ΑρχικήinetBιολογική έκδοση του διαδικτύου μπορεί να δημιουργηθεί από βακτήρια!

Bιολογική έκδοση του διαδικτύου μπορεί να δημιουργηθεί από βακτήρια!

βακτήρια

Οι ερευνητές Raphael Kim και Stefan Poslad, από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου επεσήμαναν ότι τα βακτήρια δρουν παρόμοια με τις συσκευές Internet of Things (IoT).

Η ομοιότητα αυτή έγκειται στο ότι οι μικροοργανισμοί αυτοί διαθέτουν άψογα μέσα επικοινωνίας και ενσωματωμένους κινητήρες και αισθητήρες, ενώ διαθέτουν και ικανότητες επεξεργασίας και αποτελεσματικής αποθήκευσης πληροφοριών.

Και τώρα φαίνεται ότι οι ερευνητές που ανακάλυψαν αυτές τις ομοιότητες, θέλουν να κατασκευάσουν μία βιολογική έκδοση του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας βακτήρια.

Το Escherichia Coli είναι ένας ειδικός τύπος βακτηρίων που μπορεί και αποθηκεύει πληροφορίες σε δακτυλιοειδείς δομές παρόμοιες με το DNA. Αυτές οι δομές ονομάζονται πλασμίδια και τα βακτήρια μεταφέρουν αυτά τα πλασμίδια από τον έναν οργανισμό στον άλλο, μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται σύζευξη. Ο λόγος για τον οποίο οι επιστήμονες προτιμούν να χρησιμοποιούν το E.Coli είναι το γεγονός ότι είναι εύκολο να προγραμματιστεί μέσω της γενετικής μηχανικής.

Παλιότερα, ο Federico Tavella του πανεπιστημίου της Πάντοβα στην Ιταλία μαζί με τους συναδέλφους του, δημιούργησε ένα κύκλωμα στο οποίο μεταδόθηκε το μήνυμα “Hello World” από ένα στέλεχος του E.coli.

Αυτό το πείραμα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια μεταφορά πληροφοριών στον βακτηριακό κόσμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός πολύπλοκου δικτύου, ως εκ τούτου, μιας βιολογικής έκδοσης του Διαδικτύου.

Ωστόσο, ένα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες στη δημιουργία ενός δικτύου που χρησιμοποιεί βακτήρια, είναι η έλλειψη ενός μηχανισμού που να είναι παρόμοιος με το GPS. Χωρίς αυτό, είναι δύσκολο για τους ερευνητές να εντοπίσουν τις πληροφορίες που έστειλαν.

Σύμφωνα με τον Kim και τον Poslad, “Οι προκλήσεις αυτές παρέχουν μια πλούσια περιοχή για συζήτηση των ευρύτερων επιπτώσεων των βακτηριακών συστημάτων Internet of Things.”

Ενώ το έργο απέχει πολύ από την υλοποίηση, η ιδέα και οι ενέργειες που επιτελούνται για την επίτευξή του είναι αξιέπαινες. Όπως και να έχει πάντως, ένα δίκτυο που θα αποτελείται από βακτήρια, είναι σίγουρα μία ενδιαφέρουσα και καινοτόμος ιδέα, τόσο για την τεχνολογία όσο και για την επιστήμη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS