ΑρχικήinetΣτρατιωτικά σκυλιά: Νέα εργαλεία προστατεύουν την ακοή τους (CAPS)

Στρατιωτικά σκυλιά: Νέα εργαλεία προστατεύουν την ακοή τους (CAPS)

Τα στρατιωτικά σκυλιά είναι ένα από τα βασικά “κλειδιά” του αμερικανικού στρατού, αν και εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους. Εκτός από τους προφανείς κινδύνους που αντιμετωπίζουν όμως, τα στρατιωτικά σκυλιά κινδυνεύουν από προσωρινή και μόνιμη απώλεια ακοής. Είτε κατά την προπόνηση, είτε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους (όπως πτήσεις με ελικόπτερο), είτε σε πραγματικές καταστάσεις, τα σκυλιά μπορούν να εκτεθούν σε “υψηλό θόρυβο ντεσιμπέλ”, σύμφωνα με μια δήλωση του Στρατού.

στρατιωτικά σκυλιά

Σε μια προσπάθεια επίλυσης αυτού του προβλήματος, ένα καινοτομικό πρόγραμμα του Στρατού ανέπτυξε νέα εργαλεία σχεδιασμένα για να προστατεύουν τα αυτιά στρατιωτικών σκύλων.

Η Zeteo Tech συνεργάστηκε με τον συνταξιούχο κυβερνήτη του Ναυτικού, Pete Scheifele, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati και εμπειρογνώμονας για την ανάπτυξη του συστήματος ακουστικής προστασίας CAIN (CAPS)  των ζώων.

“Το CAPS χρησιμοποιεί ελαφριά υλικά υψηλής ακουστικής απορρόφησης για την παρεμπόδιση ανεπιθύμητων ήχων”, δήλωσε σε μια δήλωση στο Εργαστήριο. “Σε αντίθεση με τη συμβατική ακουστική προστασία σκύλου, αυτή η λύση είναι κατασκευασμένη από εύκαμπτα υλικά που συμμορφώνονται με το μοναδικό σχήμα του κεφαλιού ενός σκύλου. Αυτή η ευελιξία εξασφαλίζει σωστή σφράγιση γύρω από το αυτί και μέγιστη μείωση του ήχου.”

στρατιωτικά σκυλιά

Το σύστημα χρησιμοποιεί καλύμματα κεφαλής για να κατανέμει ομοιόμορφα την πίεση που απαιτείται για τη διατήρηση της προστασίας της ακοής.

“Είναι επίσης συμβατό με άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από στρατιωτικούς σκύλους, όπως γυαλιά”, δήλωσε το CDDC Army Research Laboratory.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το CAPS είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της απώλειας ακοής των σκύλων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων “ελικόπτερο”.

στρατιωτικά σκυλιά

“Ακόμα και μια σύντομη πτήση ελικοπτέρου μπορεί να επηρεάσει την ακοή ενός σκυλιού, με αποτέλεσμα την εξασθένιση των επιδόσεων και την αδυναμία ακρόασης των εντολών του χειριστή που μπορεί να εμποδίσουν την αποστολή”, δήλωσε ο Stephen Lee, Ph.D., ανώτερος επιστήμονας στο Γραφείο Έρευνας Στρατού. “Αυτή η νέα τεχνολογία προστατεύει τον σκύλο ενώ βρίσκεται σε αποστολές και μπορεί να επεκτείνει την επαγγελματική ζωή του”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS