Με τα χρόνια, οι εταιρίες συγκεντρώνουν ένα τεράστιο όγκο ευαίσθητων πληροφοριών για τους πελάτες τους. Αυτά τα δεδομένα συλλέγονται σε μεγάλο βαθμό ως βάση για μεγάλα δεδομένα ανάλυσης για στόχευση διαφήμισης.
Καθώς οι εταιρίες συλλέγουν όλο και πιο ευαίσθητα δεδομένα για τους πελάτες τους, η ανάγκη για ασφάλεια των δεδομένων αυξάνεται. Τα τελευταία χρόνια, ένας μεγάλος αριθμός παραβιάσεων δεδομένων έχει αποδείξει ότι οι hackers ενδιαφέρονται για αυτές τις πληροφορίες και είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν σημαντικές ποσότητες χρόνου και χρημάτων για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές. Μια επιχείρηση πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει τα ευαίσθητα δεδομένα της, τόσο για τους πελάτες της, όσο και για να προστατεύσουν τη δική τους ικανότητα να λειτουργούν ανταγωνιστικά.
Τα τελευταία χρόνια έχουν ψηφιστεί και έχουν τεθεί σε ισχύ πολυάριθμοι κανονισμοί για την προστασία των δεδομένων. Ωστόσο, το ταχέως αναπτυσσόμενο ρυθμιστικό περιβάλλον μπορεί να δυσχεράνει τις εταιρίες να επιτύχουν και να διατηρήσουν τα απαιτούμενα επίπεδα συμμόρφωσης.
Η Γη κάποτε είχε έναν δακτύλιο σαν τον Κρόνο
Blindsight: Έγκριση του FDA για το εμφύτευμα της Neuralink
Προσοχή! Το StealC malware κλέβει τους κωδικούς σας
Πολλές σύγχρονες επιχειρήσεις είναι διεθνείς ή παγκόσμιες, πράγμα που σημαίνει ότι οι βάσεις και οι λειτουργίες τους μπορούν να διασχίσουν τα εθνικά σύνορα. Αυτό μπορεί να περιπλέξει τις προσπάθειές τους για τη διατήρηση της σωστής συμμόρφωσης, δεδομένου ότι ένας οργανισμός ενδέχεται να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με τους νόμους σε οποιοδήποτε σημείο όπου βρίσκεται ή όπου βρίσκονται οι πελάτες του.
Η επίτευξη και η διατήρηση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων μπορεί να αποδειχθεί σημαντική πρόκληση για κάθε εταιρία. Η πρώτη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η αναγνώριση τυχόν κανονισμών που ισχύουν γι’ αυτές.
Το GPDR της ΕΕ βοήθησε λίγο σε αυτό το θέμα. Ένας κανονισμός που ισχύει για όλη την ΕΕ καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της αγοράς-στόχου πολλών εταιριών. Ο κανόνας απαιτεί επίσης την εφαρμογή ισοδύναμων μέτρων προστασίας σε εθνικό ή εταιρικό επίπεδο, ώστε οι εταιρίες να μπορούν να αποθηκεύουν στοιχεία της ΕΕ.
Μόλις μία εταιρία εντοπίσει τους κανονισμούς που ισχύουν γι’ αυτήν, πρέπει να επιτύχει και να διατηρήσει τη συμμόρφωση, πράγμα που μπορεί να είναι δύσκολο. Οι περισσότεροι κανονισμοί διατυπώνονται περισσότερο ως γενικές απαιτήσεις, όπως η “χρήση κρυπτογράφησης για την προστασία όλων των προσωπικών πληροφοριών (PII)”, παρά μια λίστα ελέγχου των ελέγχων ασφαλείας που πρέπει να εφαρμοστούν για την επίτευξη της συμμόρφωσης.
Μόλις μία εταιρία έχει επιτύχει τη συμμόρφωση, πρέπει επίσης να εργαστεί για να το διατηρήσει. Πολλοί κανονισμοί απαιτούν ελέγχους όταν μία εταιρία πρέπει να αποδείξει πώς οι συγκεκριμένοι έλεγχοι ασφάλειας πληρούν τις απαιτήσεις συμμόρφωσης.
Η επίτευξη της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων είναι σημαντική για κάθε εταιρία. Οι κανονισμοί αυτοί έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που έχουν αναθέσει οι καταναλωτές στον οργανισμό. Ως αποτέλεσμα, οι κανονισμοί για την προστασία των δεδομένων μπορούν να περιλαμβάνουν αυστηρές κυρώσεις για τη μη συμμόρφωση, ανεξάρτητα από το αν έχει σημειωθεί ή όχι πραγματική παράβαση.
Ένας τρόπος που μπορεί να βοηθήσει με τη συμμόρφωση είναι με την αυτοματοποίηση της ανακάλυψης δεδομένων που πρέπει να προστατεύονται σύμφωνα με έναν συγκεκριμένο κανονισμό. Οι περισσότερες πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης (PII) και προστατευμένες πληροφορίες για την υγεία (PHI) έρχονται σε συγκεκριμένη μορφή (δηλ. Αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ.). Μια λύση ασφάλειας δεδομένων μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πού πρέπει αποθηκεύονται αυτές οι πληροφορίες στο δίκτυο μιας εταιρίας.