ΑρχικήinetΤο μινι PC Coral της Google αποκτά νέο OS που βασίζεται σε...

Το μινι PC Coral της Google αποκτά νέο OS που βασίζεται σε Linux

Coral

Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα την ενημερωμένη έκδοση του Mendel Linux για το κορυφαίο πλακίδιο ανάπτυξης Coral, καθώς και την προσθήκη Coral system-on-module (SoM).

Η εταιρεία άρχισε να κυκλοφορεί την επίσημη έκδοση του hardware μόλις τον περασμένο μήνα και τότε είχε υποσχεθεί ότι μία νέα έκδοση του Mendel που θα βασίζεται στο Debian 10 Buster θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Πρόκειται για την ίδια έκδοση του Debian που χρησιμοποιήθηκε και από το Raspberry Pi Foundation, για να δημιουργήσει την τελευταία έκδοση του Raspbian OS. Οι προγραμματιστές του Coral, είναι τώρα σε θέση να δοκιμάσουν την έκδοση 4.0 του εξατομικευμένου λειτουργικού συστήματος Debian της Google.

Το νέο Mendel Linux 4.0 Day, έρχεται με αναβαθμισμένους αγωγούς GStreamer και υποστήριξη για Python 3.7, OpenCV και OpenCL. Επιπλέον, ενημερώνει τον πυρήνα Linux στην έκδοση 4.14 και το U-boot στην έκδοση 2017.03.3.

Ο βασικός στόχος των προϊόντων Coral, είναι η μεταφορά AI εργασιών στις συσκευές εισόδου-εξόδου, έτσι ώστε τα προ-εκπαιδευμένα μοντέλα AI να μπορούν να επεξεργάζονται δεδομένα πλησιέστερα στους αισθητήρες συλλογής δεδομένων, εκτός του κέντρου δεδομένων και εκτός σύνδεσης.

Το Coral Dev Board περιλαμβάνει το Coral SoM, το οποίο διαθέτει GPU, μονάδα επεξεργασίας βίντεο (VPU), ένα Edge TPU ASIC της Google με το NXP IMX8M SoC, Wi-Fi και Bluetooth, μνήμη και χώρο αποθήκευσης.

Σύμφωνα με τον Carlos Mendonça, υπεύθυνο προϊόντων της Coral Team, είναι πλέον δυνατή η χρήση της GPU του Dev Board για τη μετατροπή των δεδομένων YUV σε pixel RGB έως και 130 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση 1080p, το οποίο είναι δύο φορές γρηγορότερο από ό, τι οι συσκευές που τρέχουν τον προκάτοχό του Day, το Chef.

Η Google ανακοίνωσε επίσης το MediaPipe για το Coral, το πλαίσιο για την προσφορά δυνατοτήτων αντίληψης στα Coral boards. Ονομάζεται MediaPipe επειδή επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν “αγωγούς εκμάθησης” για επεξεργασία μέσων, όπως βίντεο και ήχου στη συσκευή.

Ορισμένες από τις δυνατότητες που έχει προσθέσει η Google στο MediaPipe περιλαμβάνουν τον εντοπισμό των χεριών και την αναγνώριση χειρονομιών, τον εντοπισμό πολλαπλών χεριών, την ανίχνευση προσώπου, την κατάταξη μαλλιών και την ανίχνευση αντικειμένων.

Επιπλέον, η Google κυκλοφόρησε ένα νέο tutorial για το Teachable Sorter, μια φυσική μηχανή ταξινόμησης που χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του Coral USB Accelerator για να ταξινομεί γρήγορα διαφορετικά αντικείμενα καθώς περνούν μπροστά ​​από το φακό της κάμερας. Το Coral Accelerator είναι ένα εξάρτημα μεγέθους δύο δαχτύλων με έναν επεξεργαστή Edge TPU, που συνδέεται με μηχανήματα Debian Linux μέσω καλωδίου USB 3.0 Type-C.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS