Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:12
Αρχική security Είχαμε πρόσβαση στην κάμερα του iPhone σας αλλά ήταν ένα «σφάλμα», λέει...

Είχαμε πρόσβαση στην κάμερα του iPhone σας αλλά ήταν ένα «σφάλμα», λέει το Facebook

Η εφαρμογή iOS του Facebook ανοίγει την κάμερα του iPhone στο παρασκήνιο όταν οι χρήστες κάνουν scroll στο feed του Facebook. Αλλά είναι ένα ατύχημα, όχι ένα χαρακτηριστικό, λέει το Facebook.

Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες που έθιξε ο χρήστης του Facebook, Joshua Maddux, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο της εφαρμογής Facebook στο Twitter, δείχνοντας ότι η κάμερα του τηλεφώνου είναι ενεργή στο παρασκήνιο όταν οι χρήστες βλέπουν το Facebook feed τους.

Ο Maddux εξέτασε πέντε iPhone που έτρεχαν το iOS 13.2.2, την τελευταία έκδοση του iOS, και επιβεβαίωσε ότι το glitch της κάμερας επηρέασε όλα τα iPhone που τρέχουν αυτή την έκδοση. Δεν φαίνεται να επηρεάζει τις συσκευές που τρέχουν σε iOS 12.

Ο Guy Rosen, αντιπρόεδρος του τμήματος ακεραιότητας του Facebοοk, απάντησε στον Maddux, δηλώνοντας ότι “ακούγεται σαν σφάλμα” και ότι η εταιρεία εξετάζει το θέμα.

Το iOS 13.2.2 κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου και έκτοτε πολλοί άλλοι χρήστες ανέφεραν το ίδιο πρόβλημα με την κάμερα κατά τη χρήση της εφαρμογής Facebook.

Σύμφωνα με φήμες, το Faceboοk έκανε μια διόρθωση στο App Store την Τρίτη. Ο Rosen έδωσε επίσης μια εξήγηση για το τι συνέβαινε με την κάμερα όταν χρησιμοποιείται η εφαρμογή του Facebοok.

“Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι η εφαρμογή μας για iOS λανσαρίστηκε με λάθη”, δήλωσε ο Rosen. “Για να διορθώσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα στο v246 παρουσιάσαμε αθέλητα ένα σφάλμα όσο η εφαρμογή μετακινείται μερικώς στην οθόνη της κάμερας όταν τραβιέται μια φωτογραφία. Δεν έχουμε αποδείξεις για φωτογραφίες / βίντεο που έχουν γίνει upload εξαιτίας αυτού”.

Το σφάλμα φαίνεται επίσης να επηρεάζει μόνο τους χρήστες iPhone που έχουν παραχωρήσει την πρόσβαση στο Facebook στην κάμερα της συσκευής. Μέχρι να εγκριθεί και να απελευθερωθεί η ενημέρωση της εφαρμογής iOS του Facebook, οι χρήστες μπορούν να αποτρέψουν τη δραστηριότητα της φωτογραφικής μηχανής φόντου αποσύροντας την πρόσβαση της εφαρμογής στην κάμερα.

Facebook

Ατύχημα ή όχι, οι αντιδράσεις στα tweet του Maddux αντικατοπτρίζουν πόσο κυνικοί είναι οι άνθρωποι με το Facebook, το οποίο έχει δημιουργήσει πολλά θέματα εμπιστοσύνης τα τελευταία χρόνια.

Το πιο σημαντικό από αυτά τα προβλήματα ήταν ο αδέξιος χειρισμός του σκανδάλου Cambridge Analytica και πιο πρόσφατα οι δηλώσεις του CEO Mark Zuckerberg υπερασπίζοντας την αποδοχή πολιτικών διαφημίσεων και την αντίθεσή του στην ιδέα του αποκλεισμού πολιτικών διαφημίσεων που περιέχουν ψευδείς δηλώσεις.

Εάν οι χρήστες του Facebοok θέλουν να ανακαλέσουν την πρόσβαση της εφαρμογής στην κάμερα iPhone, θα πρέπει να ανοίξουν την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, να μεταβούν στις ρυθμίσεις του Faceboοk, να πατήσουν “Φωτογραφίες” και να ορίσουν την πρόσβαση σε “Ποτέ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....