ΑρχικήinetFacebook & Instagram: Δεν μπορείς πλέον να κρύβεις τα γεννητικά σου όργανα...

Facebook & Instagram: Δεν μπορείς πλέον να κρύβεις τα γεννητικά σου όργανα με emojis!

Τα Social media και συγκεκριμένα το Facebook και το Instagram έχουν “παντρέψει” τα σεξουαλικά υπονοούμενα με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Τον Ιούλιο, το Facebook και το Instagram ενημέρωσαν τη Facebook Community Standards γλώσσα σχετικά με την επιτρεπτή σεξουαλική έκφραση στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Σύμφωνα με τους νέους όρους – που εγκρίθηκαν επίσημα το Σεπτέμβριο – η σύζευξη μελιτζάνας ή ροδάκινου emoji με οποιαδήποτε έκφραση σεξουαλικής έξαψης τώρα χαρακτηρίζεται ως “Sexual Solicitation”. Το “Sexual Solicitation” μπορεί να οδηγήσει σε αναφορά ή κατάργηση ενός λογαριασμού.

Facebook

Η Facebook Community Standards γλώσσα είναι αρκετά ευρεία, χωρίς να αναφέρεται ρητώς στα emojis αλλά αναφέρεται σε “συνήθεις” ερωτικά emojis ή emoji συμβολοσειρές “ως κριτήρια που χαρακτηρίζονται ως “Suggestive Elements”.

“[Το περιεχόμενο] θα καταργηθεί από το Facebook και το Instagram εάν περιέχει σεξουαλικό emoji παράλληλα με έμμεσο ή άμεσο αίτημα για γυμνές εικόνες, σεξ ή σεξουαλικούς συντρόφους ή σε συνομιλίες σεξουαλικής συνομιλίας”, δήλωσε εκπρόσωπος του Instagram στην New York Post.

“Δεν παίρνουμε μέτρα απλά για τα emojis.”

Instagram

Οι γυμνές φωτογραφίες όπου τα emojis καλύπτουν τα γεννητικά όργανα, τα οπίσθια ή τις γυναικείες θηλές είναι επίσης επίσημα απαγορευμένες, καθώς και οι σύνδεσμοι ή οι πληροφορίες που οδηγούν σε πορνογραφικό ή άλλο υλικό για ενήλικες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα νέα αυτά θα δυσαρεστήσουν τους porn stars.

Εκπρόσωπος της εταιρείας του Facebook όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις, αλλά πρόσφερε αυτή τη δήλωση: «Κάνουμε συχνά αναπροσαρμογές στα κοινοτικά μας πρότυπα. Δημοσιεύουμε αυτές τις αλλαγές στον Community Standards ιστότοπό μας, ώστε να γνωρίζει η κοινότητά μας.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS