Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 16:58
Αρχική security Bitcoin και Crypto συμμετέχουν στην επική μάχη των Social Media

Bitcoin και Crypto συμμετέχουν στην επική μάχη των Social Media

Στην μια γωνία: ο συνιδρυτής του Twitter και ο διευθύνων σύμβουλος Jack Dorsey. Στην άλλη άκρη: ο συνιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg. Το έπαθλο του αγώνα είναι το μέλλον των χρημάτων και τα αντίστοιχα όπλα τους είναι Bitcoin και Libra.

Ποιος θα νικήσει?

Η υποστήριξη κρυπτογράφησης έχει διαχωριστεί, με μία ομάδα να αγωνίζεται για κεντρική διαχείριση μέσω project όπως … [+] το libra του Facebook και η άλλη που εργάζεται για μη κεντρική διαχείριση με το bitcoin.

Ενώ η νομισματική κατάσταση των social media δεν είναι αυτή η ξεκάθαρη, τόσο ο Dorsey όσο και ο Zuckerberg εμφανίστηκαν ως πρωταθλητές δύο παρόμοιων αλλά αντίθετων ιδεών, όπου το διαδίκτυο χρειάζεται δικό του νόμισμα, το βλέπει ως κεντρική διαχείριση, μέσω του Facebook, ενώ το άλλο το βλέπει ως αποκεντρωμένο, μέσω του bitcoin.

Ο Zuckerberg φαίνεται να έχει χάσει τον πρώτο γύρο. Το libra project του, ένα cryptocurrency με όνομα μόνο και διέπεται από μια ανεξάρτητη αλλά συρρικνούμενη ομάδα εταιρειών, τρέχει από κυβερνήσεις και ρυθμιστές σε ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους ανησυχούσαν ήδη ότι το Facebook άσκησε υπερβολική επιρροή ενώπιον της κοινωνίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης για να αναλάβουν τους κεντρικούς bankers.

“Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να δημιουργηθεί”, δήλωσε ο Zuckerberg στους γερουσιαστές των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, υπερασπιζόμενος την εμπλοκή του Facebook στο αμφιλεγόμενο έργο της libra και υποστηρίζοντας ότι η libra θα μπορούσε να φέρει οικονομική ωριμότητα σε εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ο Zuckerberg επίσης προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρεθούν πίσω από άλλες χώρες εάν οι νομοθέτες κινηθούν για να μπλοκάρουν την ανάπτυξη της libra και παρόμοια έργα ψηφιακού χρήματος.

Στο μεταξύ, ο Dorsey βλέπει τις προσευχές τους να εισακούονται, με την τιμή του bitcoin να κάνει μια κάπως θαυμαστή ανάκαμψη την περασμένη εβδομάδα, αφού πολλοί φοβήθηκαν πως θα έφτανε όσο στα χαμηλά βρισκόταν τον Μάρτιο.

Ο συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, κλήθηκε πριν από το Κογκρέσο για να μιλήσει για το Facebook και την προτεινόμενη libra κρυπτογράφησης την περασμένη εβδομάδα.

Bitcoin

Ο Dorsey έχει κάνει επίσης πρωτοσέλιδα αυτήν την εβδομάδα με την συμμετοχή του σε μια ομάδα επενδυτών που τοποθετούν συνολικά 10 εκατομμύρια δολάρια στο CoinList, μια εταιρεία που έχει ως βάση τις ΗΠΑ, η οποία βοηθά άλλες νέες εταιρείες να αντλήσουν χρήματα μέσω ψηφιακών πωλήσεων συμβόλων.

Ωστόσο, η καινοτομία και η υιοθέτηση του bitcoin δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες με τις τιμές τους να εξακολουθούν να υποτιμούνται και η κύρια χρήστη τους να είναι η αγορά παράνομων ουσιών και υπηρεσιών στο dark web.

Ο όγκος συναλλαγών Bitcoin μεταξύ των κορυφαίων δέκα μεγαλύτερων κερδοσκοπικών και κρυπτογραφικών χρηματιστηρίων υποχώρησε κάτω από τα 200 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με την εταιρεία Bitcoin και Crypto Data Messari, 20 φορές υψηλότερη από την κορυφή των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα πριν από λίγους μήνες.

“Σε όλους τους χώρους κρυπτογράφησης, το volume είναι πολύ χαμηλό”, ανέφερε ο ανώτερος αναλυτής της eToro, Mati Greenspan, σε ένα post στο Twitter, προκαλώντας ανησυχίες στον κλάδο.

Ο Dorsey θέλει να δει αυτή την αλλαγή και αναμένει ότι το bitcoin θα γίνει αυτό που ονομάζεται “το πρώτο ντόπιο νόμισμα του Διαδικτύου” και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή μέσω των δύο εταιρειών του, την πλατφόρμα μικρο-blogging Twitter και πλατφόρμα πληρωμών Square.

Όταν ρωτήθηκε την περασμένη εβδομάδα αν ήταν ανοιχτός για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Libra του Facebook, ο Dorsey απάντησε με μια εμφατική: «Με τίποτα», κατηγορώντας την libra ότι είναι βασισμένη σε ανοιχτό πρότυπο.

“Γεννήθηκε από την πρόθεση μιας εταιρείας και δεν είναι σύμφωνο με αυτό που προσωπικά πιστεύω και τι θέλω να υποστηρίξει η εταιρεία μας”, ανέφερε ο Dorsey, μιλώντας σε εκδήλωση στο New York Twitter.

Και ο Dorsey δεν είναι μόνο λόγια. Λάνσαρε το Square Crypto νωρίτερα φέτος, ένα τμήμα του Square που θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη στο δίκτυο bitcoin, προσλαμβάνοντας τον Matt Corallo τον Αύγουστο, μαζί με τρεις άλλους προγραμματιστές λογισμικού από το Google, το Lightning Labs και το Facebook.

“Η δημιουργία του [bitcoin] ήταν πολύ καθαρή και επικεντρώθηκε σε ένα δημόσιο αγαθό και όχι σε κάποια άλλη συγκεκριμένη ατζέντα”, δήλωσε ο Dorsey.

Ο Jack Dorsey, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της Square, έχει μιλήσει προηγουμένως για την υποστήριξή του για το bitcoin και έχει αντιταχθεί στα σχέδια της libra του Facebook.

Σε μια ένδειξη ότι το χάσμα μεταξύ των δύο εταιρειών socia media αυξάνεται, ο Dorsey έχει αποκαλύψει ότι το Twitter θα απαγορεύσει όλη την πολιτική διαφήμιση παγκοσμίως, θέτοντας την εταιρεία σε αντίθεση με την αποδοχή από το Facebook – κάτι που είναι πιθανό να είναι ένα σημαντικό ζήτημα που απευθύνεται στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο αγώνας για την ψηφιακή νομισματική ελευθερία θα μπορούσε να εξελιχθεί στην ευρύτερη μάχη για το μέλλον του Διαδικτύου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Biden: Πώς αποτυπώθηκε στα social media η πολιτική μετάβαση στις ΗΠΑ;

Καθώς ο Joe Biden ορκίστηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ, αυτή η σημαντική πολιτική μετάβαση αποτυπώθηκε και στα δημοφιλή social media. Στις 20 Ιανουαρίου,...

Το CentOS σταματά να υποστηρίζεται αλλά το RHEL προσφέρεται δωρεάν

Τον περασμένο μήνα, η Red Hat προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στον κόσμο του Linux όταν ανακοίνωσε τη διακοπή του CentOS Linux.

Διέρρευσαν online Microsoft Office 365 κωδικοί πρόσβασης υπαλλήλων!

Μια νέα καμπάνια phishing μεγάλης κλίμακας που στοχεύει παγκόσμιους οργανισμούς βρέθηκε να παρακάμπτει το Microsoft Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) και...

COSMOTE και Microsoft παρέχουν νέες λύσεις cloud για επιχειρήσεις

Η COSMOTE και η Microsoft επεκτείνουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ακόμη πιο εξελιγμένες και υψηλής ποιότητας λύσεις cloud, σε μεγάλες και μικρομεσαίες...

Οι κυβερνοεπιθέσεις στην Ανατολική Ευρώπη αυξάνονται!

Οι κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιούνται σε πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει ανησυχία στις αναπτυσσόμενες χώρες της...

Η Tesla μειώνει τις τιμές του Model 3 στην Ευρώπη

Η Tesla έχει μειώσει τις τιμές του Model 3 σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες μειώσεις θα μπορούσαν εν μέρει να συνδεθούν...

iOS, Android, XBox χρήστες στο στόχαστρο νέας malvertising εκστρατείας

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε μια νέα malvertising εκστρατεία που στοχεύει χρήστες κινητών και άλλων συνδεδεμένων συσκευών και χρησιμοποιεί αποτελεσματικές...

Microsoft: Το “zero trust” προστατεύει από εξελιγμένες επιθέσεις hacking

Όπως ισχυρίζεται η Microsoft, οι τεχνικές που χρησιμοποίησαν οι hackers της SolarWinds, ήταν εξελιγμένες αλλά συνηθισμένες και αποτρέψιμες.Για να αποφευχθούν μελλοντικές επιθέσεις...

ΗΠΑ: Το Twitter κλειδώνει το account της κινεζικής πρεσβείας λόγω «απανθρωποποίησης»

Το Twitter είπε ότι κλείδωσε τον λογαριασμό της πρεσβείας της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα tweet σχετικά με τις γυναίκες της...

Θύματα Ransomware πληρώνουν λύτρα για να μην διαρρεύσουν δεδομένα τους

Το να κρατάμε αντίγραφα ασφαλείας είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις επιθέσεων Ransomware. Φαίνεται όμως ότι οι hackers χρησιμοποιούν νέες μεθόδους, με...