ΑρχικήsecurityΚίνα: Παρακολουθούν τη μειονότητα των Ουιγούρων με την τεχνολογία

Κίνα: Παρακολουθούν τη μειονότητα των Ουιγούρων με την τεχνολογία

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, έχουν εκδοθεί δύο σημαντικά δημοσιεύματα που περιέχουν έγγραφα της κινεζικής κυβέρνησης σχετικά με τη δίωξη των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Κίνα. Τονίζουν επίσης, σε τι βαθμό η τεχνολογία τους βοηθούσε να παρακολουθούν καθημερινά τη ζωή των ανθρώπων.

Ουιγούρων

Το πρώτο ήταν ένα άρθρο της New York Times που περιέγραφε λεπτομερώς πώς οι κυβερνητικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Xi Jinping, ανέπτυξαν και εφάρμοσαν πολιτικές κατά των Ουιγούρων. Το τελευταίο προέρχεται από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνών Δημοσιογράφων και αναφέρει σε περισσότερες από 24 σελίδες πώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τεχνολογία για να επιτηρεί και να εντοπίζει ομάδες που πρέπει να συλληφθούν και κρατηθούν σε στρατόπεδα της περιοχής του Xinjiang.

Αυτές οι δημοσιεύσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές επειδή διαρροές αυτού του μεγέθους μέσα από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας είναι σπάνιες.

Το ICIJ αναφέρει ότι η αστυνομία και άλλες αρχές χρησιμοποιούν το Integrated Joint Operations Platform (IJOP), μια πλατφόρμα αστυνόμευσης για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων, μαζί με δεδομένα από κάμερες αναγνώρισης προσώπου και άλλα εργαλεία επιτήρησης και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό κατοίκων του Xinjiang.

Ουιγούρων

Οι δημοσιεύσεις αναφέρουν επίσης ότι η κινεζική κυβέρνηση διέταξε αξιωματούχους ασφαλείας στο Xinjiang να παρακολουθούν τους χρήστες του Zapya για τυχόν συνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η ​​εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2012 από την DewMobile, που ιδρύθηκε στο Πεκίνο και έχει λάβει χρηματοδότηση από την InnoSpring Silicon Valley, την Τράπεζα Silicon Valley και το Πανεπιστήμιο Tsinghua και προορίζεται να δώσει στους ανθρώπους έναν τρόπο να κατεβάσουν το Quran και να στείλουν μηνύματα και αρχεία σε άλλους χρήστες χωρίς να είναι συνδεδεμένοι στο internet.

Σύμφωνα με τον ICIJ, τα έγγραφα δείχνουν ότι τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2016, οι κινεζικές αρχές παρακολουθούσαν την εφαρμογή σε κάποιο τηλεφώνημα των Ουιγούρων, προκειμένου να επισημαίνουν τους χρήστες για έρευνα. Η DewMobile δεν απάντησε στα επανειλημμένα αιτήματα του ICIJ για σχόλια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS