ΑρχικήsecurityΕίχαμε πρόσβαση στην κάμερα του iPhone σας αλλά ήταν ένα «σφάλμα», λέει...

Είχαμε πρόσβαση στην κάμερα του iPhone σας αλλά ήταν ένα «σφάλμα», λέει το Facebook

Η εφαρμογή iOS του Facebook ανοίγει την κάμερα του iPhone στο παρασκήνιο όταν οι χρήστες κάνουν scroll στο feed του Facebook. Αλλά είναι ένα ατύχημα, όχι ένα χαρακτηριστικό, λέει το Facebook.

Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες που έθιξε ο χρήστης του Facebook, Joshua Maddux, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο της εφαρμογής Facebook στο Twitter, δείχνοντας ότι η κάμερα του τηλεφώνου είναι ενεργή στο παρασκήνιο όταν οι χρήστες βλέπουν το Facebook feed τους.

Ο Maddux εξέτασε πέντε iPhone που έτρεχαν το iOS 13.2.2, την τελευταία έκδοση του iOS, και επιβεβαίωσε ότι το glitch της κάμερας επηρέασε όλα τα iPhone που τρέχουν αυτή την έκδοση. Δεν φαίνεται να επηρεάζει τις συσκευές που τρέχουν σε iOS 12.

Ο Guy Rosen, αντιπρόεδρος του τμήματος ακεραιότητας του Facebοοk, απάντησε στον Maddux, δηλώνοντας ότι “ακούγεται σαν σφάλμα” και ότι η εταιρεία εξετάζει το θέμα.

Το iOS 13.2.2 κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου και έκτοτε πολλοί άλλοι χρήστες ανέφεραν το ίδιο πρόβλημα με την κάμερα κατά τη χρήση της εφαρμογής Facebook.

Σύμφωνα με φήμες, το Faceboοk έκανε μια διόρθωση στο App Store την Τρίτη. Ο Rosen έδωσε επίσης μια εξήγηση για το τι συνέβαινε με την κάμερα όταν χρησιμοποιείται η εφαρμογή του Facebοok.

“Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι η εφαρμογή μας για iOS λανσαρίστηκε με λάθη”, δήλωσε ο Rosen. “Για να διορθώσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα στο v246 παρουσιάσαμε αθέλητα ένα σφάλμα όσο η εφαρμογή μετακινείται μερικώς στην οθόνη της κάμερας όταν τραβιέται μια φωτογραφία. Δεν έχουμε αποδείξεις για φωτογραφίες / βίντεο που έχουν γίνει upload εξαιτίας αυτού”.

Το σφάλμα φαίνεται επίσης να επηρεάζει μόνο τους χρήστες iPhone που έχουν παραχωρήσει την πρόσβαση στο Facebook στην κάμερα της συσκευής. Μέχρι να εγκριθεί και να απελευθερωθεί η ενημέρωση της εφαρμογής iOS του Facebook, οι χρήστες μπορούν να αποτρέψουν τη δραστηριότητα της φωτογραφικής μηχανής φόντου αποσύροντας την πρόσβαση της εφαρμογής στην κάμερα.

Facebook

Ατύχημα ή όχι, οι αντιδράσεις στα tweet του Maddux αντικατοπτρίζουν πόσο κυνικοί είναι οι άνθρωποι με το Facebook, το οποίο έχει δημιουργήσει πολλά θέματα εμπιστοσύνης τα τελευταία χρόνια.

Το πιο σημαντικό από αυτά τα προβλήματα ήταν ο αδέξιος χειρισμός του σκανδάλου Cambridge Analytica και πιο πρόσφατα οι δηλώσεις του CEO Mark Zuckerberg υπερασπίζοντας την αποδοχή πολιτικών διαφημίσεων και την αντίθεσή του στην ιδέα του αποκλεισμού πολιτικών διαφημίσεων που περιέχουν ψευδείς δηλώσεις.

Εάν οι χρήστες του Facebοok θέλουν να ανακαλέσουν την πρόσβαση της εφαρμογής στην κάμερα iPhone, θα πρέπει να ανοίξουν την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, να μεταβούν στις ρυθμίσεις του Faceboοk, να πατήσουν “Φωτογραφίες” και να ορίσουν την πρόσβαση σε “Ποτέ”.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS