ΑρχικήsecurityFBI: Απόπειρα παραβίασης της εφαρμογής ψηφοφορίας Voatz στις εκλογές της Δυτικής Βιρτζίνια

FBI: Απόπειρα παραβίασης της εφαρμογής ψηφοφορίας Voatz στις εκλογές της Δυτικής Βιρτζίνια

VoatzΤον τελευταίο καιρό, η blockchain τεχνολογία χρησιμοποιείται στις διαδικασίες ψηφοφορίας στις εκλογές. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η τεχνολογία αυτή ενισχύει την ασφάλεια. Ωστόσο, το FBI ανακάλυψε ότι στις περσινές εκλογές της Δυτικής Βιρτζίνια έγινε απόπειρα παραβίασης της εφαρμογής Voatz που συλλέγει τις ψήφους.

Το περιστατικό παραβίασης της εφαρμογής Voatz επιβεβαιώθηκε και από τον υπουργό Εξωτερικών της Δυτικής Βιρτζίνια, Andrew Warner, πριν λίγες μέρες.

Η επίθεση δεν ήταν επιτυχημένη. Ωστόσο, το FBI θορυβήθηκε από την απόπειρα των hackers.

Ο Warner δήλωσε: «Στις περυσινές εκλογές, εντοπίσαμε ύποπτη δραστηριότητα που πιθανότατα ήταν μια προσπάθεια εισχώρησης στη διαδικασία ψηφοφορίας στη Δυτική Βιρτζίνια. Τελικά, δεν υπήρξε εισχώρηση και τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία της εκλογικής μας διαδικασίας λειτούργησαν όπως έπρεπε».

Το FBI διερευνά ακόμα και σήμερα το περιστατικό.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο 144 ψηφοφόροι είχαν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Voatz για να ψηφίσουν.

Αυτός ο αριθμός μπορεί να ακούγεται μικρός. Όμως αν η επίθεση ήταν επιτυχημένη θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η εφαρμογή Voatz έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιοχές (Denver και Utah), τόσο στις δημοτικές όσο και στις προεδρικές εκλογές.

Το ανησυχητικό, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ότι η εταιρεία (Voatz) δεν θέλησε να συνεργαστεί με τους ειδικούς για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η ηλεκτρονική ψηφοφορία αποτελεί έναν από τους νέους στόχους των hackers.

Η εφαρμογή Voatz είναι σίγουρα πιο ασφαλής από τη χρήση του email, αλλά η εταιρεία δεν είναι ξεκάθαρη με τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί και αυτό προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς ασφαλείας.

Οι αμερικανικές εκλογές του 2020 θα χρησιμοποιήσουν τις διαδικασίες ψηφοφορίας που βασίζονται στην τεχνολογία blockchain;

Ένας από τους υποψήφιους στις εκλογές του 2020, ο ο Andrew Yang, αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, είχε πει ότι η blockchain ψηφοφορία είναι πολύ σημαντική.

Ωστόσο, η προσπάθεια παραβίασης της εφαρμογής Voatz μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Στην πραγματικότητα, το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS