ΑρχικήsecurityΛειτουργία στο Instagram μπορεί να εντοπίσει phishing email

Λειτουργία στο Instagram μπορεί να εντοπίσει phishing email

email

Αν είστε χρήστης του Instagram και ανησυχείτε για το κατά πόσο τα email που λαμβάνεται από την πλατφόρμα είναι ασφαλή ή όχι, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε το νέo εργαλείο που σας προσφέρει το κοινωνικό δίκτυο και να νιώσετε μεγαλύτερη σιγουριά.

Τη Δευτέρα, η πλατφόρμα κοινοποίησης φωτογραφιών του Facebook, δήλωσε ότι εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό, που θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγξουν εάν το Instagram τους έστειλε πραγματικά ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

“Οι κακόβουλοι παράγοντες γίνονται συνεχώς καλύτεροι στην απομίμηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Instagram και γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να διακρίνουν αν πρόκειται για ένα πραγματικό email ή ένα ψεύτικο”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Instagram σε μια δήλωση.

Για να δείτε τη νέα λειτουργία, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του ιστότοπου και κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια. Εκεί υπάρχει η επιλογή “Emails from Instagram“. Μια καρτέλα, με την ετικέτα «ασφάλεια», θα σας δείξει μια λίστα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας έστειλε η εταιρεία εντός των τελευταίων 14 ημερών και έχουν σχέση με την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Στην καρτέλα “Άλλα” θα εμφανιστούν τα μηνύματα Instagram που αποστέλλονται και δεν σχετίζονται με θέματα ασφάλειας.

Το Instagram συμβουλεύει τους χρήστες να μην κάνουν κλικ σε συνδέσμους μέσα σε emails που φαίνεται να προέρχονται από την εταιρεία, αν δεν μπορούν να επαληθεύσουν ότι στάλθηκαν όντως από το κοινωνικό δίκτυο. Το Instagram περιγράφει επίσης στον ιστότοπό του, τα βήματα τα οποία μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε τον λογαριασμό σας, αν πιστεύετε ότι έχει παραβιαστεί. Αυτά περιλαμβάνουν την αίτηση login link, την αναστροφή μιας αλλαγής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την αναφορά του λογαριασμού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS