ΑρχικήsecurityΤο iPhone 11 Pro εξακολουθεί να συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας

Το iPhone 11 Pro εξακολουθεί να συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας

τοποθεσίας

Ένας ερευνητής ασφαλείας, ανακάλυψε ότι το iPhone 11 Pro, εξακολουθεί να συλλέγει τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών, ακόμα κι όταν αυτοί έχουν μπλοκάρει αυτή τη διαδικασία.

Η ίδια η εταιρεία, παραδέχτηκε στον ερευνητή ότι η ανακάλυψή του είναι έγκυρη, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως μια «αναμενόμενη συμπεριφορά».

Η KrebsOnSecurity ανακάλυψε το θέμα και το ανέφερε στην Apple, φτιάχνοντας μάλιστα κι ένα βίντεο. Ωστόσο, η απάντηση από την εταιρεία συνεπάγεται ότι ορισμένες «υπηρεσίες συστήματος» συνεχίζουν να συλλέγουν δεδομένα τοποθεσίας ακόμη και όταν ο χρήστης έχει επιλέξει να μην γίνεται αυτό, σε όλες τις επιμέρους υπηρεσίες και εφαρμογές του συστήματος.

Μια από τις πιο περίεργες “συμπεριφορές” του νέου iPhone 11 Pro της Apple είναι ότι επιδιώκει περιοδικά να συλλέγει τις πληροφορίες τοποθεσίας του χρήστη ακόμα και όταν όλες οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες συστήματος στο τηλέφωνο έχουν ρυθμιστεί, να μην ζητούν ποτέ αυτά τα δεδομένα. Η Apple αναφέρει ότι αυτό υπάρχει στο σχεδιασμό της συσκευής, αλλά αυτή η απάντηση φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική απορρήτου της εταιρείας, δήλωσε ο ερευνητής.

Η πολιτική λέει: “Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες συστήματος που βασίζονται στην τοποθεσία, πατώντας στις Υπηρεσίες Συστήματος και να απενεργοποιώντας κάθε υπηρεσία ξεχωριστά”. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες συστήματος σε αυτό το μοντέλο που ζητούν δεδομένα τοποθεσίας και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν από τους χρήστες χωρίς να απενεργοποιήσουν εντελώς τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

Η οριστική απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας λειτουργεί. Ωστόσο, ακόμα κι εάν μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Υπηρεσίες Τοποθεσίας και απενεργοποιήσετε ξεχωριστά κάθε εφαρμογή και στη συνέχεια πάτε στις Υπηρεσίες Συστήματος και απενεργοποιήσετε και αυτές, η συσκευή θα εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας κάποιες φορές.

Η Apple απάντησε σαφώς υπονοώντας ότι υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες συστήματος, όπου οι χρήστες δεν μπορούν να επιλέξουν αν συλλέγονται ή όχι τα δεδομένα τους.

Ωστόσο ένας εκπρόσωπος της Apple, δήλωσε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα για την ασφάλεια των χρηστών και ότι πρόκειται για μια αναμενόμενη συμπεριφορά που συμβαίνει περιστασιακά.

Η δήλωση αυτή της Apple ωστόσο φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις πολιτικές που υποδηλώνουν ότι οι χρήστες αποκτούν λεπτομερή έλεγχο σχετικά με την κοινή χρήση της τοποθεσίας τους, αφού αν κάποιος επιθυμεί να έχει ενεργοποιημένες τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας μόνο στους Χάρτες και πουθενά αλλού, δεν μπορεί, παρά τους ισχυρισμούς της εταιρείας για το αντίθετο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS