ΑρχικήsecurityΟι Anonymous χάκαραν το U.S. Census Bureau ως αντίποινα στα TTIP/TPP

Οι Anonymous χάκαραν το U.S. Census Bureau ως αντίποινα στα TTIP/TPP

Οι Anonymous hackers ανακοίνωσαν πως έχουν εκθέσει σε κίνδυνο την Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ σε μια κίνησή τους ενάντια στα TTIP/TPP και διέρρευσαν δεδομένα online ως απόδειξη αυτής της παραβίασης δεδομένων.

Οι Anony mous hackers ανακοίνωσαν πως έχουν εκθέσει σε κίνδυνο την Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ ενάντια σε TTIP/TPP. Τα μέλη της διάσημης κολεκτίβας είναι τα ίδια που χάκαραν το World Trade Center (WTC) σύμφωνα με μια δημοσίευση του Hackread. Οι ειδικοί ανέλυσαν τα δεδομένα της παραβίασης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν έγκυρα.

Οι Anonymous χάκαραν το U.S. Census Bureau ως αντίποινα στα TTIP/TPP

 

Το Trans-Pacific Partnership (TPP) είναι ένα multinational trade agreement (διεθνές σύμφωνο εμπορίου) ανάμεσα σε χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι Anonymous που διαμαρτύρονταν ενάντια στο TTP επειδή θεωρούσαν πως το σύμφωνο αυτό απειλεί να επεκτείνει τα περιοριστικά πνευματικής ιδιοκτησίας (IP) νόμων μεταξύ των χωρών του Ειρηνικού. Το Transatlantic Trade και το Investment Partnership (TTIP) είναι μια εμπορική και επενδυτική συμφωνία τελεί υπό διαπραγμάτευση με την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Οι hackers παραβίασαν το επίσημο website του U.S. Census Bureau την 20η Ιουλίου 2015 και απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα που ανήκαν στους officials της Υπηρεσίας. Οι hackers διέρρευσαν τα δεδομένα online ως διαμαρτυρία ενάντια στο Trans-Pacific Partnership Agreement (TPP) και στο Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP).

«Το να μπούμε στο SITE του BUREAU ήταν παιχνιδάκι, μπορείτε να πιστέψετε πως απλά μια ένεση SQL πόνεσε τόσους πολλούς ανθρώπους;» δήλωσαν οι hackers στο Hackread.

Οι hackers διέρρευσαν τα δεδομένα σε τέσσερα διαφορετικά archives:
http://justpaste.it/mh2x
http://justpaste.it/mh50
http://justpaste.it/mh5g
http://justpaste.it/mh6m

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει την βάση δεδομένων του U.S. Census Bureau website, συμπεριλαμβανομένων password hashes που ανήκουν στους χρήστες του. Το δεύτερο περιλαμβάνει περισσότερες από 3000 καταγραφές, περιλαμβανομένων usernames, full names, IDs, emails, αριθμών τηλεφώνων και ονομάτα των υπηρεσιών στις οποίες ανήκουν, όπως τα U.S. official από το στρατό, IRS, Census Bureau, Department of Home Security, US Department of Education, National Nuclear Security Administration καθώς και άλλους high-profile κυβερνητικούς υπαλλήλους της Αμερικανικής κυβέρνησης μαζί με τις διευθύνσεις τους. Η διαθεσιμότητα των emails θα μπορούσε να επιτρέψει στους επιτιθέμενους να πάνε ένα βήμα παραπέρα τις επιθέσεις τους, όπως το να πραγματοποιήσουν spear phishing campaigns.

anonymous-hack-1024x430
Το τρίτο κομμάτι των leaked data περιλαμβάνει χιλιάδες emails των κυβερνητικών υπαλλήλων της Αμερικανικής κυβέρνησης που σχετίζονται με τα users credentials σε clear-text.

anony mous-hacks-u-s-census-bureau

Το τέταρτο μέρος περιλαμβάνει περισσότερα από 6700+ emails, ονόματα, αριθμούς τηλεφώνων, και τμήματα των υπαλλήλων της Αμερικανικής κυβέρνησης, μαζί με τις διευθύνσεις τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS