ΑρχικήinetΤο κινητό Cosmo Communicator λειτουργεί και ως υπολογιστής Linux

Το κινητό Cosmo Communicator λειτουργεί και ως υπολογιστής Linux

Η διάθεση καινοτόμων συσκευών σε πλατφόρμες crowdfunding, όπως η Indiegogo, τα οποία τελικά καταφέρνουν να κυκλοφορήσουν ως εμπορικά προϊόντα δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Ωστόσο, μια εταιρεία κατάφερε να κυκλοφορήσει το υβριδικό smartphone της με διπλή οθόνη, στον πραγματικό κόσμο.

Το Cosmo Communicator είναι ένα smartphone-υπολογιστής, το οποίο έχει εμπνευστεί από εξαιρετικά δημοφιλή PDAs όπως το Nokia Communicator, το Sharp Netwalker και το Psion Series 5 που διαθέτουν διπλή οθόνη και μπορούν να τρέξουν και Linux.

Η Planet Computers, η εταιρεία πίσω από το Cosmo Communicator, ξεκίνησε την εκστρατεία της στο Indiegogo πέρυσι, για το υβριδικό smartphone της, το οποίο εμπνεύστηκε από τα PDAs. Η εκστρατεία προσέλκυσε 4.000 υποστηρικτές και συγκέντρωσε 2.05 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία επέτρεψαν τη μαζική παραγωγή της συσκευής.

Ο υπολογιστής Cosmo διαθέτει δύο οθόνες αφής, φωτογραφική μηχανή 24 megapixel, κάμερα selfie 5 megapixel, διπλό 4G και σχεδιασμό clamshell, ο οποίος το κάνει πού ελκυστικό.

Όταν η συσκευή είναι κλειστή, διαθέτει μια οθόνη αφής 2 “στην πίσω πλευρά και μια μεγάλη οθόνη αφής 6” όταν είναι ανοιχτή.

Διαθέτει επίσης ένα πλήρες, φυσικό πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό με ξεχωριστά φώτα για τα πλήκτρα, με έως και 5 επίπεδα φωτεινότητας. Το Cosmo Communicator τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή MediaTek Helio P70, διαθέτει μνήμη RAM 6GB και εσωτερική αποθήκευση 128GB. Έχει επίσης αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για έλεγχο ταυτότητας.

Προς το παρόν, το smartphone χρησιμοποιεί Android OS, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει και τα Sailfish, Linux Debian και Linux Kali με τη συσκευή, κάτι που θα την κάνει μια ακόμα πιο ελκυστική επιλογή για όσους χρήστες δεν επιθυμούν να τρέχει ένα λειτουργικό σύστημα Android ή iOS.

Το Cosmo Communicator διατίθεται για $ 871 χωρίς φόρο ή £ 799.00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στην ιστοσελίδα της Planet Computer. Η εταιρεία πραγματοποίησε επίσης μια εκδήλωση την Παρασκευή στο Λονδίνο, στην οποία θα παρουσιάσει και επίσημα το νέο smartphone της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS