ΑρχικήsecurityΚινέζοι hackers παραβίασαν το NAM των Ηνωμένων Πολιτειών

Κινέζοι hackers παραβίασαν το NAM των Ηνωμένων Πολιτειών

Ενώ οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου αναπτύχθηκαν μέσα στο έτος, την ίδια περίοδο κάποιοι Κινέζοι hackers παραβίασαν τον Εθνικό Σύνδεσμο Κατασκευαστών (National Association of Manufacturers – NAM).

nam

Ο NAM προσέλαβε μια εταιρία cybersecurity, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίθεση προήλθε από την Κίνα.

Η εταιρία ασφαλείας έκανε την αξιολόγηση με βάση τη χρήση εργαλείων και τεχνικών που είχαν προηγουμένως συνδεθεί με γνωστές κινεζικές ομάδες hackers.

Η παραβίαση ενός εσωτερικού δικτύου υπολογιστών σε έναν ισχυρό όμιλο της βιομηχανίας της Ουάσιγκτον δείχνει πώς η Κίνα προσπάθησε να κερδίσει ένα πλεονέκτημα στον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

nam

Δεν είναι σαφές ποια δεδομένα έχουν κλαπεί. Ο NAM προσέλαβε την εξωτερική εταιρεία cybersecurity για να ανακαλύψει από που έγινε η παραβίαση και να σταματήσει τη διείσδυση.

Η εκπρόσωπος Erin Streeter δήλωσε ότι, δεδομένου του υψηλού προφίλ του NAM, «γνωρίζουμε ότι είμαστε στόχος για επιθέσεις cyber, εντοπίσαμε ύποπτες ενέργειες σχετικά με ορισμένα συστήματα εταιρειών και διερευνήσαμε το θέμα». Πρόσθεσε ότι το δίκτυό τους είναι τώρα ασφαλές.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από ένα γύρο επίσημων διαπραγματεύσεων μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Κίνας σχετικά με μια πιθανή συμφωνία.

Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της διοίκησης Trump και του Πεκίνου περιελάμβαναν προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και άνοιγμα των αγορών της Κίνας σε περισσότερα αμερικανικά προϊόντα, θέματα που επηρεάζουν άμεσα τα μέλη του NAM.

nam

Ο NAM έχει αποκτήσει σημαντική επιρροή στο πλαίσιο της διοίκησης Trump, καθώς ο πρόεδρος έχει υποσχεθεί την επιστροφή των θέσεων εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες από ξένες χώρες, όπως η Κίνα και το Μεξικό, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων εκστρατείας.

Δεν είναι σαφές γιατί οι hackers στοχεύουν στο NAM, αλλά οι εμπειρογνώμονες της εθνικής ασφάλειας λένε ότι είναι γνωστό ότι οι κινεζικές κυβερνητικές υπηρεσίες προσπαθούν να κλέψουν ευαίσθητα εταιρικά μυστικά και άλλες πληροφορίες.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως έχει κατηγορήσει πολλούς υποτιθέμενους Κινέζους hackers για κλοπή στοιχείων από ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS