ΑρχικήReviewsAMD vs Nvidia: Ποιες GPUs είναι καλύτερες το 2019;

AMD vs Nvidia: Ποιες GPUs είναι καλύτερες το 2019;

Για χρόνια μια μάχη συμβαίνει στην αγορά των CPUs για το ποια εταιρεία έχει δημιουργήσει τα καλύτερα προϊόντα, AMD ή NVIDIA. Με κάθε νέα κυκλοφορία του προϊόντος, κάθε εταιρεία επιχειρεί να κάνει το κάτι παραπάνω και να διεκδικήσει ένα νέο επίπεδο κυριαρχίας. Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε εταιρεία κάνει ένα καλό προϊόν και ότι το “καλύτερο” είναι ένας υποκειμενικός όρος για τους παίκτες. Οι διαφορετικές ανάγκες απαιτούν διαφορετικές κάρτες και διαφορετικά budjet και  σημαίνουν ότι η απόδοση θα ποικίλει. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τρέχον τοπίο των GPU και να δούμε ποια ειδική κάρτα γραφικών είναι καλύτερη για το πορτοφόλι σας.

AMD vs Nvidia

Budjet – κάτω από $ 200

Ανάλογα με το πώς το βλέπετε, η διεκδίκηση της νίκης σε αυτό το εύρος τιμών είναι είτε το πιο δύσκολο είτε το πιο εύκολο. Το να γίνει η οικοδόμηση ενός υπολογιστή τυχερών παιχνιδιών σε ένα budjet με το οποίο ο παίχτης μπορεί να παίξει μια ποικιλία από τα τελευταία παιχνίδια ήταν από καιρό μια πρόκληση. Όταν το μεγαλύτερο μέρος του budjet σας πηγαίνει σε μια κάρτα γραφικών, η απόφαση γίνεται δύσκολη.

AMD

Αν το budjet σας είναι γύρω στα 200 $, δεν θα βρείτε μια καλύτερη επιλογή από το RX 590. Ας μην ξεχνάμε, αυτή η κάρτα είναι μια εξαίρετη αγορά. Κατασκευάστε σωστά μια πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών για υπολογιστές και θα μπορείτε να παίξετε ορισμένα από τα πιο πρόσφατα AAA (προφέρεται και μερικές φορές γράφεται Triple-A) στην αγορά στα 1080p. Ζορίστε λίγο την κάρτα και δείτε ότι είναι εφικτή η απόδοση 4K σε μια φιλική προς το budjet τιμή. Χάρη στους διπλούς ανεμιστήρες και την τεχνολογία ψύξης, το 4K gaming δεν είναι αδύνατο, αλλά προσέξτε τη θερμοκρασία για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερθερμαίνετε. Και αν θέλετε να δοκιμάσετε το gaming εικονικής πραγματικότητας, αυτή η κάρτα είναι έτοιμη από το κουτί.

NVIDIA

Σε σύγκριση με το πιο πρόσφατο αγαπημένο μας σε αυτό το εύρος τιμών, το GTX 1050 Ti, το GTX 1650 είναι σημαντικά βελτιωμένο. Συνδυάζοντας όμορφα με οποιαδήποτε οθόνη G-Sync με σταθερά frame rates για παιχνίδια 1080p, είναι ένα chip που αξίζει. Το μοντέλο Zotac προσθέτει βελτιώσεις στους πυρήνες και την ταχύτητα του ρολογιού, καθώς και την ταχύτερη μνήμη. Ότι δεν απαιτεί πρόσθετη εξωτερική τροφοδοσία για να τρέξει σημαίνει ότι θα εξοικονομήσετε ενέργεια ενώ παίζετε ακόμα και ΑΑΑ παιχνίδια.

Νικήτρια CPU: AMD

Στο τέλος της ημέρας, το AMD RX 590 παρέχει ένα πολύ πιο συναρπαστικό επιχείρημα τιμής-προς-χαρακτηριστικό.

Budjet – $ 200 έως $ 350

AMD

Εάν αισθάνεστε άνετα με λίγο μικροαλλαγές για να έχετε μέγιστη απόδοση, επιλέξτε το AMD RX 5700 που βρίσκεται σε αυτό το έυρος τιμών. Διαθέτει 8GB βίντεο μνήμη και δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτή η κάρτα χειρίζεται εύκολα 60 έως 90 frames ανά δευτερόλεπτο για οποιοδήποτε σύγχρονο παιχνίδι που τρέχει στο QHD. Είναι μια εκπληκτικά ικανή κάρτα για την τιμή της.

NVIDIA

Όπως και ο αντίπαλος της AMD, το Nvidia GeForce GTX 1660 Ti είναι ένας φοβερός ανταγωνιστής κάτω από την τιμή των $ 350. Προσφέροντας απόδοση που μπορεί συχνά να ανταγωνιστεί τα πιο ακριβά αδέλφια του, η Nvidia κατασκεύασε αυτή την κάρτα με άφθονες επιδόσεις. Μπορείτε να ρίξετε οποιοδήποτε παιχνίδι 1080p σε αυτό, και θα ανταποκριθεί εύκολα. Μια από τις καλύτερες πτυχές είναι ότι διαθέτει μερικές από τις καλύτερες τεχνολογίες ψύξης στην αγορά. Προσθέστε αυτό σε ένα ισχυρό δυναμικό overclocking και είναι προορισμένο για το βάθρο του νικητή.

Νικήτρια CPU: Είναι και οι δύο πολύ ικανές

Αυτή είναι μια κατηγορία που είναι πολύ κοντά. Το Nvidia διαθέτει την εκπληκτική τεχνολογία ψύξης, αλλά η AMD τραβάει έχει πάρα πολύ καλή απόδοση. Δεν θα χάσετε με καμία από τις δύο κάρτες.

Budjet – $ 350 έως $ 500

AMD

Σε αυτή την τιμή κάτω των $ 500 βρίσκεται η AMD RX 5700 XT. Οι δοκιμές παιχνιδιών τρίτου μέρους δείχνουν ότι η συνολική απόδοση είναι 30% καλύτερη από ό, τι της Nvidia 2060 Super. Αυτό το χάσμα είναι δύσκολο να αγνοηθεί, ειδικά όταν βρίσκεστε σε αυτό το εύρος τιμών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά αυτής της GPU σας φέρνει επικίνδυνα κοντά στην κορυφαία απόδοση της GPU και αυτό μόνο και μόνο την καθιστά νικήτρια.

NVIDIA

Σε αυτό το σημείο τιμών, αρχίζετε να σκέφτεστε για gaming 1440p, και το Nvidia GeForce RTX 2060 Super είναι πολύ καλή επιλογή.  Δεν είστε αρκετά έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάθε παινχίδι ΑΑΑ, αλλά υπάρχει περισσότερη δύναμη για να χειριστείτε τα eSports. Εάν η σταθερή απόδοση βρίσκεται στην κορυφή της λίστας επιθυμιών σας, αυτή η κάρτα ανήκει στη λίστα επιθυμιών σας στο Amazon.

Νικήτρια CPU: AMD

Η AMD και η απόδοση του 5700 XT τα λένε όλα. Θα πληρώσετε λίγο παραπάνω από την επιλογή της NVIDIA, αλλά για αυτό το πρόσθετο κόστος, παίρνετε πολύ περισσότερα.

Budjet – $500+

AMD

Δυστυχώς για την AMD, μόλις αρχίσετε να εξετάζετε το εύρος τιμών των $ 500 και άνω, τα πράγματα δυσκολεύουν. Η εταιρεία απλά δεν είναι ανταγωνιστική σε σύγκριση με τους αντιπάλους της Nvidia στο υψηλότερο άκρο του φάσματος. Με απλά λόγια, η AMD δεν παίζει σε αυτό το επίπεδο. Η ελπίδα είναι ότι μια μέρα η AMD θα εισέλθει σε αυτό το τέλος της αγοράς και θα προωθήσει τον ανταγωνισμό όπως έχει κάνει στα χαμηλότερα και τα μεσαία τμήματα των τιμών.

NVIDIA

Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα για εσάς, πάρτε το Nvidia RTX 2080 Ti, τον σημερινό βασιλιά της αγοράς κάρτας γραφικών. Ρίξτε οποιοδήποτε παιχνίδι ΑΑΑ της επιλογής σας σε αυτή τη GPU και δεν θα επιβραδυνθεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν θέλετε να κάνετε κατάδυση με το headfirst σε εικονική πραγματικότητα ή να δοκιμάσετε γραφικά 4K, αυτή είναι η κάρτα για εσάς. Εκτός από τα τυχερά παιχνίδια, αυτή η κάρτα είναι ιδανική για όποιον θέλει να δοκιμάσει 3D μοντέλα. Για όποιον ενδιαφέρεται για την εξαιρετική απόδοση, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

Νικήτρια CPU: NVIDIA

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Nvidia είναι η νικήτρια αφού εδώ δεν υπάρχει αντίπαλος. Το RTX 2080 Ti της Nvidia είναι μια εξαιρετική κάρτα και θα ήταν πολύ ανταγωνιστικό ακόμη και αν η AMD είχε προσφέρει κάποια επιλογή.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS