ΑρχικήsecurityAdobe: Παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει χρήστες του Magento Marketplace

Adobe: Παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει χρήστες του Magento Marketplace

AdobeΗ Adobe αποκάλυψε ότι έλαβε χώρα ένα περιστατικό παραβίασης που επηρέασε τους χρήστες του Magento Marketplace, ενός portal που έχει δημιουργήσει η εταιρεία για την αγορά, την πώληση και τη λήψη θεμάτων και plugins για ηλεκτρονικά Magento-based καταστήματα.

Η Adobe ενημέρωσε τους πελάτες της, στέλνοντάς τους ένα email. Σε αυτό το email, ανέφερε ότι το περιστατικό παραβίασης ξεκίνησε από μια ευπάθεια στο Magento Marketplace website, η οποία επέτρεψε στους επιτιθέμενους να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των εγγεγραμμένων χρηστών.

Οι επιτιθέμενοι παραβίασαν τους λογαριασμούς των απλών χρηστών, που είχαν εγγραφεί στο site για να αγοράζουν plugins για τα Magento-based online καταστήματα, αλλά και προγραμματιστών plugin που χρησιμοποιούν το portal για να πουλήσουν τον κώδικά τους.

Η Adobe είπε ότι η ομάδα ασφαλείας της ανακάλυψε το περιστατικό παραβίασης την περασμένη εβδομάδα, στις 21 Νοεμβρίου. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε πότε έλαβε χώρα η παραβίαση.

Οι επιτιθέμενοι μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορες προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, όπως όνομα, διεύθυνση email, όνομα χρήστη (MageID), χρεώσεις και αγορές, αριθμό τηλεφώνου και κάποια εμπορικά δεδομένα, όπως πληρωμές προγραμματιστών από την Adobe.

Σύμφωνα με την Adobe, οι κωδικοί πρόσβασης των λογαριασμών και οι οικονομικές πληροφορίες των χρηστών δεν διέρρευσαν.

“Έχουμε ειδοποιήσει όλους τους κατόχους των λογαριασμών Magento Marketplace, που επηρεάστηκαν”, δήλωσε ο Jason Woosley, στέλεχος της Adobe.

Ο Woosley δεν ανέφερε τον αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν από την παραβίαση. Είπε ότι η εταιρεία διέκοψε τη λειτουργία του Magento Marketplace αμέσως μόλις έμαθε για την παραβίαση για να αντιμετωπίσει την ευπάθεια. Τώρα είναι και πάλι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Ο εκπρόσωπος της Adobe δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι δεν κατάφεραν να προκαλέσουν διαταραχές στα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες Magento.

Το Magento είναι μια υπηρεσία διαχείρισης περιεχομένου (CMS) για την δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων. Βασίζεται στο cloud και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στις μέρες μας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS