ΑρχικήTop PicksTop εναλλακτικές λύσεις για Raspberry Pi για το 2020

Top εναλλακτικές λύσεις για Raspberry Pi για το 2020

Για πολλά έργα, η αφιέρωση ολόκληρου του υπολογιστή σε ένα έργο είναι υπερβολική. Εδώ είναι που οι υπολογιστές ενιαίου πίνακα (SBCs) έρχονται. Το καλύτερο γνωστό SBC είναι, χωρίς αμφιβολία, το Raspberry Pi. Αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για το Raspberry Pi που φέρνουν στο τραπέζι τα δικά τους ειδικά χαρακτηριστικά.

Λοιπόν, ποιες είναι οι κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις raspberry Pi που πρέπει να εξετάζετε για έργα το 2020;

Ας ρίξουμε μια ματιά:

#1: UDOO X86 II ULTRA

Πρόκειται για ένα ισχυρό SBC που μπορεί εύκολα να διπλασιάζεται ως επιτραπέζιος υπολογιστής χάρη στον επεξεργαστή Intel Pentium N3710 με επεξεργαστή 2,56 GHz και 8 GB μνήμης RAM. Το κύριο μειονέκτημα όλων αυτών είναι, λοιπόν, απλά, η τιμή.

Σε 267 δολάρια, ψάχνετε ένα board που κοστίζει όσο ένα φτηνός φορητός υπολογιστή. Αλλά παίρνετε ένα “τέρας” που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποια βαριά workloads.

#2: ODROID-XU4

Στα $ 49, εξετάζουμε μια τιμή που είναι λίγο πιο νορμάλ από το Udoo x86 II Ultra, αλλά είναι ακόμα πιο ακριβή από μια χούφτα Raspberry Pi boards. Ωστόσο, αυτό το board είναι ισχυρό, ενεργειακά αποδοτικό και μπορεί να τρέξει διάφορες εκδόσεις του Linux, συμπεριλαμβανομένου του Ubuntu και του Android.

Raspberry Pi

#3: LATTEPANDA ALPHA 864

Υποστηριζόμενη από επεξεργαστή Intel Core m3, 8GB μνήμη RAM και 64GB eMMC, υποστήριξη M.2 interface SSD και πλούσιες θύρες επέκτασης GPIO, καθώς και δυνατότητα εκτέλεσης των Windows 10, είναι μια τέλεια πλατφόρμα για προγραμματιστές. Κοστίζει 409 δολάρια, και δεν έχει άδεια των Windows 10.

Έρχεται επίσης με υποστήριξη διπλού OS, ώστε να μπορείτε να τρέχετε το Linux παράλληλα με τα Windows 10.

#4: BANANA PI R64

Αυτό που είναι φοβερό για αυτό το board είναι οι τέσσερις θύρες Gigabit LAN που σας επιτρέπουν να μετατρέψετε αυτό το board κόστους $ 68 σε έναν προσαρμοσμένο router ανοιχτού κώδικα με OpenWrt. Η προσθήκη μιας προαιρετικής μονάδας Wi-Fi διπλής ζώνης 802.11 ac 4×4 (περίπου $ 40) ανοίγει τις πόρτες σε συσκευές IoT και gateway.

Raspberry Pi

#5: NANOPC-T4

Ένα μεγάλο κενό στο σχέδιο Raspberry Pi είναι η αποθήκευση της κάρτας microSD. Το NanoPC-T4 εξαλείφει αυτό με την ενσωμάτωση του NanoPC-T4 διαθέτει 16GB eMMC, μαζί με ένα βύσμα M.2 2280, επιτρέποντας τη χρήση υψηλής ταχύτητας αποθήκευσης PCIe SSD. Αυτό καθιστά τον πίνακα εξαιρετικά ευέλικτο για εργασίες υψηλού επιπέδου και μια μεγάλη πλατφόρμα για μηχανική μάθηση και AI.

#6: RASPBERRY PI COMPUTE MODULE 3+

Πρόκειται για ένα board Raspberry Pi που απευθύνεται σε βιομηχανικές εφαρμογές και επιχειρήσεις. Σκεφτείτε το ως Raspberry Pi 3B + (διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή Broadcom BCM2837B0) αλλά χωρίς θύρες USB και HDMI.

Διαθέτει επίσης flash eMMC, η οποία αντικαθιστά τη συμφόρηση που δημιουργούν οι κάρτες microSD, και υποστηρίζεται για δύο κάμερες, δύο οθόνες και πρόσθετες ακίδες GPIO.

Raspberry Pi

#7: ODROID-C1+

Ένα μικρό board αξίας 35 δολαρίων που είναι ακριβώς όπως στο σπίτι, όπως το μυαλό ενός set top box για οικιακή ψυχαγωγία, όπως θα ήταν σαν ένα πρωτότυπο board. Το μικρό του μέγεθος και η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για φορητούς και ενσωματωμένους controllers, όπου το μέγεθος και το βάρος είναι σημαντικοί παράγοντες.

#8: VOCORE2

Ένας υπολογιστής Linux μεγέθους νομίσματος που είναι open-source και κοστίζει κάτω από $ 20. Πρόκειται για ένα μικρό, χαμηλού κόστους, εντελώς ανοιχτού κώδικα (το hardware και το software είναι ανοιχτού κώδικα), το SBC που είναι ιδανικό ως “ο εγκέφαλος” για έργα χαμηλού κόστους όπως το IoT ή για τη δημιουργία του δικού σας προσαρμοσμένου router.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS