ΑρχικήinetΑπειλή για βόμβα στο campus του Facebook στη Silicon Valley

Απειλή για βόμβα στο campus του Facebook στη Silicon Valley

SiliconΗ απειλή για τοποθέτηση βόμβας, ώθησε τις αρχές να εκκενώσουν την Τρίτη ένα κτίριο που αποτελεί έδρα του Facebook Inc (FB.O) στη Silicon Valley, ωστόσο ευτυχώς, μετά από έρευνα που διήρκεσε μία ώρα, η αστυνομία δεν βρήκε κανέναν ύποπτο μηχανισμό.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης έλαβε μία ανώνυμη απειλή για βόμβα στο campus του Facebook στο Menlo Park της Καλιφόρνια και ειδοποίησε τις τοπικές αρχές στις 4:30 μ.μ., όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Menlo Park.

Αργά την Τρίτη, η αστυνομία δήλωσε ότι το κτίριο ήταν ασφαλές.

“Η μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της επαρχίας San Mateo, έφτασε στην περιοχή με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών, που πραγματοποίησαν σάρωση του κτιρίου και δεν βρήκαν ύποπτα πακέτα ή συσκευές”, ανέφεραν. “Το κτίριο είναι καθαρό και ασφαλές”.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Menlo Park, Nicole Acker, δήλωσε ότι η εκκένωση περιορίστηκε σε μια τριώροφη εγκατάσταση που δεν ήταν το κεντρικό κτίριο, αλλά ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι κι άλλα κτίρια στο χώρο εκκενώθηκαν.

Όλοι ήταν ασφαλείς, σύμφωνα με το Facebook και την αστυνομία.

“Λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη μας την ασφάλεια των ανθρώπων μας στο Facebook και είμαστε ευτυχείς που όλοι είναι ασφαλείς”, δήλωσε η εκπρόσωπος Genevieve Grdina, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση έδρασε γρήγορα ώστε να εκκενωθούν αρκετά κτίρια.

“Συνεργαζόμαστε στενά με τις τοπικές αρχές για να διερευνήσουμε αυτή την απειλή και να παρακολουθήσουμε περαιτέρω την κατάσταση”.

Μια άλλη εταιρεία της Silicon Valley που αντιμετώπισε μια απειλή ασφάλειας στο πρόσφατο παρελθόν ήταν το YouTube. Τον Απρίλιο, μια γυναίκα πυροβόλησε στην έδρα της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους προτού πυροβολήσει και τον εαυτό της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS