ΑρχικήHow ToΟ πάροχος κινητής τηλεφωνίας θα σας παρακολουθεί για πάντα!

Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας θα σας παρακολουθεί για πάντα!

Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας θα σας παρακολουθεί για πάντα: Θέλετε να μάθετε αν σας παρακολουθεί το iPhone σας; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα στο κινητό σας και ανακαλύψτε το μόνοι σας.

Settings > Privacy > Location Services > System Services > Significant Locations

κινητής τηλεφωνίας

Το iPhone έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει την τοποθεσία σας, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνολογιών και τεχνασμάτων. Επιπλέον, μπορεί να διαθέσει δεδομένα θέσης σε εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει. Επομένως, σας προτείνουμε να ελέγχετε αρκετά συχνά τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει και έχουν πρόσβαση στα δεδομένα θέσης σας καθώς και υπό ποιες συνθήκες έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Το iOS σας δίνει πλέον τη δυνατότητα να καθορίσετε υπό ποιες συνθήκες μια εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των τοποθεσιών σας.

Πώς μπορείτε να ελέγξετε την πρόσβαση στις εφαρμογές δεδομένων;

Ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Απόρρητο> Υπηρεσίες τοποθεσιών.

Αν έχετε ενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες τοποθεσιών, θα λάβετε μια λίστα με εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα δεδομένα τοποθεσίας σας – κάτι που σας εκπλήσσει; – και μπορείτε να κάνετε κλικ στις εφαρμογές για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις.

Επιλέξτε από:

  • Πάντα
  • Κατά τη χρήση της εφαρμογής
  • Ρωτήστε την επόμενη φορά
  • Ποτέ

Σημειώστε ότι όλες οι εφαρμογές δεν θα προσφέρουν όλες τις επιλογές.

Η εφαρμογή θα σας δώσει επίσης μια σύντομη εξήγηση σχετικά με το γιατί ζητά τα δεδομένα τοποθεσίας σας.

Πώς θα σταματήσετε το iPhone σας – ή οποιοδήποτε smartphone– από το να παρακολουθεί την τοποθεσία σας;

Δεδομένου ότι τα smartphones χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους για να μάθουν πού βρίσκεστε – GPS, Wi-Fi, κινητά δίκτυα – ο μόνος τρόπος να είστε 100% σίγουροι ότι η τοποθεσία σας δεν παρακολουθείται είναι να απενεργοποιήσετε το smartphone σας.

Επειδή θα μας την πείτε για αυτή τη λύση και, σίγουρα, την έχετε σκεφτεί ήδη και είναι ανέφικτη μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας (Settings > Privacy > Location Services).

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι η συσκευή σας εξακολουθεί να αφήνει ένα ίχνος ψηφιακής διαδρομής που θα έχει καταγραφεί τουλάχιστον από τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Επομένως, μήπως τελικά ο πάροχός σας δεν θα πάψει ποτέ να σας παρακολουθεί;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS