Τρίτη, 26 Μαΐου, 23:59
Αρχική inet Ctrl-labs βραχιόλι για έλεγχο του υπολογιστή με το μυαλό σας

Ctrl-labs βραχιόλι για έλεγχο του υπολογιστή με το μυαλό σας

Ctrl-labs: Ο έλεγχος του δείκτη του ποντικιού σας με το μυαλό σας μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά η Ctrl-labs, μια startup που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, προσπαθεί για να το κάνει πραγματικότητα.

Ctrl-labs
Εικόνα Venturebeat

Τον Ιούνιο, η εταιρεία συγκέντρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια από εταιρείες όπως: την Lux Capitals και την GV (πρώην Google Ventures), και τον όμιλο επιχειρηματικών κεφαλαίων της Alphabet (μητρική εταιρεία της Google).
Αυτό που έπεισε τους τεχνολογικούς κολοσσούς να χρηματοδοτήσουν την νέα εταιρεία, ήταν η ιδέα και φυσικά τα στελέχη που απαρτίζουν την επιστημονική ομάδα.
Ο Thomas Reardon, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ctrl-labs είναι μεταπτυχιακός μαθηματικών επιστημών στο MIT και πρωτοστάτησε σε ένα project της Microsoft για τον Internet Explorer. Λίγα χρόνια αργότερα, εγγράφηκε στο Columbia University, όπου σπούδασε νευροεπιστήμη και κατάφερε να πάρει το διδακτορικό του.
Το 2015 ο Reardon, μαζί με τους συναδέλφους νευροεπιστήμονες Patrick Kaifosh και Tim Machado, δημιούργησε την Ctrl-labs που έχει συγκεκριμένη αποστολή:

Να απαντήσει στα μεγαλύτερα ερωτήματα στον τομέα της πληροφορικής, της νευροεπιστήμης και του σχεδιασμού.

Αμέσως μετά η ομάδα κατασκεύασε το πρώτο της προϊόν: ένα περιβραχιόνιο που διαβάζει τα σήματα που περνούν από τον εγκέφαλο στο χέρι.
Το περιβραχιόνιο που διαθέτει μικρές πλακέτες κυκλωμάτων, συγκολλημένες με χρυσό είναι κατασκευασμένο για να προσκολλάται σφιχτά στο δέρμα, αν και είναι ακόμα σε πολύ αρχικά στάδια. Ένα καλώδιο συνδέει τις επαφές με ένα Raspberry Pi, το οποίο με τη σειρά του συνδέεται ασύρματα με ένα PC που τρέχει το λογισμικό της Ctrl-Labs.
Το περιβραχιόνιο χρησιμοποιεί διαφορική ηλεκτρομυογραφία (EMG) (που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1666 από τον Ιταλό γιατρό Francesco Redi) για να μετατρέψει την εγκεφαλική πρόθεση σε δράση.
Πώς το κάνει αυτό;
Μετρώντας τις μεταβολές στο ηλεκτρικό δυναμικό που προκαλούνται από τους παλμούς που μετακινούνται από τους μυς του εγκεφάλου στα χέρια δια μέσω των κινητικών νευρώνων. Αυτή η πλούσια σε πληροφορίες οδός στο νευρικό σύστημα αποτελείται από δύο μέρη: τους ανώτερους κινητικούς νευρώνες που συνδέονται απευθείας με το κέντρο του εγκεφάλου και τους χαμηλότερους που αντιστοιχούν στις μυϊκές ίνες. Οι νευροδιαβιβαστές διατρέχουν το μήκος αυτής της μακράς νευρικής οδού και μετατρέπουν ή αφαιρούν μεμονωμένες μυϊκές ίνες. Αν δεν καταλάβατε μιλάμε για το βιολογικό ισοδύναμο του ένα και του μηδέν.
Το περιβραχιόνιο είναι αρκετά ευαίσθητο:
“Λειτουργεί σαν μια κεραία και έτσι είναι επιρρεπές σε παρεμβολές.”
Τα δεδομένα από τα 16 ηλεκτρόδια του περιβραχιόνιου επεξεργάζονται από το λογισμικό Ctrl-της labs που με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου μηχανικής μάθησης εκπαιδεύεται χρησιμοποιώντας το TensorFlow της Google, για να διακρίνει τους μεμονωμένους παλμούς του κάθε νεύρου.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε την επαναστατική τεχνολογία σε δράση, στα δύο βίντεο που δημοσίευσε το VB:


____________________________

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με...

AirPods που θα παρακολουθούν την υγεία: Θα τα δούμε σύντομα;

H Apple έχει δείξει μέχρι στιγμής τις ικανότητές της και στον τομέα της υγείας, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά διάγνωσης και...

Android bug επιτρέπει σε malware να μεταμφιέζονται σε πραγματικά apps

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν βρει μια μεγάλη ευπάθεια σε σχεδόν κάθε έκδοση του Android, η οποία επιτρέπει σε malware να μιμούνται νόμιμες...

Επιθέσεις RangeAmp προκαλούν προβλήματα σε sites και CDN servers!

Ομάδα Κινέζων ακαδημαϊκών κατάφερε να βρει νέο τρόπο παραβίασης πακέτων HTTP, που αυξάνει το web traffic και «ρίχνει» websites και CDNs (Content Delivery...

Ρώσοι κυβερνο-κατάσκοποι χρησιμοποιούν το Gmail για να ελέγξουν το ενημερωμένο ComRAT malware

Οι ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του ComRAT backdoor που ελέγχεται χρησιμοποιώντας το web interface του Gmail και χρησιμοποιήθηκε...

Συσκευές Windows δέχονταν επιθέσεις από την ομάδα Blue Mockingbird

Η ομάδα hacking Blue Mockingbird, αναπτύσσει payload εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Monero, σε υπολογιστές Internet-facing Windows πολλών οργανισμών, όπως...

Hacker πουλά βάσεις δεδομένων online καταστημάτων

Περισσότερες από 24 SQL βάσεις δεδομένων online καταστημάτων έχουν κλαπεί και έχουν τεθεί προς πώληση σε ένα...

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11...

AIS: Διαρροή βάσης δεδομένων με Internet records χρηστών

Η έκθεση μιας βάσης δεδομένων της AIS στο διαδίκτυο επέτρεψε τη διαρροή Internet records δισεκατομμυρίων Ταϊλανδέζων χρηστών.

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...