ΑρχικήsecurityΠρώην πράκτορας της CIA απαιτεί αυστηρότερους ελέγχους των data

Πρώην πράκτορας της CIA απαιτεί αυστηρότερους ελέγχους των data

Μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της ως κάποια που δεν ανοίγεται εύκολα σε άλλους, αλλά η Yael Eisenstat, πρώην αξιωματικός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) και ειδικός σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια στον πρώην αντιπρόεδρο Joe Biden, υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις έχουν την ευθύνη να φτιάξουν κανόνες για τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογικοί γίγαντες χρησιμοποιούν data για να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη των εταιρειών τους.

“Δεν θέλω να ρυθμιστούν ως εκδότες, αυτό που κάνουν είναι πιο επικίνδυνο, περιορίζουν το περιεχόμενό μας, αποφασίζουν τι κάνουμε ή δεν βλέπουμε, και αν περιορίζουν το περιεχόμενό μας, τότε πρέπει να ταξινομηθούν ως ψηφιακοί επιμελητές και να ρυθμιστούν με αυτόν τον τρόπο», είπε.

“Δεν μπορείτε να μου πείτε ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο που βάζουν έξω εκεί, αν ορίζουν το περιεχόμενο που βλέπετε.”

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο του D61 + Live τον περασμένο μήνα, η Eisenstat, η οποία εργάστηκε στο Facebook για να διευθύνει τις επιχειρήσεις ακεραιότητας των social media, μίλησε για τις ανησυχίες της γύρω από τους τεχνολογικούς γίγαντες προσελκύοντας την προσοχή των χρηστών.

data

“Η διαφήμιση αυτή καθεαυτή δεν είναι κατ ‘ανάγκη το πρόβλημα, είναι το γεγονός ότι αυτές οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν πάρει όλη τη διαφήμιση μακριά από ό, τι χρησιμοποιείται ως ρυθμιζόμενη αγορά – σκεφτείτε τηλεόραση και εφημερίδες – και την έφεραν πραγματικά στις πλατφόρμες τους” είπε.

“Αλλά μπορεί να μην πωλούν τα data μας σε διαφημιστικές εταιρείες, αλλά πωλούν στους διαφημιστές αυτήν την ιδέα ότι έχουν τόσα πολλά στοιχεία για εμάς, ξέρουν ακριβώς πώς να μας στοχεύσουν με ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε.

“Γιατί είναι αυτό το πρόβλημα; Γιατί, για να το κάνετε αυτό, η μέτρια μέτρηση που πρέπει να προσέχουν είναι η εμπλοκή του χρήστη. Πρέπει να μπορούν να σας κρατούν στην πλατφόρμα τους… Το επιχειρηματικό μοντέλο προσπαθεί να διασφαλίσει ότι είστε εθισμένοι στην τεχνολογία τους τόσο άσχημα ώστε να μπορεί να σας στοχεύσει ».

Συνέχισε να περιγράφει πώς οι μηχανές αυτών των εταιρειών “μας φέρνουν σε όλο και πιο ακραία μονοπάτια και καταστρέφει την ικανότητά μας να βλέπουμε ότι χειραγωγούμαστε”.

Ενώ οι μηχανικοί μπορεί να είναι οι σχεδιαστές πίσω από αυτές τις “εθιστικές” πλατφόρμες, η Eisenstat δεν τους κατηγορεί απαραίτητα.

“Δεν νομίζω ότι είναι οι μηχανικοί που κάθισαν εκεί και σκέφτηκαν ας δείξουμε σε κάποιον που προσπαθεί να ψάχνει για την NASA … ένα βίντεο συνωμοσίας … Ο αλγόριθμος έχει καταλάβει ότι εάν σας δείξει λίγο πιο ακραίο περιεχόμενο από το τελευταίο πράγμα που είδατε, θα κάνετε κλικ και θα δείτε. ”

Οι ανησυχίες της Eisenstat δεν είναι μοναδικές. Συντάσσεται με έναν αυξανόμενο κατάλογο άλλων ατόμων και οργανισμών που διαταράσσονται εξίσου από την κυριαρχία αυτών των τεχνολογικών γιγάντων.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Facebook και η Google χτυπήθηκαν από τη Διεθνή Αμνηστία για την ύπαρξη επιχειρηματικών μοντέλων «επιτήρησης» που «θέτουν μια συστημική απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησε από τις κυβερνήσεις να αναθεωρήσουν τη νομοθεσία για να εξασφαλίσουν ότι τα likes των εταιρειών Google και Facebook δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στα data τους υπό τον όρο ότι τα άτομα «συναινούν» στη συλλογή, ή την ανταλλαγή των προσωπικών τους data για εμπορική προώθηση ή διαφήμιση.

“Το διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για τους πολίτες να απολαμβάνουν πολλά από τα δικαιώματά τους, αλλά δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ουσιαστική επιλογή αλλά να έχουν πρόσβαση σε αυτό το δημόσιο χώρο υπό όρους που υπαγορεύονται από το Facebook και το Google”, δήλωσε ο Kumi Naidoo, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, ο οποίος περιέγραψε τον έλεγχο που οι εταιρείες αυτές έχουν ως ύπουλο.

“Για να το καταστήσουμε χειρότερο, δεν πρόκειται για τους ανθρώπους του διαδικτύου που έχουν εγγραφεί όταν ξεκίνησαν αυτές οι πλατφόρμες. Η Google και το Facebook έχουν εισβάλει στην ιδιωτική μας ζωή με την πάροδο του χρόνου. Τώρα είμαστε παγιδευμένοι.

Η ανάρμοστη ανάλυση από την οργάνωση και η κατακραυγή από την Eisenstat συνεχίζονται από τη στιγμή που η Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν από κοινού από το Facebook να σταματήσει την κρυπτογράφηση end-to-end.

Σε μια επιστολή στο Facebook τον περασμένο μήνα, οι τρεις χώρες δήλωσαν ότι η εταιρεία “δεν πρέπει να σχεδιάζει σκόπιμα τα συστήματά τους για να αποκλείσει κάθε μορφή πρόσβασης στο περιεχόμενο”, καθώς οι κυβερνήσεις πιστεύουν ότι η κρυπτογράφηση θα θέσει σε κίνδυνο τους πολίτες και στις κοινωνίες στο να διατρέχουν κίνδυνο σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών, τρομοκρατία και ξένη παρέμβαση.

Κάλεσαν επίσης το Facebook να επιτρέψει την επιβολή του νόμου για να αποκτήσει νόμιμη πρόσβαση στο περιεχόμενο σε ευανάγνωστη και χρησιμοποιήσιμη μορφή, να συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις για να διευκολύνουν τη νόμιμη πρόσβαση και να μην εφαρμόσουν άλλες αλλαγές κρυπτογράφησης.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS