ΑρχικήinetΙράν: H κυβέρνηση καταργεί την σύνδεση στο Internet λόγω των διαδηλώσεων

Ιράν: H κυβέρνηση καταργεί την σύνδεση στο Internet λόγω των διαδηλώσεων

Το Ιράν ακολουθεί μια πολύ οικεία τακτική για να εμποδίσει τις διαμαρτυρίες: Κόβει τις γραμμές επικοινωνίας. Η ιρανική κυβέρνηση έχει απενεργοποιήσει σχεδόν όλη την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στη χώρα εν μέσω αυξανόμενων διαδηλώσεων για την κατά 50% αύξηση των τιμών των καυσίμων. Υπάρχουν μερικά παραθυράκια πρόσβασης που επιτρέπουν στους πολίτες να επικοινωνούν αλλά είναι ελάχιστα. Οι τηλεφωνικές κλήσεις στο εξωτερικό εξακολουθούν να λειτουργούν, αλλά και αυτές παρακολουθούνται στενά.

Ιράν

Η κυβέρνηση δεν έχει επίσημα αναγνωρίσει την απενεργοποίηση του διαδικτύου.

Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις internet blackouts, το Ιράν επιχειρεί να ελέγξει τόσο τις ίδιες τις διαμαρτυρίες όσο και την μετάδοση του κόσμου για το τι συμβαίνει. Θεωρητικά, αυτό μειώνει τις πιθανότητες των διαδηλωτών να οργανώνουν και να θέτουν μεγαλύτερη απειλή για τους κυβερνήτες της χώρας. Ταυτόχρονα, γίνεται πολύ πιο δύσκολο να μοιραστούν νέα και να εξαπλωθούν οι διαμαρτυρίες.

διαδηλώσεων

Δυστυχώς, αυτό φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης τάσης σε όλο τον κόσμο. Τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν έκλεισαν τους τελευταίους μήνες την πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ η Ρωσία πρόσφατα έδωσε διαταγή να απενεργοποιείται η πρόσβαση στο internet, κατά βούληση. Τα Internet shutdowns μετατρέπονται σε επικίνδυνα όπλα, και αυτό είναι απίθανο να αλλάξει όσο ο τρόπος ηγεσίας παραμένει ίδιος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS