ΑρχικήsecurityΑντίγραφα ασφαλείας: Τι πρέπει να ξέρετε για τα Windows Server Backup Software

Αντίγραφα ασφαλείας: Τι πρέπει να ξέρετε για τα Windows Server Backup Software

Αντίγραφα ασφαλείαςΤο software είναι απαραίτητο συστατικό για τη λειτουργία ενός υπολογιστή, αφού του υπαγορεύει πώς να λειτουργεί. Το software και το hardware συνδέονται στενά. Εάν ένα από τα δύο δεν λειτουργεί σωστά, θα υπάρξει πρόβλημα και στο άλλο. Ο Windows Server, από την άλλη, είναι ένα μηχάνημα που έχει αναπτύξει η Microsoft και χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει ένα site, για την κοινή χρήση δεδομένων κλπ. Η διαμόρφωση και η ανάπτυξη ενός server είναι η αρμοδιότητα ενός διαχειριστή server. Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές είναι τα αντίγραφα ασφαλείας.

Το Cloud computing και το Virtualization έχουν καταστήσει αυτή τη σημαντική διαδικασία (δημιουργία αντιγράφων) λίγο πιο απλή. Πάντα, όμως, πρέπει να γίνεται έλεγχος στο σύστημα. Το Cloud computing περιορίζει τις απειλές για το hardware. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, δεν ισχύει το ίδιο και με το software.

Ένας τεράστιος αριθμός επιχειρήσεων, όλων των μεγεθών, έχει βιώσει απώλειες δεδομένων. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δεν κατάφερε ποτέ να ανακτήσει τα δεδομένα του και να αποκαταστήσει τα συστήματά του. Ακόμα κι αν το hardware είναι ασφαλές, η απώλεια δεδομένων μπορεί να προκύψει από άλλα θέματα, όπως κακόβουλα προγράμματα, ιούς και σφάλματα. Γι ‘αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός server backup.

Η Microsoft παρέχει στους χρήστες της λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Είναι, όμως, αρκετό το backup software που περιλαμβάνεται στο προϊόν Microsoft Windows Server; Έχει να κάνει με τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ελλείψεις στο backup software των Windows. Μερικές από αυτές είναι:

Προβλήματα αποθήκευσης: Τα αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύονται σε ένα fixed τοπικό δίσκο. Επομένως, τα αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης, όπως σκληροί δίσκοι κλπ, δεν επιτρέπονται. Αν το σύστημα κρασάρει, τα δεδομένα θα πάψουν να είναι διαθέσιμα.

Network Share: Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής αντιγράφων ασφαλείας σε ένα network share, αλλά το λογισμικό των Windows διατηρεί μόνο ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας και διαγράφει τα προηγούμενα. Αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα, γιατί οι επιχειρήσεις μπορεί να χρειάζονται και τα προηγούμενα αντίγραφα.

Κρυπτογράφηση: Το Windows Backup Server software δεν χρησιμοποιεί καμία τεχνική κρυπτογράφησης. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλη εφαρμογή για να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας ξεχωριστά.

Υποστήριξη: Δεν υπάρχει γραμμή υποστήριξης, παρόλο που η βοήθεια πάντα χρειάζεται.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα Windows Server Backup Software, θα πρέπει να συζητήσετε κάποια πράγματα με την εταιρεία:

Planning: Είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές πλάνο και να το ακολουθήσετε ακριβώς. Το πλάνο πρέπει να περιλαμβάνει κρίσιμες πληροφορίες, όπως το είδος των δεδομένων για τα οποία θα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας, η τοποθεσία στην οποία θα αποθηκεύονται και άλλα. Αφού έχετε πάρει αυτές τις σημαντικές αποφάσεις, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον προμηθευτή του λογισμικού και να συζητήσετε την κατάλληλη στρατηγική για την εταιρεία σας.

Στρατηγική: Το δεύτερο βήμα είναι η backup στρατηγική. Μπορεί να χωριστεί σε δύο κατηγορίες: on-premises strategy και Remote backup. Η πρώτη κατηγορία χρησιμοποιείται συνήθως στις μικρές εταιρείες ενώ η δεύτερη στις μεγάλες. Στο On-premises backup, πρέπει να αντιγράψετε τα σημαντικά δεδομένα και σε έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, με το χέρι. Τα δεδομένα είναι προσβάσιμα όποτε τα χρειάζεστε, αλλά οι πληροφορίες είναι ευάλωτες. Από την άλλη μεριά, το Remote backup είναι πιο γρήγορο, ασφαλές και αυτοματοποιημένο. Ο server στέλνει αυτόματα τα δεδομένα σε ένα απομακρυσμένο κέντρο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το λογισμικό.

Συμπερίληψη: Το λογισμικό σίγουρα θα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για τα σημαντικά δεδομένα σας. Τι συμβαίνει, όμως, με τα υπόλοιπα; Τα εταιρικά δεδομένα που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα, τους προσωπικούς υπολογιστές κλπ θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνονται στα αντίγραφα ασφαλείας. Η απόφαση σχετικά με το είδος των δεδομένων, που θα συμπεριληφθούν στα αντίγραφα ασφαλείας, είναι πολύ σημαντική.

Κρίσιμα δεδομένα: Σημαντικές βάσεις δεδομένων, ημερήσιες αναφορές, οικονομικά στοιχεία και άλλα δεδομένα πρέπει να υπάρχουν και σε αντίγραφα.

Προστασία: Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι και η προστασία της εφαρμογής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από πιθανές απειλές. Για παράδειγμα, η εφαρμογή θα πρέπει να προστατεύει τα δεδομένα από ransomware επιθέσεις τόσο online όσο και offline.

Πρόσβαση και δοκιμή: Σημαντικό είναι και το ζήτημα της προσβασιμότητας στα αντίγραφα ασφαλείας. Για παράδειγμα, κάποια πράγματα που πρέπει να συζητηθούν, είναι το ποιος θα έχει πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας ή τι συμβαίνει εάν το Internet δεν λειτουργεί και δεν έχετε πρόσβαση στα αντίγραφα; Το τελευταίο βήμα είναι η δοκιμή. Η δοκιμή θα αποκαλύψει εάν το λογισμικό για τη δημιουργία αντιγράφων είναι τελικά επιτυχημένο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS