ΑρχικήinetBlockchain: Θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια για να δούμε τα πραγματικά οφέλη...

Blockchain: Θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια για να δούμε τα πραγματικά οφέλη του

BlockchainΗ Blockchain τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλους τους τομείς, από τα οικονομικά ως την τέχνη. Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια, μέχρι να δούμε τα πραγματικά της οφέλη.

Οι ειδικοί της εταιρείας Gartner θεωρούν ότι η blockchain τεχνολογία δεν έχει πετύχει τους στόχους της και το ενδιαφέρον γι’ αυτήν έχει αρχίσει να χάνεται. Η Gartner πιστεύει ότι το blockchain θα αρχίσει να ανακάμπτει από το 2021 και μετά αλλά μπορεί να πάρει 5-10 χρόνια μέχρι να καταφέρει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις.

Η Avivah Litan, αντιπρόεδρος του ερευνητικού τομέα της Gartner, δήλωσε ότι αυτές οι αλλαγές δεν θα συμβούν πριν από το 2028.

Η Litan είπε: “Η (blockchain) τεχνολογία δεν ήταν έτοιμη για όλο αυτό το ενδιαφέρον που κέρδισε. Υπάρχουν πολλά θέματα, που θα χρειαστούν χρόνια για να αντιμετωπιστούν. Επομένως, οι εταιρείες αυτή τη στιγμή πειραματίζονται με το blockchain. Ίσως θα πρέπει να επαναλάβουν όλη τη δουλειά από την αρχή, επειδή τα πρότυπα είναι πιθανό να αλλάξουν».

Λίγο καιρό νωρίτερα, η Gartner είχε πει ότι το 90% των τωρινών blockchain πλατφορμών, που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να αντικατασταθούν το 2021.

Σύμφωνα με έναν ειδικό, το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν κατανοήσει πλήρως κάποια βασικά χαρακτηριστικά της blockchain τεχνολογίας. Το blockchain δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες, υποσχέθηκε πολλά οφέλη, αλλά ή τεχνολογία δεν ήταν αρκετά ώριμη, ώστε να εφαρμοστεί αποτελεσματικά.

Η Litan συνέκρινε την υιοθέτηση της blockchain τεχνολογίας με αυτή του Internet. Οι χρήστες του διαδικτύου δεν ανησυχούν για την κατανόηση πρωτοκόλλων όπως το DNS ή το TCP / IP. Γι’ αυτό το λόγο, χρησιμοποιείται εύκολα από όλους.

Ωστόσο, η υιοθέτηση της blockchain τεχνολογίας από μια επιχείρηση είναι πολύ πιο πολύπλοκη υπόθεση. Οι εταιρείες θα πρέπει σκεφτούν πολλά πράγματα, όπως την επιλογή μιας πλατφόρμας και τη χρήση ενός συγκεκριμένου interface συστήματος και αλγόριθμων συναίνεσης.

“Όταν η εφαρμογή μιας τεχνολογίας απαιτεί πολλή προσπάθεια, δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε αν δεν έχουμε χρήματα και δεξιότητες”, δήλωσε η Litan. “Συνεπώς, η τεχνολογία πρέπει να αναπτυχθεί και να επεκταθεί αρκετά ώστε οι εταιρείες να τη χρησιμοποιούν αποτελεσματικά”.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να “ωριμάσει” η τεχνολογία και μέχρι να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν σε αυτή. Μόνο τότε θα γίνουν ορατά τα πραγματικά οφέλη του blockchain.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS