ΑρχικήReviewsΟ μεγαλύτερος αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος από την Qualcomm

Ο μεγαλύτερος αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος από την Qualcomm

δακτυλικού

Η Qualcomm ανακοίνωσε σήμερα τον νέο αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος 3D Sonic Max, ο οποίος διαδέχεται τον 3D Sonic In-display που κυκλοφόρησε πέρυσι από την εταιρεία. Σύμφωνα με την Qualcomm, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο κόσμο, ενώ είναι 17 φορές μεγαλύτερος από τον προκάτοχό του.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε τον νέο 3D Sonic Max, μες σκοπό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με τον προηγούμενο αισθητήρα sonic, ο οποίος εγκαινιάστηκε στο Samsung Galaxy S10. Ο νέος αισθητήρας υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια, ταχύτερη αναγνώριση και υψηλή ακρίβεια.

Το μεγαλύτερο μέγεθος του αισθητήρα, συνεπάγεται ότι μπορεί να συλλέγει περισσότερες λεπτομέρειες, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο παραβίασης από κακόβουλους παράγοντες, που προσπαθούν να τον ξεγελάσουν με ψεύτικα δακτυλικά αποτυπώματα. Η Qualcomm δήλωσε ότι προσφέρει ακρίβεια 1 προς 1.000.000, που με απλά λόγια σημαίνει ότι οι πιθανότητες να ξεκλειδώσει τη συσκευή σας ένα τυχαίο άτομο, του οποίου το δακτυλικό αποτύπωμα δεν έχει καταχωρηθεί, είναι μία στο εκατομμύριο. Το ίδιο ποσοστό ακρίβειας προσφέρει και το Face ID της Apple.

Επιπλέον, μία ακόμα ξεχωριστή δυνατότητα που προσφέρει ο νέος αισθητήρας, είναι ότι μπορεί να αναγνωρίσει δύο δακτυλικά αποτυπώματα ταυτόχρονα, χάρη στο μεγάλο του μέγεθος. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, όταν απαιτείται περισσότερη ασφάλεια, όπως για παράδειγμα σε εφαρμογές τραπεζών, θυρίδες ασφαλείας κ.α

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ακριβή ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει επίσημα ο νέος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων 3D Sonic Max, όμως όπως έχει αφήσει να εννοηθεί, αυτό θα γίνει μέσα στο 2020.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS