ΑρχικήsecurityΕνίσχυση ransomware: Μεγάλα κέρδη και μικρές πιθανότητες σύλληψης

Ενίσχυση ransomware: Μεγάλα κέρδη και μικρές πιθανότητες σύλληψης

RansomwareΤα ransomware θα συνεχίσουν να αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές και να πλήττουν τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Ο βασικότερος λόγος είναι ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να συλληφθούν οι συμμορίες που πραγματοποιούν τις ransomware επιθέσεις. Άρα το ρίσκο είναι μικρό, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να υπάρξει μεγάλο κέρδος, αφού πολλά από τα θύματα πληρώνουν τα λύτρα.

Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν πολλές επιτυχημένες επιθέσεις ransomware. Τα θύματα αναγκάστηκαν να δώσουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε bitcoin για να αποκτήσουν ξανά τα αρχεία τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα θύματα προτιμούν να πληρώσουν τα λύτρα επειδή θεωρούν ότι είναι ο πιο γρήγορος και οικονομικός τρόπος να ανακτήσουν τα αρχεία τους.

Επιπλέον, τα ransomware αποτελούν αγαπημένο τρόπο επίθεσης για τους hackers γιατί είναι σχετικά εύκολες επιθέσεις.

Ένας ερευνητής δήλωσε το εξής: “Είναι ακόμα ένα πεδίο, στο οποίο υπάρχει μικρή πιθανότητα σύλληψης – και είναι ακόμα μια κερδοφόρα επιχείρηση”.

Φυσικά, έχουν συλληφθεί hackers για την πραγματοποίηση ransomware επιθέσεων, όμως αυτό αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ransomware συμμορίες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη σύλληψή τους και τη φυλάκισή τους, ειδικά εάν κάνουν επιθέσεις σε οργανισμούς και επιχειρήσεις που βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου.

Οι αρχές σε όλο τον κόσμο δυσκολεύονται να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους hackers πίσω από τις ransomware επιθέσεις.

Οι ερευνητές ασφαλείας εκτιμούν ότι τα ransomware θα συνεχίσουν να αποτελούν μεγάλη πληγή για τις επιχειρήσεις κατά το 2020.

Στην πραγματικότητα, τα ίδια τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση αυτής της απειλής. Η πληρωμή των λύτρων είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ενίσχυσης των hackers. Οι επιτιθέμενοι γνωρίζουν ότι έχουν μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Επομένως, συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις. Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν σε συστήματα προστασίας από ιούς και να διατηρούν αντίγραφα ασφαλείας για όλα τα σημαντικά τους δεδομένα, ώστε να μην κινδυνεύουν από ransomware επιθέσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS