Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:15
Αρχική security Το iPhone 11 Pro εξακολουθεί να συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας

Το iPhone 11 Pro εξακολουθεί να συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας

τοποθεσίας

Ένας ερευνητής ασφαλείας, ανακάλυψε ότι το iPhone 11 Pro, εξακολουθεί να συλλέγει τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών, ακόμα κι όταν αυτοί έχουν μπλοκάρει αυτή τη διαδικασία.

Η ίδια η εταιρεία, παραδέχτηκε στον ερευνητή ότι η ανακάλυψή του είναι έγκυρη, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως μια «αναμενόμενη συμπεριφορά».

Η KrebsOnSecurity ανακάλυψε το θέμα και το ανέφερε στην Apple, φτιάχνοντας μάλιστα κι ένα βίντεο. Ωστόσο, η απάντηση από την εταιρεία συνεπάγεται ότι ορισμένες «υπηρεσίες συστήματος» συνεχίζουν να συλλέγουν δεδομένα τοποθεσίας ακόμη και όταν ο χρήστης έχει επιλέξει να μην γίνεται αυτό, σε όλες τις επιμέρους υπηρεσίες και εφαρμογές του συστήματος.

Μια από τις πιο περίεργες “συμπεριφορές” του νέου iPhone 11 Pro της Apple είναι ότι επιδιώκει περιοδικά να συλλέγει τις πληροφορίες τοποθεσίας του χρήστη ακόμα και όταν όλες οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες συστήματος στο τηλέφωνο έχουν ρυθμιστεί, να μην ζητούν ποτέ αυτά τα δεδομένα. Η Apple αναφέρει ότι αυτό υπάρχει στο σχεδιασμό της συσκευής, αλλά αυτή η απάντηση φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική απορρήτου της εταιρείας, δήλωσε ο ερευνητής.

Η πολιτική λέει: “Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες συστήματος που βασίζονται στην τοποθεσία, πατώντας στις Υπηρεσίες Συστήματος και να απενεργοποιώντας κάθε υπηρεσία ξεχωριστά”. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες συστήματος σε αυτό το μοντέλο που ζητούν δεδομένα τοποθεσίας και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν από τους χρήστες χωρίς να απενεργοποιήσουν εντελώς τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

- Advertisement -

Η οριστική απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας λειτουργεί. Ωστόσο, ακόμα κι εάν μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Υπηρεσίες Τοποθεσίας και απενεργοποιήσετε ξεχωριστά κάθε εφαρμογή και στη συνέχεια πάτε στις Υπηρεσίες Συστήματος και απενεργοποιήσετε και αυτές, η συσκευή θα εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας κάποιες φορές.

Η Apple απάντησε σαφώς υπονοώντας ότι υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες συστήματος, όπου οι χρήστες δεν μπορούν να επιλέξουν αν συλλέγονται ή όχι τα δεδομένα τους.

Ωστόσο ένας εκπρόσωπος της Apple, δήλωσε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα για την ασφάλεια των χρηστών και ότι πρόκειται για μια αναμενόμενη συμπεριφορά που συμβαίνει περιστασιακά.

Η δήλωση αυτή της Apple ωστόσο φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις πολιτικές που υποδηλώνουν ότι οι χρήστες αποκτούν λεπτομερή έλεγχο σχετικά με την κοινή χρήση της τοποθεσίας τους, αφού αν κάποιος επιθυμεί να έχει ενεργοποιημένες τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας μόνο στους Χάρτες και πουθενά αλλού, δεν μπορεί, παρά τους ισχυρισμούς της εταιρείας για το αντίθετο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...