5G smartphones, με ποσοστό 54%. Ωστόσο, οι πωλήσεις των 5G smartphones δεν ήταν γενικά πολύ υψηλές κατά το προηγούμενο έτος.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση κατά το 2020. Υπολογίζεται ότι το 18% των κινητών τηλεφώνων που θα κυκλοφορήσουν αυτή τη χρονιά, θα είναι 5G.

“Για τη Samsung, το 2020 θα είναι η χρονιά του Galaxy 5G και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε το 5G σε ακόμη περισσότερες κατηγορίες συσκευών και θα δώσουμε στους ανθρώπους εμπειρίες που ποτέ δεν θα πίστευαν ότι είναι δυνατές”, δήλωσε εκπρόσωπος της Samsung.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, θα κυκλοφορήσει στη Νότια Κορέα το tablet Galaxy Tab S6, το οποίο θα έχει επίσης δυνατότητες 5G.

Τα 6,7 εκατομμύρια 5G smartphones που πούλησε η Samsung είναι μόνο ένα μικρό μέρος των τηλεφώνων που έχει κυκλοφορήσει συνολικά η εταιρεία. Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο και κυκλοφορεί εκατομμύρια τηλέφωνα κάθε χρόνο (π.χ. 318 εκατομμύρια το 2017 και 292 εκατομμύρια το 2018).

Από εδώ και στο εξής, όλο και περισσότερες εταιρείες θα αρχίσουν να πουλούν 5G προϊόντα. Η Samsung κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει τους αντιπάλους της.

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία παρουσίασε ένα 5G modem με ταχύτητες download 5.1Gbps, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με την IHS Markit, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, η Huawei ήταν ο μεγαλύτερος πωλητής εξοπλισμού 5G (μερίδιο αγοράς 30%). Ακολουθούσε η Samsung με ποσοστό 23%.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS