ΑρχικήsecurityΑπάτη πολλών Ελλήνων αστέρων με τα bitcoin!

Απάτη πολλών Ελλήνων αστέρων με τα bitcoin!

bitcoin

Η μεγαλύτερη κομπίνα των τελευταίων ετών έχει στηθεί τον τελευταίο καιρό σε ιστοσελίδες με θύτες κομπιναδόρους και θύματα εκτός από απλούς πολίτες, επώνυμους αστέρες και μεγάλους επιχειρηματίες.

Το άξιο επισήμανσης στην υπόθεση αυτή είναι ότι παρά το ότι η κομπίνα έχει ξεσκεπαστεί, οι εγκέφαλοι δεν πτοήθηκαν. Τουναντίον, συνεχίζουν τη δράση τους ανενόχλητοι και θησαυρίζουν σε βάρος δεκάδων επωνύμων, τους οποίους μπλέκουν φυσικά εν αγνοία τους. Επιτυχημένες προσωπικότητες, όπως η Ελένη Μενεγάκη, ο Σπύρος Λάτσης και η Κατερίνα Καραβάτου παρουσιάζονται από επιτήδειους του διαδικτύου ως κάποιοι από τους Έλληνες επώνυμους που με τη χρήση του κρυπτονομίσματος bitcoin κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να πολλαπλασιάσουν τα χρήματά τους. Στη συνέχεια, τους παρουσιάζουν να παρακινούν τους τηλεθεατές, μέσα από την τηλεόραση, να ενταχθούν κι αυτοί στους κόλπους του bitcoin για να βγάλουν έως και εκατομμύρια!

Μάλιστα, στην ίδια κομπίνα μπλέκουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ, ALPHA, STAR και ΕΡΤ και ισχυρά πρόσωπα, όπως ο Γιάννης Στουρνάρας. Ακόμα, στα ίδια κείμενα φιγουράρουν τα ονόματα γνωστών δημοσιογράφων που δήθεν παροτρύνουν τον κόσμο να παραδειγματιστεί από το δικό τους success story και να επενδύσουν τα χρήματά τους στο σύστημα του bitcoin με απώτερο σκοπό να τα πολλαπλασιάσουν.

Επώνυμα… θύματα

Η Ελένη Μενεγάκη αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο τηλεοπτικό brand name στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και για κάποιους ισχυρό όνομα για να «χτίσουν» πάνω του τη μεγάλη κομπίνα. Οι επιτήδειοι αφού δημιούργησαν ένα site – αντιγραφή της ιστοσελίδας της Αυγής, με το ίδιο όνομα και design, επιχειρούν αρχικά να πείσουν τον κόσμο ότι ενημερώνεται από την ιστοσελίδα της γνωστής εφημερίδας, κάνοντας πιο ελκυστική και πειστική τη μεγάλη κομπίνα που έχουν φτιάξει.

Εκεί, λοιπόν, φιλοξενείται η δήθεν μεγάλη αποκάλυψη και το… μυστικό της Ελένης Μενεγάκη! Σύμφωνα με τον τίτλο του άρθρου, η γνωστή παρουσιάστρια αποκαλύπτει το πώς πολλαπλασίασε τα χρήματά της και εν συνεχεία μοιράζεται το κόλπο με τον κόσμο, για να μπορέσει ο κάθε Έλληνας να γίνει πλούσιος! Στο ίδιο άρθρο μπλέκουν και το όνομα του Δήμου Βερύκιου, αφού ο συντάκτης του γράφει πως σύμφωνα με… το γνωστό δημοσιογράφο, το bitcoin θα μπορούσε να δώσει στην ελληνική μεσοαστική τάξη μεγάλη οικονομική δύναμη.

Η… μεγάλη αποκάλυψη, λοιπόν, ξεκινάει με την τηλεοπτική συνομιλία του Δήμου Βερύκιου και της Ελένης Μενεγάκη, κατά τη διάρκειας της οποίας η τελευταία, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «σόκαρε τους πάντες ανακοινώνοντας ότι ανέλαβε σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία μιας πλατφόρμας για συναλλαγές με κρυπτονόμισμα για να βοηθήσει τις μεσοαστικές οικογένειες να αποκτήσουν ένα επιπλέον εισόδημα σαν μέρος μια νέας οικονομικής πρωτοβουλίας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας»

Οι επιτήδειοι δημιούργησαν ένα site -αντιγραφή της ιστοσελίδας της Αυγής, με το ίδιο όνομα και design για να κάνουν πιο πειστική την κομπίνα που έχουν στήσει, μπλέκοντας και το όνομα της Ελένης Μενεγάκη

Η Ελένη Μενεγάκη, όμως δεν αρκέστηκε σε αυτά, αλλά αποκάλυψε και τον ενθουσιασμό της για τα κέρδη που επιφέρει το bitcoin: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από το μέγεθος της επιτυχίας που έχουμε από τότε που ξεκινήσαμε. Εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες κατάφεραν ήδη να μετακομίσουν σε νέα σπίτια και να αγοράσουν νέα αυτοκίνητα χάρη στις προσπάθειές μας», είπε η Ελένη Μενεγάκη στον Δήμο Βερύκιο, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα – απάτη.

Το ψευδές δημοσίευμα

Διάλογος… παραμυθιού

Μάλιστα, όσο κανείς προχωράει στην ανάγνωση του κειμένου, τόσο… το παραμύθι αποκτά πιο πολλούς… δράκους! Το άρθρο γράφει πως η παρουσιάστρια στη ζωντανή τηλεοπτική της συνάντηση στο δελτίο του Alpha με το δημοσιογράφο, τον έπεισε να καταθέσει 250€ στην πλατφόρμα του bitcoin. Μάλιστα, τα χρήματα σε μόλις τρία λεπτά είχαν αυξηθεί στα 483€, με το Δήμο Βερύκιο να δηλώνει πως πλέον θα επενδύει στη συγκεκριμένη πλατφόρμα!

Μπλέκουν Στουρνάρα και δημοσιογράφο της Αυγής

Μια δυνατή, όμως, ιστορία, γίνεται ακόμα πιο δυνατή όταν βάλεις κι άλλα αναγνωρίσιμα πρόσωπα να πρωταγωνιστούν. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν οι εγκέφαλοι της απατεωνιάς με αποτέλεσμα στο ίδιο κείμενο να εμπλέκεται και το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να κάνουν την ιστορία τους ακόμα πιο πιστευτή. Σύμφωνα με τον συντάκτη – σεναριογράφο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παραδέχτηκε ότι η… αποκάλυψη της γνωστής παρουσιάστριας κάνει ζημιά στις τράπεζες, αλλά ανέφερε πως οι Έλληνες μπορούν να βγάλουν μέχρι… και εκατομμύρια μέσω του Bitcoin.

Άξιο αναφοράς είναι πως στο όνομα του συντάκτη του άρθρου οι επιτήδειοι αναγράφουν αυτό του γνωστού δημοσιογράφου της Αυγής, Ανδρέα Πετρόπουλου.

Στα δίχτυα των επιτήδειων και ο Σπύρος Λάτσης

Από τα… διαδικτυακά δίχτυα των απατεώνων δε γλίτωσε ούτε ο Σπύρος Λάτσης. Ο εφοπλιστής, παρουσιάζεται κι αυτός μαζί με τους προηγούμενους επώνυμους να παροτρύνει τον κόσμο να ποντάρουν στο ίδιο σύστημα, σύμφωνα με σχετικό άρθρο. Όπως γράφουν, ο Σπύρος Λάτσης έδωσε συνέντευξη στο ΣΚΑΪ και στην Εύα Αντωνοπούλου, κι εδώ φαίνεται πως εκτός από απατεώνες οι άνθρωποι που έστησαν το κόλπο είναι και απρόσεκτοι, καθώς στην κύρια φωτογραφία του θέματος χρησιμοποίησαν φωτογραφία της Σίας Κοσιώνη.

Πάντως, ο Σπύρος Λάτσης εμφανίζεται να δηλώνει «Αυτό που με οδήγησε στην επιτυχία είναι το ότι άρπαζα γρήγορα νέες ευκαιρίες- χωρίς κανέναν δισταγμό. Και τώρα, ο νούμερο ένα χρηματιστής μου είναι ένα νέο πρόγραμμα αυτόματων συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται Big Money Rush»

Και συνεχίζει ο συντάκτης – σεναριογράφος ταινιών επιστημονικής φαντασίας να μεταφέρει τις… δηλώσεις του Σπύρου Λάτση στην τηλεόραση: «Είναι η μεγαλύτερη μοναδική ευκαιρία που έχω δει στη ζωή μου για να φτιάξεις γρήγορα μια μικρή περιουσία. Σας καλώ όλους να το τσεκάρετε πριν οι τράπεζες διακόψουν τη λειτουργία του». Μάλιστα, η Εύα Αντωνοπούλου αρνούταν να πιστέψει το πολύ απλό κόλπο πλουτισμού. Όλα αυτά «καθώς έβλεπε πόσα χρήματα είχαν ήδη κατατεθεί σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τηλεθεατών μέσω αυτού του νέου προγράμματος που βγάζει χρήματα και για το οποίο ψιθυρίζουν πια όλοι στην Ελλάδα», σύμφωνα με το κείμενο.

Η λίστα δεν έχει τελειωμό: Κατερίνα Καραβάτου

Ένα από τα θύματα της κομπίνας είναι η αγαπημένη παρουσιάστρια, Κατερίνα Καραβάτου. Τι κι αν η παρουσιάστρια γνωρίζει για τη μεγάλη απάτη και το Star το προηγούμενο διάστημα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι ουδεμία σχέση δεν έχουν οι παρουσιαστές του με την κομπίνα.

Απορίας άξιο είναι πώς οι κομπιναδόροι δρουν τόσο καιρό ανενόχλητοι, αλλά και για πόσο ακόμη θα πλουτίζουν σε βάρος τόσο ευκολόπιστων πολιτών, εκμεταλλευόμενοι την ανέχεια που βρίσκονται λόγω της κρίσης όσο και επώνυμων ανθρώπων και επιχειρηματιών.

Πηγή: eREPORTAZ

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS