Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:19
Αρχική inet Το κινητό Cosmo Communicator λειτουργεί και ως υπολογιστής Linux

Το κινητό Cosmo Communicator λειτουργεί και ως υπολογιστής Linux

Η διάθεση καινοτόμων συσκευών σε πλατφόρμες crowdfunding, όπως η Indiegogo, τα οποία τελικά καταφέρνουν να κυκλοφορήσουν ως εμπορικά προϊόντα δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Ωστόσο, μια εταιρεία κατάφερε να κυκλοφορήσει το υβριδικό smartphone της με διπλή οθόνη, στον πραγματικό κόσμο.

Το Cosmo Communicator είναι ένα smartphone-υπολογιστής, το οποίο έχει εμπνευστεί από εξαιρετικά δημοφιλή PDAs όπως το Nokia Communicator, το Sharp Netwalker και το Psion Series 5 που διαθέτουν διπλή οθόνη και μπορούν να τρέξουν και Linux.

Η Planet Computers, η εταιρεία πίσω από το Cosmo Communicator, ξεκίνησε την εκστρατεία της στο Indiegogo πέρυσι, για το υβριδικό smartphone της, το οποίο εμπνεύστηκε από τα PDAs. Η εκστρατεία προσέλκυσε 4.000 υποστηρικτές και συγκέντρωσε 2.05 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία επέτρεψαν τη μαζική παραγωγή της συσκευής.

Ο υπολογιστής Cosmo διαθέτει δύο οθόνες αφής, φωτογραφική μηχανή 24 megapixel, κάμερα selfie 5 megapixel, διπλό 4G και σχεδιασμό clamshell, ο οποίος το κάνει πού ελκυστικό.

Όταν η συσκευή είναι κλειστή, διαθέτει μια οθόνη αφής 2 “στην πίσω πλευρά και μια μεγάλη οθόνη αφής 6” όταν είναι ανοιχτή.

- Advertisement -

Διαθέτει επίσης ένα πλήρες, φυσικό πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό με ξεχωριστά φώτα για τα πλήκτρα, με έως και 5 επίπεδα φωτεινότητας. Το Cosmo Communicator τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή MediaTek Helio P70, διαθέτει μνήμη RAM 6GB και εσωτερική αποθήκευση 128GB. Έχει επίσης αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για έλεγχο ταυτότητας.

Προς το παρόν, το smartphone χρησιμοποιεί Android OS, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει και τα Sailfish, Linux Debian και Linux Kali με τη συσκευή, κάτι που θα την κάνει μια ακόμα πιο ελκυστική επιλογή για όσους χρήστες δεν επιθυμούν να τρέχει ένα λειτουργικό σύστημα Android ή iOS.

Το Cosmo Communicator διατίθεται για $ 871 χωρίς φόρο ή £ 799.00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στην ιστοσελίδα της Planet Computer. Η εταιρεία πραγματοποίησε επίσης μια εκδήλωση την Παρασκευή στο Λονδίνο, στην οποία θα παρουσιάσει και επίσημα το νέο smartphone της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...