ΑρχικήsecurityΣιγκαπούρη: Ενίσχυση της ασφάλειας δεδομένων με νέα μέτρα

Σιγκαπούρη: Ενίσχυση της ασφάλειας δεδομένων με νέα μέτρα

μέτραΗ κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε επίσημα ότι σκοπεύει να υιοθετήσει νέα μέτρα με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την πιο αποτελεσματική προστασία των δεδομένων των πολιτών της χώρας. Αυτή η απόφαση έρχεται μετά από μια σειρά περιστατικών παραβίασης δεδομένων.

Αυτά τα περιστατικά ώθησαν την κυβέρνηση να συγκροτήσει μια επιτροπή για την αναθεώρηση των πρακτικών ασφαλείας των δεδομένων και την αξιολόγηση των μέτρων και των διαδικασιών που ακολουθούν οι κυβερνητικές υπηρεσίες, οι εταιρείες και οι οργανισμοί για τη συλλογή και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Τους τελευταίους μήνες, η επιτροπή έχει κάνει ελέγχους σε περισσότερα από 330 συστήματα σε 94 κυβερνητικές υπηρεσίες και έχει μελετήσει τις πρακτικές ασφαλείας που χρησιμοποιούν άλλες χώρες στον χρηματοοικονομικό τομέα και στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ώστε να εντοπίσει τις πιο αποτελεσματικές και να τις υιοθετήσει.

Πολλές κυβερνήσεις, όπως του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν κληθεί να λάβουν παρόμοια μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Μετά την αναθεώρηση και τους ελέγχους, η επιτροπή έκανε αρκετές συστάσεις, οι οποίες έγιναν δεκτές από τον πρωθυπουργό της χώρας, Lee Hsien Loong. Μερικές από τις προτάσεις της επιτροπής ήταν η ενίσχυση της τεχνολογίας για την προστασία των δεδομένων των πολιτών και η ύπαρξη διαφάνειας στον δημόσιο τομέα σχετικά με τη συλλογή και τη χρήση των δεδομένων.

“Ακόμη και αν καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουμε τις παραβιάσεις δεδομένων, δεν μπορούμε να τις εξαλείψουμε πλήρως”, δήλωσε ο Teo Chee Hean, Υπουργός και επικεφαλής της επιτροπής. Είπε ακόμα ότι ένα από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα είναι η ενίσχυση των διαδικασιών που βοηθούν στην άμεση ανίχνευση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών παραβίασης.

“Θα διασφαλίσουμε ότι οι προσπάθειες για την ασφάλεια των δεδομένων θα είναι συνεχείς και θα εξελίσσονται για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων”, σημείωσε.

Ήδη τρία τεχνικά μέτρα, που πρότεινε η επιτροπή, έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο μήνα. Όλα τα συνιστώμενα μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του 2021 στο 80% των κυβερνητικών συστημάτων. Μέχρι το 2023 θα έχουν εφαρμοστεί σε όλες τις υπηρεσίες.

Ο Υπουργός είπε ότι τα μέτρα αυτά θα “ενισχύσουν σημαντικά” την προστασία των δεδομένων και θα υποχρεώσουν τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν αν λάβει χώρα κάποια παραβίαση.

Ο υπουργός, ωστόσο, τόνισε ότι η πλήρης προστασία δεν είναι δυνατή. “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο παραβίασης των δεδομένων, αλλά δεν μπορούμε να εξαλείψουμε εντελώς αυτή την απειλή. Όταν συμβαίνουν τέτοιες παραβιάσεις, θα τις εντοπίζουμε και θα ανταποκρινόμαστε γρήγορα και αποτελεσματικά για να περιορίσουμε τη ζημιά”.

Σε δήλωση του, ο Πρωθυπουργός είχε πει ότι η προστασία των δεδομένων είναι σημαντική γιατί τα δεδομένα είναι η ραχοκοκαλιά της ψηφιακής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός είπε: “Πρέπει να χρησιμοποιούμε και να μοιραζόμαστε τα δεδομένα όσο το δυνατόν πιο σωστά για να παρέχουμε καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες. Πρέπει, επίσης, να προστατεύσουμε τα δεδομένα και να διαφυλάξουμε την ιδιωτικότητα των πολιτών”.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης δήλωσε, ακόμα, ότι θα δημιουργήσει μια νέα Μονάδα Ασφάλειας Κυβερνητικών Δεδομένων, η οποία θα επιβλέπει αυτές τις προσπάθειες στον δημόσιο τομέα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS